The science of getting rich (Wetenschap van het rijk worden)

The science of getting rich (Wetenschap van het rijk worden) Een geweldig geheim wordt al tijden doorgegeven. Degene die “the secret” zijn kennis ontvingen waren bevoorrecht. Nu is er steeds meer bekend over de secret of ook wel de wet van de aantrekkingkracht. De science of getting rich (de wetenschap van het rijk worden), is al een tijd geleden geschreven en nog steeds een toonaangevend boek in de wereld van visualisatie en creatie. Het is de aanzet geweest tot de film The Secret. In dit artikel een duidelijke uitleg en samenvatting van het boek.

Hoofdstuk 1: het recht om rijk te zijn.

Er is soms een neiging om te denken dat arm zijn en in armoede leven een hoger doel dient. Monniken, gelovige of goeddoeners zijn arm en hebben materiële rijkdom opgegeven om een hoger spiritueel doel te dienen. Het idee is dus dat niet materialistisch zijn (en dus weinig welvarend) goed is. Nu zegt de science of getting rich (SGR) dat het precies omgekeerd is. We kunnen niet optimaal leven, ons talent en volledig spirituele potentie ontplooien, zonder het gebruik van dingen en voor deze dingen heb je dus geld nodig. Daarvoor is het essentieel om de wetten van het universum en de wetenschap van het rijk worden te kennen.

Optimaal leven betekend dat onze 3 dimensies, namelijk lichaam, geest en ziel in balans zijn. Leven voor alleen het lichaam of alleen de ziel is niet het doel van het leven. Je hebt goede voeding nodig om je lichaam te voeden, kennis of boeken nodig om je geest te voeden en liefde om je ziel te vervullen. We kunnen dus niet optimaal leven zonder geld. Sterker nog we kunnen meer betekenen voor iedereen om ons heen met geld.

Bedenk eens wat je allemaal zou kunnen doen als je genoeg geld had. Je zou niet alleen optimaal kunnen leven. Je zou studies en cursussen kunnen volgen om je geest te verreiken, je kunt reizen om ervaringen op te doen en je zou iedereen om je heen financieel kunnen helpen. Goede doelen kunnen steunen en iemand financieel helpen. Je ideeën zou je met veel geld zelf wereldwijd kunnen verspreiden (zoals in de film de secret).

Rijkdom komt in meerdere vormen. Een rijk liefdesleven, sociale contacten, goede gezondheid, maar ook gewoon in de vorm van meer dan genoeg geld hebben. Ook als materiële welvaart je niets doet en je de wereld wilt helpen, is het beste wat je kunt doen eerst rijk worden. Je kunt meer betekenen met geld. Wat je niet hebt, kun je immers niet weggeven.

Het is een mens zijn recht om te leven, wat betekend het recht hebben om vrij en ongelimiteerd gebruik te maken van alle dingen, die nodig zijn om volledige mentaal, spiritueel en lichamelijk te kunnen ontplooien. In andere woorden. Het recht om rijk te zijn.


Hoofdstuk 2: er is een wetenschap van het rijk worden.

Dit is een exacte wetenschap net als wiskunde. Er zijn natuurwetten en als je deze volgt word je rijk.
Het aantrekken van geld en bezit komt als resultaat van het dingen doen op een bepaalde manier (de wet te gebruiken). Zij die dingen op deze bepaalde manier, hetzij bewust of toevallig doen, worden rijk. Zij die dingen niet op deze bepaalde manier, hoe hard zij ook zullen werken of hoe bekwaam zij zijn, blijven arm.

Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt en uit welke omgeving je komt. Het maakt het hoogstens wat gemakkelijker, maar iedereen kan rijk worden wanneer ze de wetten volgen. Ook hoef je geen uitzonderlijk talent te hebben. Na mensen die rijk zijn geworden te hebben bestudeerd blijkt dat ze vrij gemiddeld zijn in alles wat ze doen. Dit bewijst dat talent niet de reden is waarom ze rijk zijn geworden. Sparen en weinig uitgeven zorgt er ook niet voor dat je rijk wordt. Mensen die niets uitgeven blijven arm en mensen die geld vrij uitgeven worden rijk.

Natuurlijk moet je een bepaald verstandelijk vermogen hebben, maar als je kan lezen kun je ook rijk worden. Locatie is natuurlijk wel enigszins van belang zo zal een ijsverkoper op de Groenland het niet goed doen en je hebt mensen nodig om mee te kunnen handelen, maar zolang je aan deze voorwaarden voldoet, kun je rijk worden.
Al ben je de armste persoon van het land, zonder vrienden, connecties, middelen, als je dingen op een bepaalde manier gaat doen, zal het geld binnenkomen.

