Survivalexpert Cody Lundin

Survivalexpert Cody Lundin Om te overleven moet men veel verschillende vaardigheden hebben. Overleven nadat men gestrand is, of gewoon omdat men het leuk vindt. Cody Lundin, kan helpen om die vaardigheden aan te brengen, met zijn eigen survivalschool, ALSS.

Inhoudsopgave


Cody Lundin

Cody Lundin is een hippie. Hij leeft in Florida, Amerika, vlakbij het Everglades National Park. Hij is geen doorsnee mens, want wat hij doet, doen maar weinig anderen. Hij gebruikt de natuur om zichzelf te voorzien in zijn primaire levensbehoeften. Zo vangt hij regenwater op in een ton, vangt hij vis met zijn handen en zoekt hij doodgereden dieren om deze op te eten.

Waar de meeste mensen van deze levensstijl gruwen, is dit juist waar Cody Lundin voor leeft. Hij leeft al sinds 1991 volgens dit principe en vandaag de dag heeft hij nog steeds geen problemen om zo te overleven. Dit is echter niet altijd zo geweest. In zijn jonge jaren heeft hij het zeer moeilijk gehad om op deze manier te overleven. Hij ging veel de wildernis in en hier lukte dit allemaal aardig, maar toen hij met slechts een handvol geld en een gitaar vertrok, heeft hij het zeer moeilijk gehad. In die jaren - zoals hij ze heeft genoemd: zijn "warrior" jaren - heeft hij een heleboel geleerd en de basis gelegd voor zijn hedendaagse successen.

Begin van het survivallen

Al vanaf zijn jonge jaren kreeg hij met de natuur te maken. Hij groeide op in een familie van militairen. Hierdoor moesten ze vaak verhuizen. Zo leefde hij in zowel Amerika als in Europa, waardoor hij weinig vrienden kon maken. Juist de natuur werd hierdoor zijn vriend. Hij leerde de natuur steeds iets beter kennen.

Toen hij in Wyoming, Amerika, leefde ging hij vaak het bos in, soms voor meerdere dagen met niet veel meer dan een vishaakje. Zo overleefde hij daar in de ongerepte natuur. Hij leerde het survivallen kennen en vertrok toen op die tocht met zijn gitaar en een handjevol geld. Hij zwierf rond door Amerika, leefde vlakbij Mexico en kwam uiteindelijk in Arizona terecht. Dit zorgde voor een ommekeer in zijn leven, omdat hij de natuur wilde delen met anderen. Door te delen wat hij had geleerd in zijn jaren van omgang met de natuur.

ALSS, zijn opleidingsschool

Door mogelijk de grootste beslissing van zijn leven te nemen in Arizona, namelijk zijn kennis van de natuur te willen delen met anderen, richtte hij de ALSS op. De ALSS, de "Aboriginal Living Skills School" richtte hij op in 1991. Momenteel is deze school kwalitatief een van de beste survivalscholen in Amerika. Dit komt mede door de ruime ervaring van Cody Lundin, maar ook doordat ze er bewust voor hebben gekozen om kleinschalig en gefocust te blijven. Op die manier biedt de ALSS kwalitatief hoogwaardige cursussen aan.

Andere bezigheden van Cody Lundin

Cody Lundin is naast de ALSS voornamelijk bezig met enkele tv-opnamen, diverse boeken schrijven en mensen inlichten over hoe hij leeft. De tv-opnamen zijn ofwel voor programma's ofwel voor interviews. Het bekendste programma waar hij aan mee heeft gedaan, samen met Dave Canterbury, is Dual Survival. Mede door dit programma is hij steeds bekender geworden.

Hij heeft twee boeken geschreven:
"98.6 Degrees: The Art Of Keeping Your Ass Alive" en "When All Hell Breaks Loose: Stuff You Need To Survive When Disaster Strikes". Deze boeken staan vaak in de top 10 van best verkochte boeken in hun thema op amazon. Deze boeken zijn verschillend van andere survivalboeken, dankzij de nodige dosis humor en herhaling.
© 2013 - 2024 Mattie010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: JunorecensieFilmrecensie: JunoDeze film werd geregisseerd door Jason Reitman in 2007. Ellen Page en Michael Cera nemen hier de hoofdrollen voor zich.…
TLC (televisiezender)TLC (televisiezender)TLC is een themakanaal van Discovery Channel en heette eerst 'The Learning Channel'. Oorspronkelijk komt TLC uit Amerika…
Amerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenAmerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenDit artikel behandelt de meest bekende Amerikaanse televisiezenders. Amerikaanse televisienetwerken, zoals CNN, NBC, Fox…
Survival en klimtochtenSurvival en klimtochtenEen survival, trek of klimtocht is een goedkope manier om een avontuurlijke en actieve vakantie te hebben. Voordat je aa…

Vladimir Nabokov LolitaIn 1955 werd de eerste versie van de roman van Vladimir Nabokov gepubliceerd in het Engels. Het boek dat voor veel opsch…
Gratis online cursus volgen? De beste sites op een rijGratis online cursus volgen? De beste sites op een rijVerveel je je en wil je graag iets nieuws leren? Wil je graag een cursus volgen maar heb je weinig geld? Wil je je kenni…
Bronnen en referenties
  • www.codylundin.com
Mattie010 (86 artikelen)
Laatste update: 04-09-2014
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.