Artikelen 401 - 410 in de rubriek TaalTaal (Educatie en School)
De meest gemaakte fouten door mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben zijn misschien wel fouten in de woordvolgorde in bijzinnen. In een bijzin staan in het Nederlands alle werkwoorden achter…
Doeldertje, 12-11-2008
De woordvolgorde in het Nederlands is één van de moeilijkste dingen om te leren voor mensen die Nederlands als tweede taal leren. Vooral ‘inversie’, het verwisselen van plaats van het onderwerp en gez…
Doeldertje, 10-11-2008
Met duizenden rijmwoorden op een rijtje, wordt ‘t schrijven van een mooie Sinterklaasrijm of poëtisch gedicht echt een eitje! Een enorme rijmwoordenlijst met lettergrepen die eindigen op de letter o (…
Jvd, 10-11-2008
Een rijmwoordenlijst met woorden eindigend op lettergrepen met een o (van -obe tot -oor). Woorden ter inspiratie voor een liefdesgedicht, een Sinterklaasgedicht of zo maar een rijmdicht. Rijmwoorden z…
Jvd, 10-11-2008
Het Nederlands kent twee hoofdvormen voor meervoud, namelijk -en en -s. Voor anderstaligen is het lastig om te weten wanneer welke meervoudsvorm wordt toegepast. Ook zijn er een hoop uitzonderingen op…
Doeldertje, 09-11-2008
Wil je een originele rijm of een mooi gedicht schrijven voor Sinterklaas of andere speciale gelegenheid en vind je rijmen moeilijk? Geen punt, want hier vind je een rijmwoorden-lijst met duizenden rij…
Jvd, 07-11-2008
Het schrijven van een goedlopende rijm, een spitsvondig sinterklaas-gedicht of een klinkend rijmdicht voor een speciale gelegenheid is niet iedereen gegeven. Wil je een gedicht maken met woorden die o…
Jvd, 06-11-2008
Veel dingen die voor Nederlanders vanzelfsprekend zijn in de Nederlandse taal, zijn erg moeilijk voor mensen die Nederlands als tweede taal willen leren (NT2). Een voorbeeld van zo'n probleem is het g…
Doeldertje, 05-11-2008
Met wat eenvoudige uitspraaktips klink je al gauw een stuk Engelser – maar wie echt wil klinken als een Brit moet een stapje verder gaan. Hoe leer je jezelf een overtuigende, echt Engelse uitspraak aa…
Theodoos, 01-11-2008
Het Latijn is dan wel een uitgestorven taal, toch kan je niet zeggen dat het helemaal is uitgestorven. In zowel alle scholen in België en Nederland kan je nog Latijn volgen, het lijkt misschien verwon…
Chriske, 29-10-2008