Boekverslag: Karin Slaughter 'Verborgen' (Georgia-reeks 8)

Boekverslag: Karin Slaughter 'Verborgen' (Georgia-reeks 8) Verborgen is ondertussen de achtste thriller uit de Georgia reeks met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol van de Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter. Will wordt opgeroepen wanneer een gepensioneerde agent dood wordt aangetroffen in de nachtclub van Marcus Rippy, de man die hij het liefst in de gevangenis zou zien. Sara, die ondertussen ook een collega van hem is geworden, ontdekt al snel dat er nog iemand was, die zwaar gewond was. Ze vreest dat die persoon ondertussen al dood is. De sporen onthullen een verband met Wills verleden waarmee hij noch Sara willen mee geconfronteerd worden.

Gegevens

 • Originele titel: The kept woman
 • Titel: Verborgen
 • Reeks: Georgia (8)
 • Auteurs: Karin Slaughter
 • Eerste druk: 2016
 • Eerste druk vertaald in het Nederlands: 2016
 • Vertaling: Ineke Lenting
 • Aantal pagina's: 477
 • ISBN: 978 90 027 1380 0

Samenvatting

Heden - Angie

Will Trent en Faith Mitchell worden opgeroepen voor de moord op Dale Handing, een aan lagerwal geraakte gepensioneerde politieman. Het is niet duidelijk wat er gebeurd is, maar Sara Linton, die al op de plaats delict is, ontdekt op basis van de sporen, dat er een vrouw aanwezig was, die zwaar gewond was geraakt. Het is niet duidelijk of de vrouw weg gelopen is of door iemand meegenomen, maar de kans dat ze dit overleeft is klein.

Doordat de moord gepleegd is in de club van basketspeler Marcus Rippy zorgt het ervoor dat de media aanwezig is en ze heel voorzichtig aan het werk moeten gaan. Marcus was nog niet zo lang geleden vrijgesproken tijdens een rechtszaak voor verkrachting. Will wist dat Marcus het gedaan had, maar Marcus had een sterke entourage en genoeg geld om vrij te komen.

Bij analyse van het pistool dat ze vinden, wordt de zaak een stuk persoonlijker. Het wapen is van Angie Polanski, de vrouw van Will. Wanneer ze verder op onderzoek gaan vinden ze twee woorden geschreven in bloed 'Help me'. Sara herkent het handschrift van Angie.

Ondanks het verbod van Amanda, zijn baas, gaat Will op zoek naar Angie. Hij ontdekt dat Angie al een hele tijd van Kip, de advocaat van Marcus Rippy, geld ontving.

Een tijdje later wordt de auto van Angie teruggevonden. Er zat niemand in maar de hoeveelheid bloed die erin wordt teruggevonden belooft niet veel goeds. Wanneer Faith, Sara en Will een lijk terugvinden van een vrouw die volledig verminkt is vrezen de vrouwen dat het Angie is. Maar Will kan het niet geloven, de vrouw heeft niet de trouwring van Angie aan. Hij wil het gewoon niet geloven dat Angie dood is. En net op dat moment wordt hij opgebeld.

Verleden - Jo

Angie had een baan kunnen regelen via Dale Handing bij 110 Sport Management van Kip, om zo dichter bij haar dochter te zijn. Alhoewel ze haar dochter had afgestaan vanaf haar geboorte was Angie haar steeds blijven volgen. Jo was ondertussen zevenentwintig en getrouwd met een basketbalspeler Reuben.

Kip had Angie de opdracht gegeven om Jo te volgen. Hij vermoedde dat ze een affaire had met Marcus en dat kon hij missen als kiespijn. Het probleem moest opgelost worden. Angie was ervan overtuigd dat Jo mishandeld werd door haar man en dat Marcus misschien haar enige redding was. Dale bevestigde haar bedenkingen.