Hoofdstuk 3: zijn kansen gemonopoliseerd.

Niemand is arm om dat alle kansen al door andere mensen zijn gegrepen en er niets meer over zou zijn. Er zijn altijd kansen op verschillende manieren. De werknemers worden niet klein gehouden door de bazen. Zij doen dingen alleen niet op de juiste manier. Er is genoeg voor iedereen. Van het bouwmateriaal wat in Amerika aanwezig is alleen al, zou er voor ieder gezin op een aarde een paleis gebouwd kunnen worden. Er is meer dan genoeg wol, linnen en katoen in de wereld om iedereen luxe te kleden.

De zichtbare levering is praktisch onuitputtelijk en de onzichtbare levering is werkelijk onuitputtelijk. Alles ter wereld wordt gemaakt van één originele substantie, waaruit alle dingen ontstaan, dit noemen we vormloze substantie. Het gehele heelal bestaat eruit en er komt telkens nieuw bij. De aarde is een onuitputtelijk pakhuis van rijkdom. Wanneer al het goud opgegraven is, zal er nieuw bijgemaakt worden vanuit de vormloze substantie, die dus de vorm van goud zal aannemen. Er is dus altijd meer dan genoeg rijkdom.

Hoofdstuk 4: Het eerste principe van de wetenschap van het rijk worden.

Gedachte is de enige kracht die tastbare rijkdom kan creëren vanuit de vormloze substantie. Het materiaal waar alles van gemaakt is. Deze substantie denkt en een gedachte over een vorm creëert deze vorm, We leven in een gedachtewereld. Wanneer deze materie denkt aan de vorm van een eikenboom zal het veranderen in een eikenboom. Niet direct, maar in een bepaalde tijdslijn die nodig is. De gedachte zal dus de krachten in beweging zeker om een eikenboom te creëren.

De mens is een gedachtecentrum. Niets kan ontstaan voordat er eerst aan gedacht is. Je kunt dingen produceren vanuit de vormloze substantie. Iedereen kan dit. Er zijn drie fundamentele voorstellen hiervoor nodig. Ten eerste dat er één origineel denkende vormloos materiaal of substantie is waaruit alles afkomstig is. Ten tweede, via gedachte krijgt de materie zijn vorm. Ten derde, een mens in een denkend centrum die in staat zijn om originele gedachten te hebben. Wanneer een persoon zijn gedachten kan communiceren naar de originele denkende materie, creëert hij waarover hij denkt.

Om rijk te worden moet je dingen op een bepaalde manier doen en dit begint bij op een bepaalde manier denken. Vanuit gedachten doen we bepaalde dingen. Om dingen te doen zoals je ze wilt doen, moet je eerst denken de vaardigheid ontwikkelen om te denken hoe je wilt denken. Dit is het eerste principe van de wetenschap van het rijk worden.

Wat je wilt denken is de Waarheid ondanks schijnvertoningen. Iedereen is in staat om zelf te denken wat hij kiest. Maar het is veel moeilijker om zelf te denken wat je wilt denken, dan om te reageren op de buitenwereld. Elke situatie in de fysieke wereld zal een gedachte oproepen, maar dit kun je stoppen door de waarheid te denken. Wanneer je bankrekening laat zien (in de fysieke wereld) dat je blut bent, roept dit een reactie gedachte op dat je geen geld hebt, terwijl de waarheid is dat er geen armoede is, maar alleen maar welvaart. Deze waarheid blijven denken terwijl het anders lijkt moeilijk en wie het beheerst is een master mind.

Er is immers maar 1 vormloze substantie waar alles uit bestaan, deze neemt de vorm aan van gedachten en via deze gedachten zal deze vorm tastbaar worden in de fysieke wereld. Wanneer je dit door hebt zul je alle twijfel en angst verliezen. Bestudeer deze principes goed en luister naar niets wat het tegendeel beweerd.

Hoofdstuk 5: Leven vermeerderen/verbeteren.

