Recente reacties in Educatie en school

Saskia Kipp, 16-03-2020 13:55 (Hebreeuws - Ivriet: woorden en zinnen - uitspraak)
"Dank voor al deze informatie! In november hoop ik de familie te bezoeken van de Joodse onderduikster die bij mijn ouders verbleef, en ik ben bezig wat Hebreeuws te leren. Maar nu wordt dat erg moeilijk vanwege de corona-uitbraak. Met deze lessen kan ik zelf thuis verder."
Jeanette, 10-03-2020 13:01 (Wat is stage,hoe werkt het en wat komt erbij kijken?)
"Mijn zoon loopt enkele maanden stage (MBO) bij een bedrijf, 4 dagen per week. Nu is hij 2 dagen ziek geweest en zegt hij dat hij de uren dat hij ziek is geweest moet inhalen. Dus op zijn vrije vrijdag gaat hij nu die inhalen. Volgens moet dat omdat hij een verplicht aantal uren heeft. Klopt dit? Mvg Jeanette ter Braak"
Hgf Verhoog, 06-03-2020 14:13 (Pabo rekentoets: info en adviezen)
"Ik heb als examinator scheikunde VWO en WO heel wat tentamens nagekeken maar nog nooit met zo'n absurde norm. Pas een voldoende als er 80% goed is, is onzinnig. Zo wordt het lerarentekort nooit opgeheven. Ik begeleid een aantal volwassen HBO-gediplomeerden die de 'verkorte deeltijd pabo' volgen; voor deze zeer gemotiveerde categorie volwassenen is…"
Leysen, 04-03-2020 16:24 (Gratis een taal leren met Duolingo)
"Ik was bezig met Italiaans en word ineens met Spaans geconfronteerd!"
Eva Lukken, 02-03-2020 19:55 (Mini Loco, een leuk leerspel)
"Goedenavond Weet u of de basisdoos door de jaren heen altijd hetzelfde gebleven is? Oftewel de modernste boekjes kan je ook gebruiken bij een basisdoos van jaren terug? Bij voorbaat dank voor uw antwoord. Mvg Eva"
Salmanrushdikov, 01-03-2020 13:34 (Uittreksel: Kader Abdolah - Spijkerschrift)
"Ik ga zeker akkoord met de mening van de schrijver(ster) van deze recensie. Het boek is inderdaad heel ingewikkeld in elkaar gestoken en het duurt wel eventjes vooraleer je in het verhaal bent, maar ik vind dat dat een charme geeft aan Abdollahs boeken. Hij gebruikt mooie, korte zinnetjes, waar vaak meer betekenis in zit dan dat je zou denken. Het…"
Jim Klingers, 29-02-2020 17:23 (Romeinse Cijfers Tabel (+ uitleg))
"Ik zoek de oplossing voor een jaartalopschrift op een zandstenen dorpel van het Kruisherenklooster Ter Apel: INT. JAR. VNSES. HER. M. VC. VÑ. XI De notatie 'VC' is mij onbekend. Ik lees dit als: "in ' t jaar onzes heer 1500 en 11", oftewel 1511 (V maal C is dan 500). Maar klopt dat ook? Of kan het ook 1211 zijn, het stichtingsjaar van de orde? En w…"
Henk, 17-02-2020 08:29 (Spreekwoorden en gezegden met aap)
"Hallo, Ik zocht en mis op deze pagina een gezegde die m'n moeder vroeger uitsprak. Een aap die vele kunstjes kent die moet ze ook vertonen. Dus iemand die veel kan wordt veel gevraagd. Met vriendelijke groet Henk"
Douwe Meijer, 13-02-2020 19:20 (Franse grammatica "Het lidwoord")
"Er zijn woorden die zowel een mannelijke als vrouwelijke vorm hebben. Zijn er richtlijnen wanneer je wat moet gebruiken? Voorbeelden: le soir, la soirée, le jour, la journée, un an, une année, le matin, la matniée, le roc (rocher!), la roche, er zijn er vast meer. Waarom bestaan deze varianten?"
Leontine Bal, 12-02-2020 16:59 (Spaans: hoe vertaal je "worden"?)
"Dank voor de heldere uitleg hierboven. Ik vraag me alleen af hoe het komt dat in Van Dale "hacerse demente" wordt gegeven voor "dementeren". Hierboven staat bij de uitleg dat hacerse een definitieve en vrijwillige verandering uitdrukt. Dat is bij dementeren toch bepaald niet het geval. Kunt u me dat uitleggen? Alvast hartelijk dank."
Schrijf mee!