Wanneer ze Jo en Marcus afluisterde ontdekte Angie dat Jo iets had om zowel Marcus als haar man te chanteren. Het was een film waarop beide mannen een vrouw verkrachtten. Maar Jo kon het niet gebruiken omdat ze Marcus niet in de problemen wou brengen en Reuben zou haar vermoorden. Jo vroeg Marcus hulp om ervoor te zorgen dat haar moeder in veiligheid werd gebracht en zij samen met haar zoontje Anthony een nieuw leven kon beginnen. Zodra Jo weg was, belde Marcus Kip op om hem te melden dat ze een groot probleem hadden.

Niet veel later kregen Angie en Dale de opdracht om het probleem met Jo op te lossen. Marcus wou dat er niets gebeurde met Jo. Ze beslisten om ervoor te zorgen dat Jo werd opgepakt met drugs in haar auto, waardoor Jo enkele dagen in de cel zou belanden en nadien in een afkickkliniek. Op die manier was Jo veilig voor haar man, maar werd ze ook bang gemaakt om zo te vermijden dat ze de film toch zou gebruiken. Angie vond het een goed plan, op die manier kreeg ze de tijd om zelf een oplossing te zoeken om haar dochter en kleinzoon in veiligheid te brengen. Maar wanneer Dale haar waarschuwde dat de kans groot was dat ze uiteindelijk toch Jo zouden vermoorden, veranderde ze haar plan.

Angie ging op zoek naar Jo en vertelde haar wat Kip van plan was. Het duurde even voor ze Jo kon overtuigen dat ze haar kon helpen om samen met haar zoontje te vluchten, ze wist niet wie Angie was en vroeg ze zich af of ze deze vrouw wel kon vertrouwen. Maar het plan liep volledig in het honderd wanneer Reuben merkte dat Jo weg wou gaan en hij Angie herkende. Angie sloeg Reuben bewusteloos, maar realiseerde zich dat het niet snel zou duren voordat Kip op de hoogte was van wat ze had gedaan. Angie gaf Jo de opdracht om naar een motel te vluchten terwijl zij Anthony ging halen. Onderweg kreeg ze foto's van Dale waarop haar dochter en kleinzoon staan. Hij wist dat ze Jo's moeder was en hij wou dat ze de extra kopie van de film die op haar iPad stond meebracht naar de nachtclub.

Daar werd ze opgewacht door Dale en zijn vrouw Delilah. Wat er dan volgde was een groot bloedbad. Angie slaagde erin om Dale en Delilah te vermoorden, maar kon niet vermijden dat haar dochter, zwaar toegetakeld werd door Delilah. De kans dat haar dochter dit zou overleven was klein. En dan was er nog Anthony, die werd vastgehouden door een vrouw die Angie 'mama' noemde. Het was Virginia Souza, de vrouw die de prostituees van Dale kort hield. Ooit was Angie ook een van hen.

Heden - Angie

Will is razend wanneer hij Angie aan de andere kant van de lijn hoort. Wat voor spel speelt ze in godsnaam? Veel info geeft ze hem niet, enkel dat de onbekende vrouw die ze gevonden hebben hun dochter is. Will verneemt voor de eerste keer dat hij een dochter heeft en nu is ze dood. Wanneer Faith en Amanda alles overlopen hebben ze het gevoel dat Angie tijd aan het rekken is. Maar waarom? Ze weten dat er iets achter zit, maar ze kunnen het niet plaatsen.

Na een nachtelijk bezoek bij Reuben hebben Amanda en Faith het gevoel dat er iets niet klopt bij het verhaal van de aanwezigheid van zijn zoontje, ook was er nog een mysterieus telefoontje en de aanwezigheid van Kip op dat uur. Faith en Amanda vrezen dat Angie haar kleinzoon heeft ontvoerd voor losgeld. Wanneer ze van de school vernemen dat hij niet aanwezig was, brengt Faith Will op de hoogte van hun theorie.