Deze intelligente vormloze substantie, wat alles is en in alles leeft, heeft de natuurlijke drang om zichzelf te vermeerderen. Zoals alles in de natuur dat heeft. Een zaadje wat in de grond terecht komt, komt tot actie en groeit en produceert later honderden zaadjes om te overleven. Het leven vermenigvuldigt dus. Zo motiveert denken tot meer denken en vergroot ons bewustzijn voortdurend. We willen meer weten, meer doen en om dit alles te doen hebben we meer geld nodig. De wens om meer geld te hebben is dus eigenlijk een wens om een meer vervullend leven te leiden.Het universum wil dus ook dat je rijk wordt en meer kunt doen met je leven. Het universum is positief en ondersteund je plannen om rijk te worden. Geloof dit.

Je moet echter wel rijk willen worden om in vervulling te kunnen leven. Je wilt niet rijk worden om vervolgens enkel u dierlijke lusten te kunnen bevredigen. Ook wilt u niet enkel u kennis vergroten, ambities te vervullen en anderen in uw schaduw te laten leven. Ook wilt u niet rijk worden enkel om anderen te helpen en uzelf te verliezen in zelfopoffering. Je wilt rijk zijn om heerlijk te kunnen eten, te genieten van mooie dingen, kennis te verwerven en mooie reizen te ervaren. Om goede dingen te kunnen doen en de wereld verder te kunnen helpen op weg naar de waarheid. Het universum of god wil niet dat jezelf opoffert, maar dat je het beste wordt wat je kunt zijn. Het goede voorbeeld zal andere inspireren en verder helpen.

De intelligente substantie zal rijkdom voor je creëren, maar zal het niet van iemand anders afpakken. Het hele idee van competitie moet dus losgelaten worden. Wens niet iets wat iemand anders al heeft, maar creëren zelf. Je hoeft dus niet te stelen, vals te spelen, scherpe handel te drijven, iemand minder geven dan hij/zij verdiend of jaloers te zijn op wat een ander heeft. Je wordt iemand die creëert en niet iemand die competeert.

Er zijn inderdaad mensen rijk geworden met competitie, maar over het algemeen dienen ze of (onbewust) een hoger doel of zijn ze eigenlijk helemaal niet rijk (op andere gebieden) of gelukkig. Rijkdom verkregen door competitie zijn nooit blijvend en vervullend. Denk dus nooit ook maar 1 moment dat er “niet genoeg” is. Er is altijd meer dan genoeg. Kijk niet naar de zichtbare rijkdommen maar naar de oneindige rijkdom in de substantie. Deze zullen naar je toekomen zo snel als je ze kunt ontvangen en gebruiken. Onthoud:

Er is een denkende substantie waaruit alles gemaakt wordt en welke, in zijn originele staat, de tussenruimte van het universum doordringt en vult.
Een gedachte in deze substantie produceert het ding wat is gevisualiseerd door de gedachten.
Je kan dingen vormen in je gedachten en door deze gedachten in de vormloze substantie te plaatsen, kan je het ding waaraan je dacht creëren.


Hoofdstuk 6: hoe rijkdom naar je toe komt.

Wanneer ik zeg dat je geen scherpe handel hoeft te drijven, dan bedoel ik niet dat je nooit meer hoeft te onderhandelen, maar dat je niemand te kort hoeft te doen. Je kunt iemand de eerlijke prijs geven, die hij verdiend. Je kunt iemand altijd meer geven, dan je neemt. Je kunt iemand niet meer geven in de vorm van geld, maar in de vorm van gebruiksnut. Geen iemand meer “nut” terug. Zo is het papier en de inkt waar een boek mee geschreven is, zijn verkoopwaarde niet waard, maar als de ideeën jou leven beïnvloeden en je bijvoorbeeld rijk maken is het nut van een boek groter dan de kleine geldprijs die je ervoor betaald hebt. Je bent dus niet tekort gedaan door de boekverkoper.

Wanneer je het idee van constante competitie en de beste moeten zijn loslaat, dan kun je iedere handelstransactie eerlijk bekijken. Geef je iemand echt waar voor zijn geld? Doe je iemand iets tekort en kunnen ze het niet gebruiken, stop dan. Zo draag je bij aan de wereld.

Wil je bijvoorbeeld een naaimachine. Vorm dan een duidelijk beeld in gedachten. Wees er zeker van dat de naaimachine die je wenst naar je onderweg is of gemaakt wordt. Heb het rotsvaste vertrouwen dat de naaimachine komt en van jou is. Claim het als van jou. Het wordt naar je toe gebracht vanuit de kracht van de substantie. Een transactie met iemand uit jou stad of uit een geheel ander land, zal ervoor zorgen dat je de naaimachine krijgt. De hele transactie zal voor de ander van net zoveel waarde zijn als voor jou. Je kunt zeker een naaimachine krijgen als je het gebruikt voor de vooruitgang in je eigen leven en dat van anderen.

