Boekverslag: Karin Slaughter 'Gevallen' (Georgia-reeks 3)

Boekverslag: Karin Slaughter 'Gevallen' (Georgia-reeks 3) Gevallen is het derde deel uit de Georgiareeks van de thrillerschrijfster Karin Slaughter. In de Georgiareeks zijn Sara Linton, Will Trent en Faith Mitchell de hoofdpersonen, die de nodige spanning beleven in Atlanta. Wanneer Faith Mitchell twee mannen doodschiet in het huis van haar moeder, geraakt ze in problemen. Ze loopt niet alleen het risico om haar baan te verliezen, maar haar moeder, Evelyn Mitchell, is spoorloos en ze weet niet wat er precies is gebeurd. Haar baas Amanda Wagner en collega Will Trent schieten haar snel te hulp. Samen met Sara Linton proberen ze uit te zoeken wat er precies is gebeurd in het huis van Evelyn en wie Evelyn ontvoerd heeft.

Gegevens

 • Originele titel: Fallen
 • Titel: Gevallen
 • Auteur: Karin Slaughter
 • Reeks: Georgia (3)
 • Eerste druk: 2011
 • Eerste druk vertaald in het Nederlands: 2011
 • Vertaling: Ineke Lenting
 • Aantal pagina's: 442
 • ISBN: 978 90 234 6748 9

Samenvatting

Wanneer Faith merkt dat ze veel later dan voorzien bij haar moeder zal aankomen, probeert Faith haar moeder, Evelyn, telefonisch te contacteren. Maar ze krijgt haar niet te pakken. Faith vindt het raar aangezien haar moeder normaal gesproken steeds bereikbaar is. Wanneer ze aankomt bij haar moeders huis, vindt Faith haar dochtertje Emma opgesloten in het schuurtje en ontdekt ze een bloedspoor naar het huis.

Overmand door emoties vraagt Faith voor assistentie en gaat, tegen de regels in, het overhoop gehaalde huis binnen. Daar treft ze een dode man aan en ziet ze nog twee andere mannen. Een ervan is, afgaande van de tatoeages, lid van Los Texicanos en de andere is een Aziaat. De mannen maken duidelijk dat ze op zoek zijn naar iets, maar Faith weet niet wat. Faith schiet beide mannen neer, zonder te weten waar haar moeder is.

Sara en Will worden allebei opgevorderd door Amanda Wagner naar het huis van Evelyn. Will probeert Faith te helpen door het verhaal met haar te overlopen en ervoor te zorgen dat ze alles volgens de regels heeft gedaan. Want Faith is voor de meesten, die er rondlopen een getuige of eerder een verdachte. Maar Faith ligt niet wakker van de gevolgen voor haar, het enige wat ze wil is dat haar moeder veilig terug komt.

Will verneemt van mevrouw Levy, een buurvrouw van Evelyn, dat Evelyn een relatie heeft. Sinds enkele maanden kreeg ze dikwijls bezoek van een man. Al snel vinden ze de man dood terug. Hij heeft ook een tattoo van Los Texicanos, die al jaren de drugshandel in Atlanta beheren.

Will vermoedt dat Evelyn haar ontvoerders kent en de kans dat ze door haar baan als hoofd van de narcoticabirigade vijanden heeft is groot. Jaren geleden had Will haar al leren kennen door een onderzoek in haar team. Daar werd al snel ontdekt dat er geld werd achtergehouden bij elke grote vangst van een drugsoverval.

Will en Amanda gaan samen op onderzoek. Dit verloopt niet gemakkelijk. Zo vallen er verschillende slachtoffers die duidelijk een gevaar vormen, zeker wanneer ze hun mond voorbij kunnen praten. Will en Amanda hebben meer en meer het gevoel dat ze midden in een drugsoorlog terecht zijn gekomen waar Evelyn een van de slachtoffers is.

Faith krijgt de indruk dat de mensen die haar moeder hebben, haar op een subtiele manier duidelijk willen maken dat ze haar kennen en alles weten over haar gezin. Ze gaat zelf op onderzoek en neemt geen contact op met haar collega's, uit angst dat er iets zou gebeuren met haar moeder of haar kinderen. Zal ze op tijd zijn om haar moeder te redden?

Hoofdpersonen

Faith Mitchell

De vierendertig jarige Faith is de partner van Will Trent bij het GBI. Daarvoor heeft ze een baan gehad als rechercheur bij de afdeling moordzaken van het Atlanta Police Department.

Ze is een ongetrouwde moeder met een zoon, Jeremy en een vier maand oude dochter, Emma. Faith heeft ook nog een broer, Zeke, die arts is bij de luchtmacht en waar ze weinig contact mee heeft.

Evelyn Mitchell

Ze is de moeder van Faith en Zeke. Evelyn is al enkele jaren weduwe en heeft bijna veertig jaar bij de politie gewerkt. Ze had zich opgewerkt van secretaresse naar commandant. Ze was de eerste vrouwelijke inspecteur bij het Atlanta Police Department geweest. Ondertussen is ze al vijf jaar op pensioen.

Sara Linton

Sara werkt als kinderarts op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Grady Hospital in Atlanta. Ze heeft vroeger twaalf jaar lang haar eigen praktijk gehad in combinatie met een parttimebaan als lijkschouwer in haar geboortestad.

