Werkstuk laten maken door iemand anders

Werkstuk laten maken door iemand anders Een werkstuk of scriptie maken, kunt u tegenwoordig eenvoudig uitbesteden. Afhankelijk van de omvangrijkheid van de scriptie of werkstuk, gaat het u honderden tot duizenden euro’s kosten. Een gratis werkstuk kunt u op het internet vinden, maar er kleven risico´s aan. Door het internet ligt de wereld aan uw voeten. Door even te googlen hebt u binnen een paar minuten een werkstuk gevonden die aan uw wensen voldoen. Het is echter niet verstandig om deze werkstukken ook gewoon één op één over te nemen.

Ten eerste kan het gewoon illegaal zijn om teksten van anderen over te nemen, omdat de rechten hiertoe bij iemand anders liggen. Ten tweede is het ook eenvoudig om te controleren of teksten van het internet zijn gehaald. U kunt namelijk gewoon een willekeurige regel uit de tekst kopiëren naar Google. Vervolgens zet u vóór en achter de tekst aanhalingstekens, en Google gaat zoeken of exact dezelfde tekst ook op het internet voor komt.

Werkstuk hergebruiken

Bij het maken van een werkstuk mag u gebruik maken van bronnen. Het is echter wel de bedoeling dat u de gebruikte bronnen vermeldt in uw werkstuk. Doet u dat niet, dan maakt u inbreuk op de rechten van de auteur van de tekst. Ook met bronvermelding is het niet de bedoeling dat u stukken tekst letterlijk gaat overnemen. U kunt kennis nemen van de tekst en in eigen bewoording proberen om het in uw werkstuk te zetten.

In de praktijk zal het vaak gebeuren dat teksten letterlijk of met minimale aanpassingen gebruikt gaan worden. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een werkstuk van een vier jaar oudere broer. Dit zal moeilijk te controleren zijn. Ze kunnen hoogstens de kennis van de “auteur” testen door vragen te stellen over het werkstuk.

Gebruik maken van een ghostwriter

Om het internet kunt u eenvoudig mensen vinden die het werkstuk voor u willen maken. Er zijn zelfs bedrijven opgericht die deze werkzaamheden gewoon legaal uitvoeren. Eén van de grootste hierin is de Academic Ghosthwriting Services uit Birmingham. Dit is echter niet het goedkoopste adresje. Hier kunt u terecht voor afstudeeropdrachten en werkstuk voor het hogere onderwijs. Zij beperken zich niet tot de Britse markt, want volgens een artikel in de Dagblad De Pers hebben zij al Nederlandse klanten gehad. U kunt met een ghostwriter afspraken maken over de inhoud van de werkstuk en de omvang.

Naast de professionele ghostwriters treft u op websites als Marktplaats, diverse mensen aan die ook in te huren zijn voor het schrijven in opdracht. Het is maar de vraag of de ghostwriter ook daadwerkelijk de gewenste kwaliteit gaat aanleveren. De afspraken zullen vaak telefonisch worden gemaakt en verschil van inzicht kan eenvoudig ontstaan.

Wat kost een ghostwriter?

In het geval u een werkstuk moet laten maken van tien tot twintig velletjes over eenvoudige onderwerpen, kunt u ongeveer uitgaan van een paar honderd euro. De auteurs zullen vaak een tarief per uur vragen. Door te googlen ben ik op een gemiddeld bedrag gekomen tussen de €10 en €25 per uur. Voor de ingewikkelde en zeer uitgebreide werksstukken voor het hogere onderwijs, moet u uitgaan van een paar duizend euro. Een scriptie op niveau, kunt u bij de Academic Ghostwriting Services krijgen voor een bedrag rond de €5.000.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een werkstuk?Hoe maak je een werkstuk?Een werkstuk te maken is heel erg eenvoudig, als je wilt weten hoe dat moet lees dan verder. Zie dit als een handleiding…
Voorwoord & nawoord schrijvenVoorwoord & nawoord schrijvenEen voorwoord of nawoord schrijven is niet verplicht, maar komt wel vaak naar voren bij het schrijven van een werkstuk,…
Conclusie schrijvenConclusie schrijvenEen scriptie, werkstuk of rapport sluit je af met het schrijven van een conclusie. Het is niet eenvoudig om een duidelij…
Teksten schriijven: het maken van een boeiend werkstukTeksten schriijven: het maken van een boeiend werkstukHet maken van een werkstuk is geen eenvoudige opgave. Wat wordt het onderwerp van het werkstuk? Welke deelonderwerpen ko…

Het opstellen van een adviesrapportTijdens je studie, met name een HBO studie, zul je regelmatig een adviesrapport moeten opstellen. Zo'n adviesrapport moe…
Invulling van de Marketingmix aan de hand van 5 P'sInvulling van de Marketingmix aan de hand van 5 P'sAls onderdeel van een minor Ondernemen heb ik een ondernemingsplan geschreven voor mijn onderneming. Deze onderneming he…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 07-04-2011
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Werkstuk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.