Spaans leren in Spanje

Spanje en Spaans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er lijkt dan ook geen betere oplossing dan de taal Spaans te leren in Spanje zelf. Een cursus Spaans in Spanje is door diverse taalcursussen Spaans dan ook geen ondenkbare mogelijkheid. Een taalcursus Spaans in Madrid is één van de vele mogelijkheden.

Spaans leren

Het Spaans of Castilliaans (Castellano) is een Romaanse taal. Het Spaans behoort tot de meest gesproken talen ter wereld. De taal wordt het meest gesproken in Latijns-Amerika. De spelling van het Spaans is erg fonetisch. Dit betekent dat er een grote overeenkomst is tussen de manier waarop je een woord schrijft en uitspreekt.

Castilliaans en Catalaans

Spaans is niet zomaar Spaans. In Spanje worden twee grote vormen van het Spaans gesproken, namelijk het Castilliaans en het Catalaans. Het Castilliaans is de taal die de meeste mensen kennen als de klassieke Spaanse taal. In onder andere Barcelona spreekt men echter voornamelijk Catalaans. Over het algemeen kunnen alle Catalanen echter ook uit de voeten met het Castilliaans en vice versa. Het verschil tussen beide talen, of eigenlijk meer dialecten, ligt vooral in de uitspraak en enkele grammaticale regels.

Cursus Spaans in Spanje

Waarom zou je nu een cursus Spaans in Spanje gaan doen? De redenen liggen behoorlijk voor de hand. Naast dat je je de taal meester maakt ontdek je ook enorm veel van de Spaanse cultuur. Wanneer je een taalcursus in Spanje doet kan je je opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Je beperkt je niet tot slechts de grammatica zoals bij vele taalcursussen Spaans op papier, er wordt namelijk ook veel aandacht besteed aan het leren van de woordenschat en uitspraak. Het is bij een cursus Spaans in Spanje vaak mogelijk om tijdelijk in te wonen bij een Spaans gezin waardoor je de taal nóg sneller leert.

Spaans leren Madrid

Madrid is de hoofdstad en tevens grootste stad van Spanje. De inwoners van deze stad worden Madrileños genoemd. Het metronetwerk in Madrid is de op twee na grootste van Europa en behoort wereldwijd ook zeker niet tot de kleintjes. Door haar grootte kan Madrid echter wel een luidruchtige stad zijn met veel verkeer.

Spaans leren Valencia

Valencia is een verassende combinatie van modern en oude architectuur. Valencia heeft een erg gewilde universiteit. Valencia heeft zo'n 750.000 inwoners maar ondanks dit grote inwonertal straalt de stad knusheid en vertrouwdheid uit. Valencia heeft bovendien een behoorlijk aantal interessante musea.

Spaans leren Barcelona

Barcelona ligt in het Noordoorsten van het Iberisch schiereiland. Barcelona is de hoofdstad van Cataluña en heeft ongeveer 1.5 miljoen inwoners. Barcelona wordt onder meer gekenmerkt door een veelzijdigheid aan bezienswaardigen en activiteiten. Barcelona heeft een uitstekende voorziening van openbaar vervoer. De voertaal in Barcelona is echter wel Catalaans, al zijn er ook genoeg lessen die in het Castilliaans gegeven worden.

Spaans leren Salamanca

Salamanca is een stad voor historie. Men spreekt accentvrij Spaans waar je veel van op kan steken. Salamanca-stad kent maar liefst drie universiteiten. Een cursus Spaans is dus mogelijk zelfs te combineren met een internationale master. Salamanca ligt erg centraal tussen allerlei andere grote steden. Het dichtsbijzijnde vliegveld is helaas wel 2.5 reizen per bus verderop.

Spaans leren Granada

De universiteit van Granada staat bekend als een van de beste universiteiten van Spanje, een diploma van deze universiteit is dan ook een erg gewild papiertje. Er is helaas veel verkeer in de stad en de temperaturen kunnen hoog op lopen, al zijn alle scholen en grote gebouwen voorzien van airconditioning.

Spaans leren Sevilla

Sevilla is een van de populairste vakantiebestemmingen. Dit is uiteraard niet voor niets. Deze hoofdstad van Andalusië houdt zich als geen andere stad vast aan de typische Spaanse gebruiken en maakt het de stereotyperingen meer dan waar. Flamenco, stierenvechten, kleurrijk en fiësta zijn enkele woorden die Sevilla typeren.
© 2008 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taalcursus Spaans in SpanjeSpaans leren in Spanje is ideaal! De Spaanse passie die de Spanjaarden toepassen in het dagelijks leven werkt aanstekeli…
Taalcursus: cursus Spaans volgenTaalcursus: cursus Spaans volgenVeel mensen willen een cursus Spaans volgen. Er zijn verschillende taalcursussen die worden aangeboden op verschillende…
Spaanse taalcursus, waarom Spaans leren?Spaans is een wereldtaal en een internationale taal. De Spaanse taal is zelfs een officiële taal van de Verenigde Naties…
Spaans: KennismakingSpaans: KennismakingMensen leren kennen in Spanje, best lastig als je geen Spaans kent. Spanje wordt steeds geliefder onder de vakantieviere…

Hoe word ik schrijver/auteur?Hoe word ik schrijver/auteur?Veel mensen willen hun levensverhaal aan de wereld vertellen door middel van een boek. Toch worden deze scripten vaak af…
Voorlezen aan kinderen, interactief en samenleesboekjesVoorlezen aan kinderen, interactief en samenleesboekjesVoor kinderen is het zeer belangrijk dat er voorgelezen wordt. Zowel op school als thuis moet veel aandacht worden beste…
Reactie

Vertaalbureau Spaans Nederlands, 06-09-2011
Je schrijft: "Over het algemeen kunnen alle Catalanen echter ook uit de voeten met het Castilliaans en vice versa." Volgens mij is dit niet helemaal waar of wel? Reactie infoteur, 06-09-2011
Jawel, zeker Catalanen worden doorgaans tweetalig (Castilliaans en Catalaans) opgevoed en kunnen dus beide talen spreken.

Melod (654 artikelen)
Laatste update: 21-07-2008
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Taal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.