Wees niet bang om groots te vragen. Het universum wil dat je al je talenten kunt ontwikkelen en dat je alle mogelijkheden kunt benutten. Dat de mensen die schoonheid kunnen waarderen, zich kunnen omringen met mooie dingen.

Hoofdstuk 7: dankbaarheid.

Allereerst is dus een gedachte over wat je wilt uitzenden naar de vormloze substantie nodig. Dit is waar. Je moet echter een harmonieuze verbinding onderhouden (op een bepaalde frequentie denken en trilling uitzenden als the secret verteld). Je doet dit door middel van Dankbaarheid. Ten eerste geloof je dat er één intelligente substantie is waaruit alles bestaat. Ten tweede geloof je dat deze substantie je alles geeft wat je wilt en ten derde je verbind je ermee door middel van een gevoel van diepgaande dankbaarheid. Vele mensen die op de juiste manier “bij het universum bestellen”, leven in armoede door een gebrek aan dankbaarheid. Een dankbare ziel staat dichterbij god dan een ondankbare. Wanneer er mooie dingen ons leven binnenkomen en wij hiervoor dankbaar zijn, hoe meer er zal komen.

Dankbaarheid zorgt niet alleen voor meer zegeningen, maar zorgt er ook voor dat je gedachten gericht blijven op het positieve. Wanneer je gedachten afdwalen naar dingen waar je niet tevreden over bent, verlies je in kracht. Wat je denkt komt immers tot uitdrukking. Richt je dus op het positieve. Denk niet aan armoede of ziekte want dan creëer je meer armoede en ziekte. Richt je op het beste. De dankbare geest verwacht mooie dingen en verwachtingen veranderen in geloof. Denk niet aan corrupte politici, maar denk dat alles is zoals het moet zijn en veranderd zodra dit kan.

Hoofdstuk 8: denken op een bepaalde manier.

Je moet een duidelijk en definitief mentaal beeld hebben van wat je wilt. Je kunt geen idee doorgeven als je zelf niet weet wat het is. Je kunt niets creëren met een vaag en onduidelijk beeld van wat je nu wilt. Het moet duidelijk en specifiek zijn. Vorm een duidelijk beeld en houd dit vast in gedachten. Je moet deze gedachten altijd voor je zien en niet meer loslaten. Je hoeft niet je gedachten te trainen om dit beeld vast te houden. Wat je echt graag wilt, komt toch steeds in je gedachten. Wanneer je wens om rijk te worden niet groot genoeg is om je gedachten daarop te blijven concerteren, heeft dit programma ook weinig zin. De methoden hiet besproken zijn bestemd voor mensen waar de wil zo groot is om rijk te worden, dat ze mentale luiheid en gemakzucht zullen overstijgen. Hoe duidelijker en definitiever je beeld, hoe sterker je wens zal worden.

Er is echter nog iets nodig dan alleen het voor je te zien, want dan zou je enkel een dromer zijn. Je moet het doel hebben om wat je ziet in de zichtbare wereld te manifesteren. Achter dit doel moet het geloof zitten dat je al hebt wat je wenst. Dat het al in je hand ligt, maar dat je alleen nog het bezit ervan moet nemen. Wens je een huis, leef er dan eerst mentaal in voordat het fysiek bestaat. Zie het alsof je het al bezit, alsof je het al hebt. Vergeet dus ook niet om dankbaar te zijn voor wat je al hebt. Wanneer je oprecht het universum/god bedankt voor wat je alleen nog in gedachte bezit, zul je het echt geloof hebben en zul je rijk worden.

Hoofdstuk 9: hoe je de wil te gebruiken.

De wil dien je alleen te gebruiken op en voor jezelf. Een ander jou wil opleggen, mag niet en werkt ook niet. Wanneer je fysiek iets afpakt van een ander noemen we dit diefstal, wanneer je mentaal iets van iemand afneemt is dit ook diefstal. De wil gebruiken om de ander iets voor te schrijven voor “zijn eigen bestwil” is ook onacceptabel, aangezien jij nooit kunt weten wat goed is voor die persoon.