Amanda, Faith en Sara zijn in ieder geval al een stap verder gekomen. Sara ontdekt dat de Jane Doe die op de intensive care ligt Jo is en de vrouw die in het lijkenhuis ligt Delilah Palmer. Angie had hun identiteit verwisseld wat niet moeilijk was, aangezien de beide vrouwen enorm toegetakeld zijn. En wanneer Sara foto's van beide vrouwen naast elkaar legt, zou je denken dat ze familie zijn. Terwijl ze samen met Will de reden zitten te zoeken waarom Angie dit zou gedaan hebben, staat Angie plots voor hun neus.

Alhoewel Angie niet echt meewerkt slaagt Will erin om te weten komen dat Virginia Souza Anthony heeft. Amanda ontdekt dat Virginia afgesproken heeft met Reuben voor het losgeld te ruilen met het Anthony in een winkelcentrum. Alhoewel het team van Amanda goed voorbereid is, kunnen ze niet vermijden dat Reuben erin slaagt om Virginia en een paar van haar meisjes worden doodgeschoten en hij zijn eigen leven ontneemt. Gelukkig is Anthony in orde.

Het proces naar aanleiding van de verkrachtingsfilm krijgt ook een compleet andere wending. Marcus en Reuben hadden wel degelijk de vrouw misbruikt, maar de mishandeling die uren had geduurd was door iemand anders gebeurd. Het was de vrouw van Marcus, die op het einde van de film even te zien was.

Terwijl Sara en Will terug vertrouwen aan het zoeken zijn, geniet Angie van haar vrijheid en kijkt op afstand naar haar kleinkind en haar dochter, die samen aan het spelen zijn in een park. En Sara, die is ze nog niet vergeten.

Hoofdpersonen

Will Trent

Hij is knap, slim, maar ook koppig. Will heeft weinig vertrouwen in mensen en spreekt niet graag over zijn gevoelens. Ondanks zijn huwelijk met Angie heeft hij al een tijdje een relatie met Sara.

Amanda Wagner

Ze is de baas van Faith en Will en plaatsvervangend hoofd van het GBI (Georgia Bureau of Investigation).

Faith Mitchell

Ze is de collega van Will. Faith is de moeder van de twintigjarige Jeremy en Emma, die 1 jaar is.

Sara Linton

Vroeger had ze gewerkt als kinderarts. Nu is ze sinds kort de patholoog-anatoom van het GBI, waardoor het hun eerste gemeenschappelijke zaak is. Ze is de weduwe van een politieagent en heeft een relatie met Will.

Kip Kilpatrick

Hij is de advocaat, manager en vriend van Marcus.

Angie Polanski

Sinds haar jeugd kent ze Will. Ze waren samen opgegroeid in een kindertehuis en hadden samen alle wreedheden, die ze beleefd hebben overleefd. Door een stomme weddenschap is ze getrouwd met Will. En op die manier werd ze ook zijn kwelgeest. Ze verdween met periodes en kwam dan weer terug om duidelijk te maken dat ze nog altijd zijn vrouw was. Het is zij die de voorwaarden van hun relatie bepaalt. Angie had als straatagent en rechercheur gewerkt.

Jo Figaroa

Ze is een knappe vrouw, die in de schaduw van haar man met losse handjes leeft. Samen hebben ze een zesjarig zoontje, Anthony. Ze was de jeugdliefde van Marcus.

Symbolen en motieven

Ontgoocheling

Wanneer Sara hoort dat Will Angie twee dagen geleden had gezien, voelt ze zich bedrogen. Hij had haar er niets over verteld en de kans is groot dat dit niet de enige keer was dat ze in het geniep hadden afgesproken. Terwijl Will Sara had beloofd om op zoek te gaan naar Angie om hun scheiding te regelen. Sara vond het al bizar dat een gedreven man als Wil geen spoor kon vinden van Angie. Maar hij had haar duidelijk wel gevonden, alleen vond hij het niet de moeite om het Sara te vertellen. En nu ze het weet, doet hij ook geen moeite om zich te verontschuldigen.

