Inhoudsopgave maken met Word (2007)

Inhoudsopgave maken met Word (2007) Het maken van werkstukken is een onderdeel waar je tijdens je schooltijd veel mee te maken zult krijgen. Belangrijk om een werkstuk er goed verzorgd uit te laten zien is een juiste indeling van de koppen, subkoppen en een goede overzichtelijke inhoudsopgave. Als je dit onder de knie hebt zul je hier nog jaren plezier van hebben. De uitleg van het maken van een goede inhoudsopgave en goede koppen en subkoppen is gebaseerd op Microsoft Office Word 2007. Bij andere versies van dit programma zal dit artikel misschien iets afwijken.

Koppen maken

Een werkstuk bestaat altijd uit meerdere koppen. Vaak begint men met de kop voorwoord, na de titelpagina en zo werk je per kop een hoofdstuk van het werkstuk uit. Het maken van koppen is erg belangrijk om later de juiste inhoudsopgave te kunnen maken.

Als je Microsoft Office Word 2007 start zie je in de balk waar je ook je lettertype kiest aan de linkerkant het volgende staan in relatief grote witte vakken: AaBbCc, met daaronder standaard. Daarnaast zie je nog 2 van deze vakken staan. Als je op de pijltjes bij deze vakken drukt zie je nog veel meer keuze mogelijkheden.

Sommige titels spreken al voorzich, zoals Titel, wat dus voor de titel dient. De hoofdkoppen zullen met de dikke blauwe Kop 1 gemaakt moeten worden, een afbeelding hiervan is boven in het artikel te zien. Voorzie in het gehele verslag alle hoofdkoppen van een Kop1, de koppen worden dan blauw en dik gedrukt.

Subkoppen

Behalve hoofdkoppen heb je vaak ook subkoppen in je verslag of werkstuk, deze dienen wel als onderdeel van een hoofdstuk maar dit hoofdstuk valt dan uit meerdere delen uiteen. Voor subkoppen (die vallen dus onder een 'hoofdkop' (de dikgedrukte kop1)) gebruik je Kop2. Je ziet dat subkoppen kleiner en lichter blauw van kleur zijn dan de hoofdkoppen.

Pagina nummering

Een inhoudsopgave zal altijd weergeven op welke pagina je iets terug kunt vinden in het werkstuk. Handig is dan wel dat je de pagina's van je werkstuk of verslag nummert, aangezien je anders lang kunt zoeken. Pagina nummeren doe je op deze manier: Klik bovenin bij de tabs (die nu op start staat) op de tab invoegen. Daar zie je paginanummer staan. Klik hierop en zet de pagina nummers op de plaats waar jij ze hebben wilt (bovenaan, onderaan, onder in het midden, aan de binnenkant enzovoort).

Inhoudsopgave maken

Nu je verslag paginanummers, koppen en eventueel subkoppen bevat kunnen we de inhoudsopgave gaan maken. Dit doen we op deze manier: Ga op de pagina staan waar je de inhoudsopgave wilt hebben. Klik op de tab verwijzingen. Aan de linkerkant staat dan inhoudsopgave. Klik daar welke inhoudsopgave je wilt hebben en dan zal de inhoudsopgave verschijnen met de koppen, subkoppen en paginanummers erin. Je kunt je inhoudsopgave later altijd nog bijwerken als je het verslag veranderd dit doe je door op de inhoudopgave te klikken dan staat er hoe je deze bij wil werken.
© 2010 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inhoudsopgave maken (in Word) - officiële regelsInhoudsopgave maken (in Word) - officiële regelsEen automatische inhoudsopgave in Word maken en gebruiken kan erg handig zijn. Veel mensen weten niet hoe het moet, toch…
Het maken van een automatische, nette inhoudsopgave in WordHet maken van een automatische, nette inhoudsopgave in WordIn elk rapport of verslag staat een inhoudsopgave vermeld. Deze staat vaak op een van de eerste pagina's van uw verslag,…
Hoe maak je een werkstuk?Hoe maak je een werkstuk?Een werkstuk te maken is heel erg eenvoudig, als je wilt weten hoe dat moet lees dan verder. Zie dit als een handleiding…
Tips voor vormgeving van een werkstuk of verslagTips voor vormgeving van een werkstuk of verslagEen werkstuk of verslag schrijven, iedereen moet het wel eens doen. Een belangrijk aspect van een goed werkstuk is de vo…

Trends en Albert HeijnHoe heeft Albert Heijn de afgelopen 10 jaar ingespeeld op maatschappelijke trends waarmee ze haar concurrerend vermogen…
Tips voor het maken van een profielwerkstukOp vrijwel alle middelbare scholen moeten leerlingen voordat het examen begint een profielwerkstuk maken. Vaak komen hie…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 25-11-2010
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Werkstuk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.