Dutch Health Tec Academy

De Dutch Health Tec Academy vindt u in de Utrechtse wijk Overvecht, er is voor de deur voldoende parkeergelegenheid en bus stopt voor de deur. De DHTA is een schoolgebouw waar allerlei technische medische opleidingen te volgen zijn. Een klas bestaat uit ongeveer 20 leerlingen waarvan de leeftijd gemiddeld tussen de 18 en 30 ligt.

Geschiedenis

De Dutch Health Tec Academy (DHTA) heeft nog geen lange geschiedenis, de school is namelijk pas opend sinds 10 december 2010 buitenom de school bied het gebouw ook onderdak aan het SVGB kennis- en opleidingscentrum. Voor de opening was het gebouw een vervallen kantoorgebouw daarna werd deze omgebouwd tot een school met ruim zevenduizen vierkante meter.

Opleidingen

Alle opleidingen die gegeven worden aan de DHTA zijn technische medische opleidingen. Als u daar een opleiding wilt gaan volgen is het dus erg handig als u al creatief bent en graag met uw handen te werk gaat. De opleidingen zijn op MBO niveau en er zijn vijf verschillende vakgebieden waar u uit kunt kiezen. Als u niet kunt kiezen kunt u ook een oriëntatiejaar volgen, in dit jaar krijgt u meer te weten over alle opleidingen zodat het daarna makkelijker wordt om een keuze te maken.
Alle opleidingen gegeven aan de DHTA zijn BBL-opleidingen.

Horen

U wordt opgeleid tot audiciën, u helpt mensen met gehoorproblemen waardoor onder andere het communiceren met mensen een belangrijk aspect is. Deze opleiding neemt afhankelijk van uw voorkennis 3 jaar de tijd in beslag.

Zien

U kunt bij deze richting opgeleid worden van opticiën tot winkelmedewerker en van werkplaatsmederwerker tot technisch oogheelkundig assistent. U kan uiteindelijk dan ook als beroep in een winkel gaan werken of bij een oogartsenpraktijk. Techniek en modebewust zijn komen samen bij dit beroep tenzij u puur voor het technische gedeelte gaat.

Bewegen

Bij deze opleiding helpt u mensen aan bijvoorbeeld een prothese(zoals een kunstarm) of aangepaste schoenen, bij deze richting zijn 5 beroepen om uit te kiezen, de kortste opleiding duurt 2 jaar en de langste 4 jaar. Bij dit beroep moeten bezitten over creativiteit en een oplossend denkvermogen. U werkt met veel verschillende materialen en helpt de mens soms letterlijk weer op de been.

Schoenen

U houdt u bezig met het herstellen van schoenen maar dat is niet het enige, u werkt in een schoenenwinkel. Schoenmakers zijn er momenteel te kort, het beroep dreigt uit te sterven. Dit kan voor u juist een gat in de markt betekenen, want een schoen laten maken kan vele malen goedkoper zijn dan een nieuwe schoen kopen.
De opleiding duurt 2 jaar en u kunt er eventueel nog een jaar achteraan volgen om te leren hoe u zelfstandig ondernemer kunt worden.

Lachen

U wordt bij deze richting opgeleid tot tandtechnicus, na 2 jaar heeft u de basistechnieken en kunt u zich gaan specialiseren in het kroon- en brugwerk of in het prothesewerk. U moet voor dit beroep zeker goed met uw handen kunnen werken maar ook met de computer, ten slotte wordt er al relatief veel ontworpen via de computer.

BBL

BOL staat voor beroepsbegeleidende leerweg, dit houdt in dat u 4 dagen gaat werken/stage lopen en 1 dag naar school gaat. Het is dan ook goed mogelijk dat als u een contract aan gaat met een werkgever u zowel de werkdagen als schooldagen betaald krijgt. Wel is het zo dat als u de opleiding niet af maakt u het schoolgeld deels terug zal moeten betalen.

Schooldag

U zal het hele jaar op dezelfde dag les krijgen, wel kan het zo zijn dat u na een jaar op een andere dag school krijgt. Tijdens een schooldag krijgt u zowel theorie als praktijk, er zijn dan ook voor alle vakopleidingen praktijklokalen aanwezig. U begint om 9:00 in de ochtend en de dag eindigt om 16:15. Om er zeker van te zijn dat u wel les heeft kunt inloggen op trajectplanner, via deze website kunt u ook foto's plaatsen om te delen met uw collega's/klasgenoten. Tijdens de schoolvakantie's gaat men er vanuit dat u op het praktijkbedrijf gaat werken.

Inschrijven of meer informatie?

Via de website www.dutchhealthtecacademy.nl kunt u een inschrijfformulier en informatieboekje opvragen. In februari is er een opendag waar u terecht kunt met al uw vragen. Als u interesse heeft in een opleiding is het verstandig zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een stageplaats, zonder stageplaats komt u namelijk niet op de opleiding.
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De opleiding tot tandtechnicusDe opleiding tot tandtechnicusDe opleiding tot tandtechnicus neemt ongeveer 4 jaar de tijd in beslag. Je krijgt op de opleiding onder andere te maken…
Selectie numerus fixus-opleidingen collegejaar 2017-2018Selectie numerus fixus-opleidingen collegejaar 2017-2018Voor het collegejaar van 2017-2018 en de jaren die daarop volgen wordt er niet meer geloot voor numerus fixus-opleidinge…
Wat is een BBL opleiding?Een BOL opleiding is een opleiding waarbij men gewoon 5 dagen naar school gaat en eventueel blokstages worden gelopen. B…

Hoe worden definities van woorden bepaald?Hoe worden definities van woorden bepaald?Definities zijn er voor alle woorden die wij kennen. Een definitie van een woord bepalen is een vak apart. Er zijn twee…
Waar vind je een stage? Onderzoek Nationale StagebankWaar vind je een stage? Onderzoek Nationale StagebankGoed nieuws voor wie een stageplek zoekt: in lastigere economische tijden wordt het vinden van een stage... minder lasti…
Bronnen en referenties
  • www.dutchhealthtecacademy.nl
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 28-09-2011
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.