Beurs voor studie in Amerika: hier maak je de meeste kans

Beurs voor studie in Amerika: hier maak je de meeste kans Studeren in Amerika is duur en een beurs is daarom voor veel Nederlanders die naar de Verenigde Staten willen voor een bachelor of master een must. Nu liggen de beurzen voor internationale studenten niet echt voor het oprapen. Het is daarom wellicht handig om je zoektocht te beginnen aan de hand van een lijst van universiteiten en colleges die jaarlijks de meeste beurzen voor internationale studenten weggeven.

Een beurs vinden voor studie in Amerika

De Verenigde Staten worden door velen toch wel gezien als het walhalla wanneer het om studeren gaat. Helaas is het ook het duurste land ter wereld om een studie te volgen. Collegegeld van $50,000 dollar is geen uitzondering, en daar zit dan vaak nog geen accommodatie of kosten voor boeken en reizen bij inbegrepen. Amerikaanse studenten kunnen dit geld lenen van de bank. Deze mogelijkheid is er voor Nederlanders niet mits ze een Amerikaanse vriend of familielid hebben die garant wil en kan staan voor het gigantische bedrag dat je moet lenen. Heb je dit geld niet op je bankrekening staan en kunnen je ouders niet in die mate bijspringen dan is het alternatief het zoeken naar een beurs om het bedrag dat je nog van DUO kunt lenen aan te vullen.

Nederlandse beurzen die kostendekkend zijn voor studie in Amerika zijn er sinds het verdwijnen van de Huygens beurzen niet meer. Wel kun je proberen om met meerdere beurzen het benodigde bedrag bij elkaar te schrapen. Je kunt beurzen namelijk ook stapelen. Je kunt het beste even google-en om te zien voor welke beurzen je in aanmerking komt van organisaties hebben soms de gekste criteria. Zo kun je bijvoorbeeld een beurs krijgen wanneer je eerste generatie Nederlander bent, wanneer je Friese voorouders hebt of alleen als je je vooropleiding hebt genoten aan de UvA. Daarnaast kun je altijd proberen in aanmerking te komen voor een Fulbright beurs of een VSB beurs.

Beurzen van de universiteit zelf

Naast het verkrijgen van een mooi bedrag vanuit Nederland om je studie mee te financieren geven Amerikaanse universiteiten en colleges zelf ook bepaalde packages weg aan studenten waar zij in geloven. Internationale studenten krijgen hier vele malen minder van dan Amerikanen zelf, maar diverse universiteiten bieden wel degelijk mogelijkheden. US News heeft een overzicht gemaakt van het aantal scholarships dat in het voorgaande jaar vergeven werd aan buitenlandse studenten en wat de hoogte van de beurs was. Dit moet studenten die zich willen inschrijven voor het komende collegejaar een idee geven van waar ze de meeste kans maken wanneer ze zich aanmelden. De volgorde van de lijst is al volgt:
 1. Yale University
 2. Skidmore College
 3. Harvard University
 4. Amherst College
 5. Trinity College
 6. Williams College
 7. Dartmouth College
 8. University of Chicago
 9. Bates College
 10. Duke University

Yale University

Yale is een van de bekendere Amerikaanse universiteiten en is te vinden in New Haven, Connecticut. Deze Ivy League universiteit gaf in 2011 het meeste geld uit aan beurzen. Deze werden verdeeld over 350 internationale studenten en bedroegen gemiddeld ruim $53,000 dollar. Van alle studenten die zich er aanmelden om überhaupt te mogen studeren werd wel maar minder dan 7% toegelaten. Toelating tot Yale is dus zeer competitief maar ben je eenmaal toegelaten dan maak je hier wel de meeste kans op een kostendekkende beurs.

Skidmore College

Skidmore College is internationaal een stuk minder bekend. Je vindt het in Saratoga Springs, New York. Het is een liberal arts college, wat inhoudt dat men zich hier richt op het aanbieden van studies op het gebied van de zeven vrije kunsten. Je kunt hier bijvoorbeeld studies volgen op het gebied van theater, muziek, journalistiek en talen. In 2011 gaf Skidmore College 64 scholarships bestemd voor buitenlandse studenten weg met een gemiddelde waarde van bijna $ 53,000 dollar. Dit lijkt niet veel maar dit college heeft dan ook een kleine studentenpopulatie.

