Lessugesties peuters en kleuters: thema de postbode

Lessugesties peuters en kleuters: thema de postbode Behandel eens het thema post in je klas. Iedere keer weer een leuk lesthema verzinnen voor de lessen in de peuter- en kleuterklas is een hele uitdaging. Dit artikel wil je daarbij een handje helpen en heeft een aantal lessugesties en lesideeen voor de peuter en kleuterklas met als thema: de post op een rijtje gezet.

Prentenboeken thema de Postbode

Wanneer je een thema behandeld in de peuter- of kleuterklas is het altijd leuk om een prentenboek als leidraad te nemen. Onderstaande prentenboeken behandelen het thema post.

De Puike Postbode - Janeth Alhberg

post rondbrengt bij de drie beren, de heks van Hans en Grietje, de reus van Klein Duimpje en andere sprookjesfiguren. De brieven en kaarten zitten in echte enveloppen en bevatten leuke boodschappen. Het boek is vooral geschikt voor de oudere kleuter.
ISBN: 9789025736668

Ben de postbeer op de Boerderij - Anna Casalis

Ben de postbeer brengt samen met zijn hulpje mies muis de post rond bij de dieren van de zonnebloem boerderij. Mevrouw hen, mevrouw schaap en nicht muis ontvangen echte pakketjes en enveloppen die door de lezer geopend kunnen worden. Het boek is geschikt voor zowel peuters als kleuter van 2 tot 5 jaar.
ISBN: 90-58888-688-3

Kinderliedjes thema post

Opzegversje post

DE POSTBODE
Kijk, daar is de postbode weer.
Met op zijn fiets een grote zak.
Brieven, kaarten, enzo meer
draagt hij met gemak.

Hier mijn jongen neemt dit aan:
"Twee brieven en een kaart."
Ziezo, dan zal ik weer eens verder gaan.
En weg is hij in volle vaart!


Spelletjes thema post

Het welbekende liedje, zakdoekje leggen niemand zeggen leent zich goed om te varieren en te veranderen tot: Postpakketje leggen niemand zeggen.

Postpakketje leggen, niemand zeggen
Ik heb de hele nacht gewerkt.
Twee paar schoenen heb ik afgewerkt:
Een van stof en een van leer,
Hier leg ik mijn postpakketje neer


Knutseltips kleuter en peuters thema post

  • Maak eens met je klas ansichtkaarten. Dit kan door blanco kaarten te beplakken of door er een mooie tekening te maken. Eventueel kan ook de envelop mooi versierd worden. Ga vervolgens met de kinderen een wandeling maken naar de brievenbus om de kaart te posten. Zeker weten dat de kinderen het super leuk en spannend zullen vinden dat ze hun eigen kaart thuis in de brievenbus kunnen verwachten.
  • Laat de kinderen een tekening maken. Knip de randen af met een kartelschaar zodat dat de kinderen hun eigen postzegel creeren.
  • Beschilder een melkpak en maak er een gleuf in en je krijgt een leuke brievenbus
© 2011 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenLessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom PasenPasen leent zich goed voor tal van leuke lessuggesties voor kleuters. Hierbij wordt al gauw gedacht aan knutselactivitei…
Lessugesties peuters en kleuters: thema de bakkerLessugesties peuters en kleuters: thema de bakkerDe bakker is een onderwerp dat erg spreekt bij het jonge kind. Dit lesidee dat hoofdzakelijk bedoelt is voor iedereen di…
Postbezorgen, iets voor jou?Wanneer je eens goed om je heen kijkt, zie je overal advertenties waarin postbezorgers gevraagd worden. De advertenties…
De poppenhoek bij kleuteronderwijsDe poppenhoek is een onderdeel in het kleuteronderwijs. Wat leert een kind in de poppenhoek en waar moet een poppenhoek…

De schoolrijpheidstest: goed of slecht?Het is weer zover: het eind van het schooljaar is in zicht. Voor de kleuters van de laatste kleuterklas houdt dit een gr…
Rekenen met negatieve getallenRekenen met negatieve getallen is iets wat we al vroeg leren, maar door de jaren heen wordt dat steeds meer weg gestopt…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Lessugesties peuters en kleuters: thema de postbode"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!