Gratis online cursus volgen? De beste sites op een rij

Gratis online cursus volgen? De beste sites op een rij Verveel je je en wil je graag iets nieuws leren? Wil je graag een cursus volgen maar heb je weinig geld? Wil je je kennis over de wereld verbreden in je eigen tempo? Is er een onderwerp waar je meer over wilt weten maar wordt het niet in je buurt gegeven? Wil je jezelf ontwikkelen in je vrije tijd? Of wil jij je misschien omscholen voor een andere baan? Zoek dan een gratis online cursus. Op het internet valt van alles te leren. Vaak tegen een prijs. Maar er zijn ook genoeg bronnen die je kunt gebruiken om gratis wat te leren over interessante onderwerpen. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt je eigen tijd indelen. Je vooruitgang wordt soms gemonitord. En vaak is er de mogelijkheid om je kennis en ervaring met anderen te delen. Voor de meeste sites die hier genoemd worden is een goede kennis van de Engelse taal wel noodzakelijk.

Gratis online leren coderen en programmeren

Wil je meer leren over scripts schrijven in HTML, CSS3, PHP, Python of Ruby? Je hoeft geen dure boeken te kopen of kostbare cursussen te volgen. Kijk gewoon op Codeacademy.com. Een zeer leerzame site waar je al spelenderwijs door allerlei opdrachten heen een steeds hoger niveau van programmeren of coderen bereikt. Je maakt een profiel aan, krijgt een stukje theorie, een opdracht en een scherm waar je alles in kan typen. Iedere keer weer kom je steeds een stapje verder en je ontwikkeling wordt goed in de gaten gehouden. Ook https://www.udacity.com/ is een leerzame en handige site voor als je je wilt verdiepen in ICT.

Gratis online een taal leren

Livemocha.com waar je meer dan 35 talen kunt leren en bovendien kunt communiceren met andere mensen over de hele wereld die de taal die jij wilt leren vloeiend spreken. Je kunt jezelf natuurlijk ook andere helpen de Nederlandse taal te leren of eventueel een andere taal die jij kunt goed spreken. Als je Engels wilt leren spreken is er een live klaslokaal waar je op ieder moment van de dag aan mee kunt doen. Ook de BBC, (Briitish Broadcasting Company) biedt een gratis leeromgeving aan (http://www.bbc.co.uk/languages/) waar je de basisuitdrukkingen leert van meer dan 30 talen. Erg handig als je binnenkort op vakantie gaat.

Gratis online schoolvakken bestuderen

Khanacademy.org is een veelzijdige website met tal van onderwerpen die je kunt bestuderen. Wil je je wiskunde verbeteren? Meer leren over natuurkunde, scheikunde, geschiedenis, kunst of economie? Dan zit je hier goed. Met duidelijke video-instructies is dit een prachtige website waar je ontzettend veel van kan leren. Zelfs de mogelijkheid om vragen te stellen bestaat. Zo kun je snel meer kennis op doen van vakken die je ooit op school hebt gehad, maar waarvan je het meeste alweer bent vergeten. Ook handig wanneer je je moet voorbereiden op een examen of een toelatingstest moet maken waarbij kennis van exacte vakken wordt gevraagd.

Gratis online college volgen

Studeren is nu voor iedereen mogelijk die een internetverbinding heeft. Op youtube.com zijn tal van colleges van bekende universiteiten zoals MIT en Stanford terug te vinden. Super handig, want ook jij kan nu wetenschappelijk onderwijs volgen zonder ervoor te hoeven betalen.

Coursera.org is ook een goede website waar je ontzettend veel bronnen kunt vinden om gratis een cursus te volgen. Van muziekcursussen tot aan info over voeding en gezondheid, van talen tot aan kunstmatige intelligentie. Coursera verbindt universiteiten en hogescholen over de hele wereld met eenieder die leergierig is. Naast het volgen van online colleges en het doen interactieve quizzen, is zelfs interactie mogelijk tussen jou en je studiegenoten.

http://www.openculture.com/freeonlinecourses biedt meer dan 700 cursussen aan die je gratis online kunt volgen over verschillende onderwerpen. Ook de site: https://www.udemy.com/ biedt verscheidene cursussen aan over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Zo zie je maar dat als je iets wilt leren, de mogelijkheden op het internet oneindig zijn.
© 2013 - 2024 Langenback, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taalcursus: cursus Spaans volgenTaalcursus: cursus Spaans volgenVeel mensen willen een cursus Spaans volgen. Er zijn verschillende taalcursussen die worden aangeboden op verschillende…
Typetopia typecursus: hoe werkt het?Tegenwoordig is blind typen een vaardigheid die bijna essentieel is om mee te kunnen draaien in het dagelijkse leven. Do…
Volgen van een cursus onderhandelenVolgen van een cursus onderhandelenVeel mensen weten niet goed hoe zij moeten onderhandelen. Daardoor lopen zij inkomsten mis. Het is daarom verstandig om…
Taalcursus: een cursus Duits volgenTaalcursus: een cursus Duits volgenVeel mensen willen de Duitse taal leren. Er zijn verschillende cursussen die worden aangeboden. Zo is het mogelijk om ee…

Survivalexpert Cody LundinSurvivalexpert Cody LundinOm te overleven moet men veel verschillende vaardigheden hebben. Overleven nadat men gestrand is, of gewoon omdat men he…
Zing! Een populaire en handzame liedbundelZing! Een populaire en handzame liedbundelHet succes van zangbundels als ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’ maakte in de twintigste eeuw wel duidelijk, dat er een…
Langenback (7 artikelen)
Laatste update: 12-07-2015
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.