Harvard University

Hardvard is de droom van iedere topstudent en het heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op internationale academici. In het jaar 2011 kregen 504 hiervan een scholarship ter waarde van ruim een halve ton per stuk.

Amherst College

Aan dit college in Massachusetts kun je uitsluitend bachelors volgen en heb je keuze uit 25 verschillende programma's waaronder economie, klassieke talen, filosofie, politicologie, astronomie, Europese studies, antropologie en vele talen. In 2011 kregen 141 internationale studenten er een ruime beurs.

Trinity College

Dit college in Hartford, Connecticut dient niet verward te worden met de universiteiten in Cambridge en Dublin. Op deze kleinschalige universiteit met historische campus kun je terecht voor excellent onderwijs. Beurzen waren er vorig jaar voor 139 internationale studenten.

Williams College

Dit college vind je in Williamstown, Massachusetts en is pas sinds 1970 toegankelijk voor vrouwen. Je kunt er terecht voor veel verschillende programma's waaronder een aantal bijzondere zoals Jewish Studies, Leadership Studies en Women’s, Gender, and Sexuality Studies. Er waren in 2011 scholarships voor 127 buitenlanders.

Dartmouth College

Dartmouth is een onderzoeksuniversiteit en maakt deel uit van de Ivy League. Je kunt er geneeskunde, bouwkunde, bedrijfskunde of een van de 19 programma's in de richting van geesteswetenschappen en bèta studeren. Beurzen waren er in 2011 voor 251 studenten ter waarde van net geen halve ton per stuk.

University of Chicago

Weer eens wat anders dan de East Coast vind je in Illinois aan de University of Chicago. Vorig jaar ontvingen 58 studenten er een beurs om bijvoorbeeld geschiedenis, Engelse literatuur, wiskunde, statistiek, letterkunde of scheikunde te studeren.

Bates College

Bates College tref je in Lewinston, Maine. Het was een van de eerste universiteiten die het afleggen van een SAT test optioneel in plaats van verplicht maakte. Studenten die hier hun bachelor afronden stromen vaak door naar prestigieuze universiteiten als Harvard, Cornell en Columbia voor hun master. 76 kregen er in 2011 een beurs voor het volgen van een bacheloropleiding.

Duke University

De lijst wordt compleet gemaakt door nog een Ivy League universiteit. Deze research universiteit in het afgelopen Durham, North Carolina specialiseert zich in diverse takken zoals geneeskunde, verpleegkunde, milieu, rechten, bestuurskunde, business en religie. 134 internationale studenten kregen er voor het studiejaar 2011/2012 een beurs.
© 2012 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een beurs krijgen om te studeren in het buitenlandEen beurs krijgen om te studeren in het buitenlandStuderen in het buitenland is voor velen een droom, en niet iedereen zal het lukken om ook daadwerkelijk een studie te d…
Studeren: in Nederland of in het buitenlandStuderen: in Nederland of in het buitenlandStuderen in het buitenland: goede studenten gaan liever naar een topuniversiteit in het buitenland dan dat ze hier in Ne…
Studeren in het buitenland - Waar moet je aan denken?Veel studenten willen tegenwoordig hun studie een extra dimensie geven door te kiezen voor een tijdelijke studie of stag…

Een stage vinden in Suriname: tipsEen stage vinden in Suriname: tipsVolg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding dan en moet je voor je studie stage lopen of bestaat de mogelijkheid omdat vrijwi…
Bronnen en referenties
 • http://www.usnews.com/education/best-colleges/the-short-list-college/articles/2012/10/16/10-colleges-that-give-the-most-international-student-financial-aid?s_cid=rss%3A10-colleges-that-give-the-most-international-student-financial-aid
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 11-09-2015
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Buitenlands
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.