Boekverslag Echt Sexy

Boekverslag Echt Sexy Dit is een samenvatting van het boek 'Echt Sexy'. Het boek is geschreven door Renate Dorrestein. Het gaat over een meisje genaamd Fiebie. Haar vriendin Sascha wordt vermist en bovendien wordt ze ook nog eens achterna gezeten door een stalker. Als tiener heeft ze dus genoeg problemen aan haar hoofd. Dit artikel kan heel handig zijn bij het maken van je eigen boekverslag.

Informatie over het boek

 • Schrijver: Renate Dorrestein
 • Jaar: 2007
 • Soort: Roman
 • Uitgeverij: Contact

Titel verklaring

De zin 'Echt sexy' wordt meerdere keren in het boek gebruikt en is daarom als titel gekozen.

Personages

 • Fiebie: De hoofdpersoon uit het verhaal.
 • Sascha: De vriendin van Fiebie. Wanneer Fiebie maandags op school komt wordt Sascha vermist.
 • Klimwand: Een jongen bij Fiebie op school die ze Klimwand noemt vanwege zijn puistenkop. Hij wil Fiebie kidnappen omdat hij denkt dat haar vader rijk is en hij daardoor veel losgeld kan vragen als hij haar ontvoerd.
 • Johnny: De stiefvader van Fiebie. Hij had een relatie met de moeder van Fiebie maar zij is overleden.
 • Puck: De nieuwe vriendin van Johnny.
 • Shireen: De baas van Johnny.
 • Van Hamelen: Beweert dat hij vermiste kinderen opspoort en zoekt naar Sascha.
 • Happy: Zij werkt bij Van Hamelen en Fiebie wordt haar nieuwe collega. Vervolgens beginnen ze veel met elkaar op te trekken.
 • Mind-your-steps: Een chinees meisje dat Fiebie heeft 'gered' in het metrostation omdat ze in elkaar werd geslagen. Fiebie noemt haar Mind-your-steps omdat ze altijd 'mind your steps' zegt bij de roltrap in het metrostation.

Samenvatting van het boek

In het weekend krijgen Fiebie (hoofdpersoon) en Sascha (vriendin) ruzie. Wanneer Fiebie de volgende maandag op school komt krijgt ze te horen dat Sascha vermist wordt. Ze probeert gelijk contact te krijgen met Sascha maar ze neemt haar mobiel niet op. Fiebie besluit om Sascha te gaan zoeken omdat ze zich heel erg schuldig voelt van de ruzie. Fiebie woont bij haar stiefvader Johnny die in het verleden een relatie had met haar moeder. Johnny woont samen met Puck, zijn nieuwe vriendin. Fiebie kan niet goed met haar opschieten. Via Johnny leert ze Shireen kennen die haar in contact brengt met Van Hamelen. Hij doet opsporing naar vermiste meisjes maar zit als dekmantel in de mobiele telefoons. Op haar zoektocht naar Sascha ziet ze in de metro dat een meisje dat ze Mind-your-steps noemt, in elkaar wordt geslagen. Ze stopt het gevecht en haalt haar van het metrostation weg en knapt haar op. Daarna laat ze Mind-your-steps bij Van Hamelen achter, hij zou haar terug naar haar ouders brengen. Ondertussen werkt Fiebie voor Van Hamelen en gaat om met Happy die daar ook werkt. Hierdoor komt ze in hele rare situaties terecht. Ook wordt ze ondertussen nog achterna gezeten door een jongen die ze Klimwand noemt, vanwege zijn puistenkop. Op het eind wordt Sascha gevonden, maar het enige wat van haar over is, is haar vagina. Dit heeft de politie afgegeven in een glazen pot en op het eind van het verhaal slaat ze Klimwand hiermee dood. Ook komt ze erachter dat Van Hamelen eigenlijk in de kinderhandel zit. In het laatste hoofdstuk van het boek besluit ze het verhaal op te schrijven in haar laptop. Ze begint: 'Ik ben Fiebie Koolveld en ik ben voor niemand bang!'.

Mening over het boek

Het was niet echt een heel goed boek. Er kwamen vage woorden in voor en de verhaallijn was moeilijk te volgen. Vaak moest je de tekst een paar keer overlezen voor je het nou echt goed snapte. Daarnaast gebeurden er dingen die het verhaal heel warrig maakten en moeilijk te volgen. Er zaten ook veel moeilijke woorden en bijnamen in het verhaal en overdrijvingen. De schrijver liet vaak het heden en verleden door elkaar heen lopen. Deze waren alleen afgescheiden door witregels en daardoor had je vaak geen idee dat je een flashback aan het lezen was. De personages verplaatsten zich vaak van locatie en daardoor werd het moeilijk om te volgen.
© 2011 - 2024 Rambo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe schrijf je een BoekverslagWat zijn belangrijke dingen die persé in een goed boekverslag terug te vinden zijn en welke dingen kun je er beter uit l…
Het 'wow' effect: Tips voor uw uitstralingSommige vrouwen hebben het gewoon. Zij zijn van top tot teen sexy. Met deze tips bent u, ook in de winter, onweerstaanba…
Hoe maak ik een goed boekverslag?Hoe maak ik een goed boekverslag?Wanneer je een boekverslag moet schrijven moet je er rekening mee houden dat je het schrijft voor de doelgroep waar ook…
Het maken van een boekverslag!Het maken van een boekverslag!Een boekverslag maken kan op verschillende manieren. Over het algemeen wil een docent graag vaste onderwerpen in een boe…

Boekverslag 'Warenar' van P.C. Hooft'Warenar' is een toneelstuk geschreven in de 17e eeuw door de bekende schrijver en kunstenaar P.C. Hooft. Hieronder volg…
Rambo (20 artikelen)
Gepubliceerd: 14-07-2011
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.