Typetopia typecursus: hoe werkt het?

Tegenwoordig is blind typen een vaardigheid die bijna essentieel is om mee te kunnen draaien in het dagelijkse leven. Door de online revolutie heeft ook het fenomeen typecursus een vlucht gemaakt. Typetopia is een online typecursus voor kinderen waarmee ze blind leren typen op een speelse manier. Lees in dit artikel alles over de Typetopia typecursus.

Wat is Typetopia?

Typetopia is een initiatief van Instituut Computype, een onderwijsinstelling die landelijke typecursussen organiseert. De lesmethodes die worden gebruikt hebben een speelsere (speleffect met leerproces) inslag dan de traditionelere methodes. In 2008 heeft Instituut Computype de typecursussen van Typetopia gelanceerd. Typetopia was de eerste Nederlandse online typecursus, speciaal gericht op kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot 12 jaar. Elk jaar ronden tienduizenden kinderen de Typetopia typecursus met goed gevolg af.

Cursus Typetopia

Met behulp van het programma van Typetopia leer je blind te typen. De cursus bestaat uit 20 modules met elk 5 dagopdrachten. In welk tempo de cursus wordt voltooid kan naar eigen wens worden bepaald:
  • 3 dagopdrachten per week, 34 weken lang
  • 4 dagopdrachten per week, 25 weken lang
  • 5 dagopdrachten per week, 20 weken lang

Een dagopdracht duurt circa 20 minuten. Wanneer je tijdens een dagopdracht wilt stoppen is dit gewoon mogelijk. Je kunt dan de volgende keer je dagopdracht vervolgen vanaf het punt waar je de sessie hebt beëindigd. Naast de dagopdrachten kan je naar wens extra oefeningen doen om je typevaardigheden verder te verbeteren of bij te schaven. Typetopia monitort je handelingen en vorderingen en geeft op maat gemaakte begeleiding. De gemiddelde typesnelheid van de cursisten bedraagt na afloop 188 aanslagen per minuut en het slagingspercentage is 97,2 procent.

Kosten Typetopia

De kosten voor de typecursus van Typetopia bedragen 144,95 wanneer je ineens betaalt en 150,- wanneer je kiest voor een betaling verdeeld in vijf termijnen. Onder bepaalde voorwaarden bied Typetopia een 'niet goed, geld terug' garantie.

Gratis proefles

Wanneer je twijfelt of je gebruik wilt gaan maken van Typetopia kan je gebruik maken van de gratis proeflessen die Typetopia aanbiedt via de website. In de proefles krijg je een voorproefje van de werking van de typecursus. Uiteraard is een proefles geheel vrijblijvend en gratis.

Typetopia met dyslexie

Ook kinderen met dyslexie kunnen gebruik maken van de online typecursus. Typetopia heeft namelijk een typecursus ontwikkeld waarmee dyslectische kinderen ook kunnen leren typen. De typecursus is mede ontwikkeld door specialisten in dyslexie. De eisen voor het examen zijn overigens geheel hetzelfde als voor cursisten zonder dyslexie. Wel krijgen dyslectische kinderen gedurende de cursus en examen extra begeleiding.

Meer informatie?

Wens je nog meer informatie over Typetopia of advies over het gebruik ervan? Neem dan contact op met het telefoonnummer 0343-493222, stuur een email naar klantenservice@typetopia.com of bezoek de website.
© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Typecursus  Snel leren typen met 10 vingersTypecursus Snel leren typen met 10 vingersHet snel en blind leren typen met 10 vingers is het doel van een typecursus. Blind leren typen gaat veel sneller dan met…
Typecursus: Snel leren typenTypecursus: Snel leren typenSnel kunnen typen kan erg handig zijn voor op het werk of tijdens de studie. Er zijn ook mensen die het echt voor hun ba…
Leren blind typen volgens het tienvingersysteemLeren blind typen volgens het tienvingersysteemDenk jij er wel eens over na om je typevaardigheden op de proef te stellen? Snel en efficiënt kunnen typen blijkt in een…
Efficiënt werken: Gebruik sneltoetsen in plaats van de muisEfficiënt werken: Gebruik sneltoetsen in plaats van de muisHet gebruik van de muis is heel eenvoudig, maar niet erg goed voor de productiviteit. Het is een stuk efficiënter wannee…

HBO Studieverenigingen in EnschedeOveral in de grote steden zijn studentenverenigingen en studieverenigingen erg bekend. Wat niet iedereen weet is dat ook…
Je studeerkamer inrichtenJe studeerkamer inrichtenDe zomervakantie is voorbij, je gaat weer terug naar school. Naar school gaan betekent ook huiswerk krijgen, werkstukken…
Bronnen en referenties
  • www.typetopia.com
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2013
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.