Je hoeft ook je wilskracht niet te gebruiken om dingen aan te trekken. Je hoeft immers ook je wilskracht niet te gebruiken om de zon te laten schijnen. Om rijk te worden hoef je de wil alleen op jezelf uit te oefenen. Wanneer je begrijpt wat je moet doen en denken om rijk te worden, gebruik je jou wil om de juiste dingen te blijven doen en denken. Je gebruikt dus wilskracht om positieve (aantrekkende) gedachten te blijven denken en positieve actie te ondernemen. Vorm een mentaal beeld van wat je wilt, houd dit beeld vast met je doel en geloof. Gebruik je wilskracht om dit beeld en geloof vast te houden. Dan trek je aan wat je wilt.

Iedere twijfel of negatieve gedachte brengt je juist verder weg van hetgeen je wilt aantrekken. Dit is waarom “de mentale wetenschap” vaak faalt bij mensen. Elke vorm van twijfel, angst, zorgen of ongeloof zal je verder verwijderen van je doel. Het is dus belangrijk dat je de focus houd op je aandacht. Waar je aandacht naar uit gaat kun je richten door je wilskracht erbij te betrekken. Richt je aandacht op de juiste manier van denken.

Je wordt niet rijk door te denken aan armoede. Je moet je dus ook niet richten op armoede, maar op welvaart. Zie arme mensen dan ook niet als zielig en arm, maar als mensen die nog rijk moeten worden. De minder bedeelde mensen help je niet met liefdadigheid alleen. Dit zorgt voor tijdelijk voedsel. Ze hebben meer aan inspiratie en het juiste voorbeeld hoe je rijk moet worden, zodat ze dingen blijvend kunnen veranderen. Vul je gedachten niet met slechte beelden, zoals op het nieuws. Richt je enkel op meer “goed” de wereld in brengen(dus niet het slechte verminderen). Zo heeft liefdadigheid die wijsheid brengt (bijvoorbeeld door onderwijs te geven) meer effect dan (tijdelijk) voedsel uitdelen.

Hoofdstuk 10: hoe de wil verder te gebruiken.

Je kunt geen heldere en eerlijke visie van rijkdom vasthouden wanneer je de aandacht steeds laat afdwalen naar andere externe of gedachten beelden. Vertel andere dan ook niet over je geldproblemen uit het verleden. Denk er gewoon niet aan. Laat het verleden rusten en leef in het hier en nu. Luister niet naar complot theorieën of doemdenkers dat de wereld vergaat. Inderdaad de wereld is niet perfect, maar via de natuurlijke evolutie zullen deze zaken langzaam veranderen. Er is veel ellende in derde wereld landen, maar als jij hier aan denkt, veranderd dit niets. Je verslechtert alleen je eigen kansen met het doemdenken. Denk eraan dat je de wereld rijker wilt maken.

Alles begint met rijk worden. Je bereikt gezondheid door goede voeding te kunnen betalen. Je bereikt een harmonieus gezinsleven door zorgen vrij en prettig te kunnen leven. Wanneer je de gedachte van competitie los kunt laten, zal je spiritueel groeien. Etc.

Mensen zijn niet rijk omdat ze niet snappen dat er rijkdom voor hen is. Laat ze zien door middel van het juiste voorbeeld te zijn dat er wel rijkdom is. Mensen zijn niet rijk omdat ze allerlei theorieën door elkaar gebruiken en eigenlijk niet weten welke werkt. Laat ze zien hoe het moet door jou voorbeeld, welke ze kunnen volgen. Er is dus niet nobeler dan (op de creatieve manier) rijk worden.

Om te creëren wat je denkt, moet je alle competitie loslaten en creatief gaan denken. Je vormt een duidelijk mentaal beeld van wat je wilt en moet dit beeld vasthouden in je gedachte met als doel dat je krijgt wat je wilt en een rotsvast vertrouwen dat je krijgt wat je wilt. Sluit je geest voor alles wat je beeld, doel en vertrouwen doet afnemen!

Hoofdstuk 11: handelen op een bepaalde manier.

Gedachte is dus de drijvende kracht die ervoor zorgt dat de creatieve energie aan het werk gaat. Denken op een bepaalde manier zorgt voor welvaart. Gedachte alleen, zonder enige vorm van actie werkt (helaas) niet. Gedachte dient samen te gaan met actie ondernemen. Dit gedeelte wordt vaak vergeten in het aantrekken van welvaart.