Haar man Jeffrey was vierenhalf jaar geleden vermoord en Sara miste het gezelschap van een man. Will is de enige man waar ze zichzelf bij kan zijn, maar hij is helaas getrouwd.

Will Trent

Will werkt als speciaal agent bij het Georgia Bureau of Investigation (GBI). Hij is een intelligente man en competent, maar heeft een probleem met lezen door zijn dyslexie, die hij echter heel goed kan verbergen. Will bekijkt de zaken op een andere manier dan de gemiddelde rechercheur. Hij is een opmerkzaam man, die enorm sociaal onhandig kan zijn.

Amanda Wagner

Ze is de adjunct-directeur van het GBI. Amanda heeft met Evelyn een gezamenlijk verleden, naast hun spectaculaire carrière, zijn ze al heel lang vriendinnen. Amanda is een vrouw met karakter en heeft haar eigen methodes om info te verzamelen.

Angie Polaski

Angie is een arrogant, manipulatieve vrouw, die geen blad voor haar mond neemt. Ze is de vrouw van Will, waarmee ze geen ideale relatie heeft. Maar zij en Will hebben een speciale band. Als ze in de problemen zit, komt ze altijd naar hem toe.

Symbolen en motieven

Confrontatie

Sara wordt geconfronteerd met de vrouw van Will, die plots opduikt. Angie gaat er vanuit dat Sara en Will een relatie hebben. Ze is dan ook heel vijandig naar Sara toe.

Woede

Will wordt niet met open armen ontvangen door de aanwezige agenten. Hij heeft er voor gezorgd dat Evelyn Mitchell gedwongen met pensioen was gegaan, naar aanleiding van een corruptie-onderzoek in haar narcoticabrigade.

Vertrouwen

Will heeft het gevoel dat de corruptiezaak waar hij werk van had gemaakt ervoor zorgt dat Faith hem compleet niet vertrouwt en hem er de schuld van geeft dat haar moeder vervroegd op pensioen moest gaan.

Geheimen

Will heeft in het begin van het onderzoek het gevoel dat Amanda hem niet alles vertelt om haar vriendin Evelyn te beschermen.

Twijfel

Faith heeft steeds geloofd in haar moeders zaak. Maar nu begint ze te twijfelen en vraagt ze zich af of haar moeder gelogen zou hebben en toch op een of andere manier corrupt is.

Afkeuring

Zeke, de broer van Faith, begrijpt niet waarom Faith te laat was, terwijl hun moeder in nood was. Maar hij verwacht ook niet anders, het is altijd zo geweest. Alles draait rond Faith en de rest moest zich aanpassen. Zo was het ook geweest wanneer ze op jonge leeftijd zwanger was. Hun moeder had haar constant gezelschap gehouden en Zeke was vroegtijdig van school gegaan om dan te starten in het leger.

Gevoelens

Ondanks zijn relatie met Angie, heeft Will gevoelens voor Sara. Maar hij weet niet goed hoe hij er mee om moet gaan. Hij weet wel dat hij een confrontatie met Angie kan missen als kiespijn.

Structuur en perspectief/vertelwijze

Het boek is opgedragen aan alle bibliotheekmedewerkers ter wereld. Het verhaal bestaat uit vier delen en tweeëntwintig hoofdstukken. De delen geven allemaal een tijdsaanwijzing, deel een - Zaterdag, deel twee - Zondag , deel drie - Maandag, deel vier - Donderdag. De hoofdstukken zijn in derde persoon geschreven, waarin je het standpunt van Faith, Sara, Evelyn en Will krijgt.

Thema

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan.

Tijd en plaats

Het verhaal speelt zich af in het heden in Atlanta, Valdosta en Chambodia.

Evaluatie

Karin Slaughter is er weer in geslaagd om een pageturner te schrijven. Als lezer ga je mee op onderzoek en onderga je dezelfde psychologische spanning als de hoofdpersonen. De aandacht gaat in dit boek vooral naar het oplossen van de zaak en minder over de relaties tussen de hoofdpersonen. Maar het zou geen boek zijn van Karin Slaughter zonder wat romantiek er in. Gevallen is een boeiend boek, dat je de kans geeft om Faith Mitchell en haar familie beter te leren kennen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Ibelle31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Karin Slaughter: Grand County reeksKarin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden a…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Verbroken' (Georgia-reeks 2)Boekverslag: Karin Slaughter 'Verbroken' (Georgia-reeks 2)Verbroken is het tweede deel uit de Georgiareeks van de thrillerschrijfster Karin Slaughter met Sara Linton en Will Tren…

Boekverslag: James Patterson 'Zij die gaan sterven'Boekverslag: James Patterson 'Zij die gaan sterven''Zij die gaan sterven' is het tiende deel van de reeks met Alex Cross in de hoofdrol, geschreven door de Amerikaanse thr…
Boekverslag: 'Broer' van Esther GerritsenBoekverslag: 'Broer' van Esther Gerritsen'Broer' is het Boekenweekgeschenk van 2016. Olivia krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te wor…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Uitgeverij cargo
 • Boek: Karin Slaughter 'Gevallen' (ISBN: 978 90 234 6748 9) - gelezen op 16/07/2016
Ibelle31 (139 artikelen)
Laatste update: 15-09-2017
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.