Boekverslag New Moon/Nieuwe Maan

Boekverslag New Moon/Nieuwe Maan New Moon of in het nederlands Nieuwe Maan, is het tweede deel in de 5-delige Twilight-serie die geschreven is door Stephenie Meyer. Het boek wordt naar verwachting in 2010 verfilmd.

Samenvatting van het boek

Bella Swan wordt 18 jaar en viert haar verjaardag bij de Cullen's, de familie van de vampier waar zij verliefd op is. Tijdens het openmaken van haar cadeau snijdt zij haar vinger, waardoor Jasper, de nieuwste 'vegetariër, de lust krijgt om Bella aan te vallen. Edward en zijn familie verlaten Forks omdat het te gevaarlijk is voor Bella en om Jasper een beetje te kalmeren. In de tijd dat zij weg zijn, gaat Bella meer om met Jacob Black, de zoon van een goede vriend van haar vader Charlie.

Zij schieten heel goed met elkaar op en Bella komt erachter dat ze Edward's stem kan horen als ze zich in een gevaarlijke situatie bevindt. Dit vindt ze helemaal geweldig en ze gaat steeds meer gevaarlijke dingen doen. Ze koopt o.a. 2 motorfietsen die ze samen met Jacob opknapt en waar ze op wilt leren rijden.

Jacob begint te veranderen, sinds het begin van hun contact, ze vraagt zich af wat het is en ze zal daar ook achterkomen. Jacob blijkt een weerwolf te zijn en dat is een probleem omdat de grootste vijand van een vampier een weerwolf is. Ook ontdekt ze dat Jacob stiekem verliefd op haar is, wat haar allemaal een beetje in de war brengt.

Victoria, die nog steeds revanche zoekt op de Cullen's, omdat zij haar vriend James hebben vermoord is ook weer in Forks en de weerwolven, die bestaan uit Jacob en zijn vrienden, beschermen Bella.

Omdat Bella nog steeds wanhopig is voor de stem van Edward gaat ze klifduiken. Alice, de zus van Edward en degene die visioenen krijgt van de toekomst, ziet dat en ze besluit naar Forks te gaan om te kijken of Bella dood is. Edward komt door zijn zus Rosalie te weten dat Bella dood is en hij gaat naar de Volturi in Italië. De Volturi is een familie die de vrede onder de vampiers bewaard en die in staat zijn om Edward te doden.

Bella blijkt helemaal niet dood te zijn en ze gaat samen met Alice naar Italië om Edward tegen te houden. Dit lukt hen net op tijd en als ze bij de Volturi zijn hoort zij dat ze moet veranderen in een vampier of dood moet, omdat ze weet van het bestaan van vampiers. Edward legt op de weg terug naar Forks uit dat hij het alleen deed omdat hij niet zonder haar wilde leven en ze vergeeft hem. In Forks besluit de familie Cullen in het voordeel van Bella dat ze een vampier wordt na haar diploma-uitreiking. Edward is het hier echter niet mee eens.

Personages in het boek

 • Bella Swan: Ze is verliefd op Edward, een vampier, en ze leeft in Forks, Washington. In de loop van het verhaal wordt ze hele goede vrienden met Jacob, een weerwolf.
 • Jacob Black: Een jongen die op een privéschool zit. Hij is de zoon van een goede vriend van de vader van Bella, Charlie. Later in het verhaal blijkt hij ook nog een weerwolf te zijn.
 • Edward Cullen: de vampier, waar Bella verliefd op is.
 • de Cullen familie: de familie van Edward.
 • de Volturi: een familie die in Italië woont, zij bewaren de vrede onder de vampiers en bevelen dat Bella dood moet of een vampier moet worden.
 • Victoria: Zij wil zich revancheren op de dood van haar maatje James, die is vermoord door de Cullens.

De schrijfster

Het boek is geschreven door Stephenie Meyer. Stephenie Meyer is in 1973 geboren en is een amerikaanse schrijfster. Ze heeft tot nu toe 5 boeken geschreven en is bezig met haar 6e boek. De boeken die van haar uitgekomen zijn:
 • Twilight
 • New Moon/ Nieuwe Maan
 • Eclipse
 • Breaking Down
 • The Host

Het boek, waarmee ze nu bezig is, heet Midnight Sun en heeft dezelfde verhaallijn als het eerste boek, alleen nu uit het oogpunt van Edward.

Mening over het boek

Het boek is, net als Twilight, heel goed geschreven en er blijft spanning inzitten. Je wilt het boek door blijven lezen, omdat er spanning inzit en er allemaal onverwachte wendingen inzitten. Ook is het een origineel boek, wat natuurlijk ook heel leuk is.

Is het boek een aanrader?

Ik zou dit boek zeker aanraden aan andere mensen, omdat het gewoon supergoed is geschreven.
© 2009 - 2024 Mellie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag EclipseBoekverslag EclipseEclipse is het derde deel in de Twilight-serie. Het is tevens het derde deel van de schrijfster Stephenie Meyer. De vori…
Boekverslag TwilightBoekverslag TwilightTwilight is het eerste boek in een uiteindelijke serie van vijf delen. De boeken zijn geschreven door Stephenie Meyer. D…
Boekverslag Breaking DawnBoekverslag Breaking DawnBreaking Dawn is het vierde boek in de Twilight-serie, geschreven door Stephenie Meyer. Het boek is de opvolger van Ecli…
Twilight boekenTwilight is een razend populaire serie fantasie/romantiek- romans die geschreven is door Stephenie Meyer. In dit artikel…

Brugklassers, ehbo voor oudersBrugklassers, ehbo voor oudersDe CITO achter de rug, het advies van de basisschool gehad, groep 8 is klaar voor een nieuw begin. Nu de ouders nog. Wat…
Bronnen en referenties
 • http://www.stepheniemeyer.com/
Mellie (68 artikelen)
Laatste update: 23-10-2009
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.