Jaloersheid

Angie was er altijd van overtuigd geweest dat ze de enige vrouw voor Will was. Maar toen ze had ontdekt dat Sara niet een tussendoortje bleek te zijn, vond ze het knap lastig om dat te aanvaarden. Vanaf dat moment maakt ze het leven van Sara knap lastig. Zo laat ze gemene briefjes achter gericht aan Sara, steelt ze spullen en leest ze alle e-mails die Sara naar haar zus Tessa stuurt.

Liefde

Ondanks haar vreselijke karakter, laat Angie nu een andere kant zien. De liefde van een moeder voor haar dochter. Ze probeert het goed te doen, maar slaagt er altijd in om meer ellende achter te laten, dan iets anders. Maar op een of andere manier wil ze het voor dochter en kleinkind toch goed doen.

Structuur en perspectief/vertelwijze

Het boek is opgedragen aan al de lezers van Karin Slaughter, en bestaat uit 477 bladzijden, die verdeeld zijn over een proloog, 5 delen, 14 hoofdstukken en een epiloog. Elk deel heeft een aparte titel, die een verwijzing geeft naar de tijd waarin het verhaal zich afspeelt:
 • Deel een - Maandag,
 • Deel twee - Een week eerder,
 • Deel drie - Heden,
 • Deel vier - Dinsdag en
 • Deel vijf - Tien dagen later: zaterdag.

Het verhaal geeft het standpunt van Will, Sara, Faith en Angie, die in derde persoon is geschreven.

Thema

Slechtheid ontstaat niet in één keer.

Tijd en plaats

Het verhaal speelt zich af in het heden (met een flashback van een week eerder) in Atlanta.

Evaluatie

Na een paar mindere boeken is Karin Slaughter weer helemaal terug. Verborgen is weer een thriller om van te smullen, het bevat alle Slaughter-eigenschappen: geweld, humor, liefde, intriges, spanning, gruwelijke details en een fantastisch plot. Will en Sara vormen meestal een winning team, maar in dit verhaal verliest Sara haar vertrouwen in Will, wat ervoor zorgt dat het toch wel vragen oproept of het nog goed zal komen tussen hen. Het perspectief van Angie, dat tegelijkertijd een flashback vormt, geeft de lezer extra informatie, wat ervoor zorgt dat je mee gaat in het verhaal en de sfeer een extra dimensie geeft. Het plot zit goed in elkaar, je denkt te weten wat er aan de hand is, maar je wordt weer op het verkeerde been gezet.

Dit boek lees je het best niet als eerste uit de reeks, aangezien je toch een beetje de personages en hun relaties met elkaar moet kennen om het volledige verhaal te kunnen volgen. Vooral Will is anders dan normaal, dus leer hem eerst op een andere manier kennen voordat je dit boek leest.

Lees verder

© 2017 - 2024 Ibelle31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Karin Slaughter: Grand County reeksKarin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden a…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Verbroken' (Georgia-reeks 2)Boekverslag: Karin Slaughter 'Verbroken' (Georgia-reeks 2)Verbroken is het tweede deel uit de Georgiareeks van de thrillerschrijfster Karin Slaughter met Sara Linton en Will Tren…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, die bekend is geworden door haar thrillers uit de Grant C…

Baantjer: 'De Cock en de dode minnaars' - samenvatting'De Cock en de dode minnaars' is een detective van A.C. Baantjer. De Amsterdamse rechercheurs De Cock en Vledder maken k…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Uitgever: HarperCollins
 • Boek - Karin Slaughter 'Verborgen' (ISBN: 978 90 027 1380 0) - gelezen op 17/8/2017
Ibelle31 (139 artikelen)
Laatste update: 14-04-2019
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.