Boekverslag Twilight

Boekverslag Twilight Twilight is het eerste boek in een uiteindelijke serie van vijf delen. De boeken zijn geschreven door Stephenie Meyer. De boeken gaan voornamelijk over Edward Cullen en Bella Swan. Dit boek, Twilight, is in 2008 verfilmd en was een gigantische hit.

Samenvatting van het boek

Bella Swan verhuist vanuit Phoenix, Arizona naar Forks, Washington. Het is een klein dorpje waar de meeste regen valt van heel Amerika. Ze vindt het niet echt leuk dat ze erheen moet, maar ze heeft er zelf voor gekozen zodat haar moeder met haar nieuwe vriend Phil kan reizen door heel Amerika. Dit moet omdat Phil een honkbalspeler is.

Op school heeft ze al snel een grote groep vrienden en ze krijgt aandacht van een aantal jongens, waar ze niet echt interesse in heeft. Ze raakt wel gefascineerd door Edward Cullen. Hij heeft een adoptiebroer en -zus, Emmett en Alice en ook Rosalie en Jasper behoren tot de familie. Ze zijn heel knap, hebben een blanke huid en zijn volmaakt. Bij de biologieles komt Edward naast Bella te zitten, maar hij trekt zich terug. Een paar dagen later probeert hij het goed te maken, maar hij kan niet vermijden dat Bella hem vragen gaat stellen. Hij beantwoordt eigenlijk geen van de vragen en hij zegt haar dat ze geen vrienden kunnen zijn, omdat dat gevaarlijk zou zijn. Als Bella door Edward wordt gered, gelooft ze hem niet meer en ze gaat op onderzoek uit. Ze hoort van Jacob een oude indianenlegende waarin de Cullens gezien worden als vampiers.

Als ze tegen Edward zegt dat ze weet wat hij is, geeft hij het toe en ze worden, voorzover ze het nog niet waren, verliefd op elkaar. Het volgende probleem dat ze hebben is tijdens een honkbalwedstrijd met Edward's familie. Op dat moment komen er andere vampiers aan en die ruiken dat Bella een mens is en willen haar bloed. De reden dat de Cullens haar bloed niet willen drinken is omdat zij zgn. vegetariërs zijn, ze leven alleen op het bloed van dieren. De Cullens kunnen haar nog beschermen, maar James de leider van het groepje zou het er niet bij laten zitten. Na achtervolgingspogings en een bijna-dood-ervaring van Bella lukt het de Cullens uiteindelijk toch om James te verpletteren, door hem aan stukken te scheuren en te verbranden.
Aan het einde van het schooljaar heeft Bella besloten dat ze ook een vampier wil zijn, maar Edward weigert dit.

Belangrijkste personages uit het boek

 • Bella Swan - een meisje die verhuist van Phoenix naar Forks. Ze wordt verliefd op een vampier.
 • Edward Cullen - een vampier en degene waar Bella verliefd op wordt.
 • de Cullens- een vampierfamilie bestaande uit Carlisle, Esmee, Alice, Emmett, Jasper en Rosalie
 • Jacob Black - een zoon van een goede vriend van de Swan-familie. Hij vertelt Bella een legende over de Cullens.
 • James - een vampier die geen 'vegetariër' is. Hij zet zijn zinnen aan het einde van het boek op het bloed van Bella.

Over Stephenie Meyer

Stephenie Meyer is een Amerikaans schrijfster en debuteerde met dit boek. Op dit moment zijn haar 5 boeken uit op haar naam:
 • Twilight
 • New Moon/Nieuwe Maan
 • Eclipse
 • Breaking Dawn
 • The Host

Alleen 'The Host' is niet uit de Twilight-serie. De Twilight-serie zal nog verder gaan met een vijfde deel: Midnight Sun, die nog niet in de winkels ligt.

Mening over het boek

Een fantastisch boek over een meisje die verliefd wordt op een vampier. Niet het cliché-boek met vampiertanden etc, maar een jongen, die hetzelfde is als alle andere jongens alleen knapper, die uiteindelijk een vampier blijkt te zijn. Een boek vol spanning, actie en avontuur. Ik vond het een geweldig boek en daarom zou ik het aan iedereen aanraden. Dus hou je van lezen, zou ik dit boek zeker lezen en ook de film is een aanrader!
© 2009 - 2024 Mellie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag EclipseBoekverslag EclipseEclipse is het derde deel in de Twilight-serie. Het is tevens het derde deel van de schrijfster Stephenie Meyer. De vori…
Boekverslag Breaking DawnBoekverslag Breaking DawnBreaking Dawn is het vierde boek in de Twilight-serie, geschreven door Stephenie Meyer. Het boek is de opvolger van Ecli…
Boekverslag New Moon/Nieuwe MaanBoekverslag New Moon/Nieuwe MaanNew Moon of in het nederlands Nieuwe Maan, is het tweede deel in de 5-delige Twilight-serie die geschreven is door Steph…
Twilight boekenTwilight is een razend populaire serie fantasie/romantiek- romans die geschreven is door Stephenie Meyer. In dit artikel…

De eetclub door Saskia NoortDe eetclub door Saskia NoortSaskia Noort heeft al een aantal literaire thrillers geschreven, waaronder De eetclub. Het boek werd genomineerd voor de…
Veiled Sentiments van Abu Lughod, een samenvattingAbu-Lughod beschrijft in veiled sentiments op roman-achtige wijze het reilen en zeilen van de een islamitische stam uit…
Bronnen en referenties
 • http://www.stepheniemeyer.com
Mellie (68 artikelen)
Laatste update: 23-10-2009
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.