We zijn nog niet ver genoeg ontwikkeld om direct vanuit de vormloze substantie te creëren. We hebben de natuur en menselijk handelen nodig om dingen te vormen. Zo kun je niet denken aan goud en het is er. Het goud dient eerst opgegraven te worden, verwerkt, tot munten geslagen en komt dan via transactie bij jou in je handen terecht. Je gedachten zorgen dat het goud jouw kant op komt. Nu moet je nog klaar zijn om het te ontvangen. Je persoonlijke actie zorgt hiervoor. Je mag het immers niet stelen of het onterecht krijgen.

Je vormt een beeld en trekt dit aan. Dit ding wat je wenst komt naar je toe via andere mensen en om te krijgen wat je wilt, zul je de andere persoon dus iets terug moeten geven. Via gedachte komt wat je wilt naar je toe en via actie ontvang je het. Je moet er dus wel wat voor doen en zult niet op magische wijze een altijd volle portemonnee hebben. Deze stap van actie ondernemen wordt in het creëren vaak overgeslagen en daarom werk het visualiseren dan niet!

Welke actie je ook gaat ondernemen. Je zult het NU moeten doen. In het verleden of in de toekomst kun je niet handelen. Het is dus belangrijk dat je in het nu leeft en nu handelt. Denk nu niet, omdat je niet het juiste werk of in de juiste omstandigheden verkeert, dat je actie kunt uitstellen. Nee, je onderneemt nu actie net zolang totdat je wel de juiste omstandigheden hebt.

Wanneer je iets doet, denk dan aan het beeld van jezelf in betere omstandigheden. Houd dit met overtuiging en geloof vast, maar handelen nu en wees daar met hart en ziel en al je gedachten bij. Leef in het nu als je denkt aan de toekomst terwijl je nu met iets bezig bent dan ben je er dus niet met al je gedachte bij en krijg je dus ook niet het resultaat wat je wenst. Onderneem geen extravagante of aparte acties. Waarschijnlijk blijven de acties die je onderneemt, de dingen die je doet vrijwel hetzelfde als je gewend bent, maar het verschil is nu dat je simpele dingen doet op een bepaalde manier, namelijk met al je aandacht, kracht een liefde in het hier en nu. Je wordt niet groots door grote dingen te doen, maar door simpele dingen groots te doen.

Hoofdstuk 12: effectieve actie.

Je denkt zoals eerder besproken, je onderneemt actie in het hier en nu en je doet alles wat je kunt doen op het huidige moment. Je “ontgroeit of overstijgt” als het ware je huidige omstandigheden.Je zorgt dus wat je ook doet en waar je ook bent, dat je jezelf voor de volle 100% geeft. Iedere dag is een dag van overwinningen of van falen. Faal je iedere dag, zul je nooit krijgen wat je wilt. Maar is iedere dag succesvol, dan moet je wel rijk worden.

Wanneer er iets is wat gedaan moet worden vandaag en het gebeurd niet. Dan zijn de consequenties niet te overzien. Aangezien je niet weet hoe de creatieve energie werkt en hoe deze de dingen die je wilt naar je toe zend. Het kleinste en simpelste ding wat je vergeet, kan ervoor zorgen dat je een grote kans mist om te ontvangen wat je wilt. Doe alles wat je vandaag moet doen goed. Niet minder maar ook niet meer. Verricht niet het werk van morgen. Het gaat niet om heel veel dingen doen, maar om de kwaliteit van de dingen die je wel doet.

Elke handeling die je verricht is effectief of ineffectief. Elke effectieve handeling is een succes. Falen is teveel dingen op een ineffectieve manier doen en te weinig op een effectieve manier. Het lijkt wat vaag, maar eigenlijk wordt ermee bedoeld. Doe al je handelingen met bewustzijn, in het hier en nu, en zo goed mogelijk. Houd hierbij de visie van hoe je de situatie zou willen in je achterhoofd. Iedere kleine effectieve handeling kan een nieuwe deur zijn die voor je opengaat.

Hoofdstuk 13: in de juiste ‘Business” stappen.

Talent en vaardigheden zijn een stuk gereedschap op weg naar rijkdom. Het helpt je als je de juiste vaardigheden beheerst. Zonder muzikaliteit kun je geen muzikant worden. Maar dit talent alleen is niet genoeg, want er zijn ook genoeg muzikanten zonder geld. De talenten en vaardigheden vormen je gereedschap. Doorgaans presteer je het beste wanneer je de best ontwikkelende talenten kan gebruiken op het werk wat je doet. Dit wil niet zeggen dat je in deze branche moet werken alleen dat het waarschijnlijk het makkelijkst is.

Je kunt in elke branche gaan werken, die je wilt. Wanneer je geen vaardigheden of talent hebt, kun je die ontwikkelen. Werken met de talenten die je hebt is gemakkelijker, maar werken met de talenten die je wilt, geeft meer voldoening. Verlangen om bepaald werkt te doen is kracht. Iets waar geen verlangen naar hebt, heeft ook geen kracht. Werk doen wat je echt wilt is waar het leven om draait. Het leven is te kort om werk te doen wat je niet leuk vindt, behalve als het als doel heeft om verder te helpen naar de baan die je wel echt wilt.

Wanneer je het idee hebt dat je andere werk zou moeten doen. Volg dit gevoel dan, maar stap niet in een opwelling op. Groeien naar een nieuwe baan of een ander bedrijf is de beste manier. Dit kost tijd. Neem geen overhaaste beslissing, maar neem goed te tijd om erover na te denken er is namelijk geen tijdsdruk vanuit de creatieve sfeer, want er is ook nooit een gebrek aan kansen. Er komt altijd een kans om over te stappen naar het juiste werk. Blijf op koers op weg naar je doel, met veel vertouwen en dankbaarheid vast. Doe alles wat je moet doen op een effectieve manier en haast je nooit. Haasten brengt je terug naar competitie. Je mag dingen snel en goed doen, maar nooit met haast (en angst).


Hoofdstuk 14: de indruk van expansie.

Je acties moeten vanuit het werk komen wat je nu doet. Gebruik je huidige werk/bedrijf constructief en doe je dagelijkse taken op een bepaalde manier. Welk werk of in welke branche je ook zit, je hebt te maken met mensen. Of dit nu direct contact of contact via telefoon/email is maakt niet uit. Belangrijk is om iedereen met wie je in contact komt de indruk van “expansie” mee te geven.

De wens om “expansie/groei” is een natuurlijke. Alle mensen willen meer voedsel, meer leven, meer kennis, meer erkenning, verhoging van hun levenstandaard. Het leven gaat altijd vooruit. Mensen weten dit instinctief en zijn daarom aangetrokken tot diegene die hun meer van het leven kan bezorgen.

Door alle voorgaande principes toe te passen, creëer je meer voor jezelf en je omgeving. Je bent een creatief centrum wat vanuit waar vermeerdering wordt doorgegeven aan allen. Geef bij elke transactie, verkoop of sociaal contact de gedachte door van expansie/vooruitgang. Wees er zeker van dat je iedereen dit meegeeft. Je doet dit door ervan overtuigt te zijn dan jij een groeiende persoonlijkheid bent die altijd meer creëert en dat jij iedereen die met je in contact komt verhoogt.

Het komt erop neer dat je iedereen een positieve gedachte of intentie meegeeft en voor iedereen het beste wenst. Dat je iedereen een stukje service meegeeft en juist behandeld. Dit laat andere mensen weten dat je een persoon bent die vooruitgaat. Dit zal ervoor zorgen dat je altijd genoeg klanten hebt en op wonderbaarlijke manieren bij je terugkomen.

Schep echter niet op en wees niet arrogant. Arrogantie en opscheppen komt vanuit angst en competitie en zal je geen goed doen. Gebruik deze aantrekkingskracht ook niet om macht over anderen uit te oefenen en om macht te verkrijgen. Dit is ook competitie. Wees creatief en gebruik als motto “wat je voor jezelf wenst, wens je ook een ander toe”.

Hoofdstuk 15: de groeiende persoon.

Ook personen die niet in de verkoop zitten, maar bijvoorbeeld arts of leraar zijn, kunnen andere deze expansie meegeven. De arts die als doel voor ogen houd dat hij de beste genezer wil zijn, zal ook vele patiënten aantrekken en rijk worden. De genezers in de wereld hebben de meeste baat bij dit programma. Wanneer zij hun doel om succesvol te zijn voor ogen houden met geloof en dankbaarheid, zullen zij alle geneesbare patiënten genezen. Hetzelfde geldt voor de leraar die zijn groei kan doorgeven aan zijn leerlingen.

De gecombineerde mentale en persoonlijke actie die besproken zijn, zullen werken. Doe al het werk wat je kunt doen op een dag. Doe al het werk op een perfecte succesvolle manier. Vul al je werkzaamheden met je doel rijk worden.
Een werker die “gewoon goed” zijn werk doet en hier tevreden mee is, zal geen promotie krijgen. Hij is immers meer waard op de plaats waar hij zit. Ben je groter gegroeid dan je werkplek en heb je een heldere visie van wat je wel wilt zijn, dan zullen er kansen volgen. Groei niet voor je baas, maar voor je eigen ontwikkeling. Wacht ook niet op de perfecte overstap mogelijkheid, maar grijp elke kans aan om een stapje vooruit te gaan dichter naar je doel. Er zijn altijd genoeg kansen aanwezig om nog meer vooruit te gaan.

Hoofdstuk 16: wat waarschuwingen en concluderende observaties.

Veel mensen zullen je vertellen dat deze wetenschap niet zal werken. Laat andere mensen je niet naar beneden halen. Er is altijd genoeg welvaart. Er zijn geen moeilijke tijden, crisissen of regeringen die eerst veranderd moeten worden. Denk altijd positieve creatieve gedachten. Besttudeer dit programma goed.

Hoofdstuk 17: samenvattend.

Er is een denkende substantie waaruit alles gemaakt wordt en welke, in zijn originele staat, de tussenruimte van het universum doordringt en vult.

Een gedachte in deze substantie produceert het ding wat is gevisualiseerd door de gedachten.
U kunt dingen vormen in je gedachten en door deze gedachten in de vormloze substantie te plaatsen, kunt u het ding waar u aan dacht creëren.

Om dit te doen moet u van concurrerend tot de creatieve geest overgaan. Anders, kunt u niet in harmonie zijn met de vormloze intelligentie, die altijd creatief en nooit concurrerend van geest is. U kunt in volledige harmonie met de vormloze substantie komen door een levendige en oprechte dankbaarheid uit te oefenen.

De dankbaarheid verenigt uw brein met de denkende geest zodat de gedachten worden ontvangen door de vormloze substantie. U kunt op de creatieve frequentie blijven door uzelf te verenigen met de vormloze intelligentie door middel van een diep en ononderbroken gevoel van dankbaarheid

U moet een duidelijk en helder geestelijk beeld vormen van de dingen die u wenst te hebben of, te worden. En, u moet dit geestelijke beeld in uw gedachten houden terwijl u diep dankbaar bent voor het ontvangen van elk van uw wensen.

De creatieve energie werkt via de kanalen van natuurlijke groei, huidige industriële en sociale orde. Dat alles is inbegrepen in uw geestelijk beeld en het zal zeker gebracht worden, wanneer u mijn instructies volgt en wanneer uw geloof niet wankelt. Wat u wilt zult u via de gevestigde handel ontvangen.

U moet actief zijn om uw wensen te ontvangen wanneer het klaar is om naar u toe te komen. U moet uw huidige plaats meer dan vullen. U moet het doel om rijk te worden in gedachten houden. U moet elke dag alles doen wat u kunt doen. Zorg ervoor dat u elke handeling op een succesvolle manier zult doen.

U moet aan elke persoon meer gebruikswaarde geven dan contante geldwaarde die u ontvangt - zodat elke transactie voor meer leven zorgt. En, u moet de vermeerderende/verhogende gedachte houden zodat de indruk van verhoging aan iedereen zal worden meegedeeld met wie u in contact komt.

De mannen en de vrouwen die de voorgaande instructies uitoefenen zullen zeker rijk worden. En, de rijkdommen die zij ontvangen zullen een reflectie van hun visie, de stabiliteit van hun doel, de regelmatigheid van hun geloof en de diepte van hun dankbaarheid zijn
© 2010 - 2024 Rinoa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Universiteit van Amsterdam - Science ParkIn 2010 heeft de Universiteit van Amsterdam zijn locatie Amsterdam Science Park geopend. Studenten uit het hele land en…
Secrets Of The Millionaire MindSecrets Of The Millionaire Mind'Secrets Of The Millionaire Mind' is de bestseller van auteur T. Harv Eker. Na dit boek bleef het niet stil en al gauw v…
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…

Boekverslag: Mosje en ReizeleBoekverslag: Mosje en ReizeleDit boekverslag gaat over Mosje en Reizele. Een boek over de Tweede Wereldoorlog. De Joodse jongen Mosje raakt zijn oude…
Boekverslag: 'Spaanschen Brabander', G.A. Bredero'De Spaanschen Brabander' is een boek uit de 17e eeuw, geschreven door G.A. Bredero. Het is geschreven in een voor ons v…
Bronnen en referenties
  • The science of getting rich - Wallace D Wattles
Rinoa (5 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2010
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.