HBO Studieverenigingen in Enschede

Overal in de grote steden zijn studentenverenigingen en studieverenigingen erg bekend. Wat niet iedereen weet is dat ook Enschede een aantal studieverenigingen heeft.

Inhoud:


Enschede studentenstad

Er zijn in de grote studentensteden vele studieverenigingen en studentenverenigingen. Ook Enschede wordt op dit moment steeds meer een studentenstad en moet er dus ook aan geloven dat er steeds meer verenigingen bij komen. Hieronder dus een lijstje met de studieverenigingen die op het HBO (Saxion) bekend zijn. Verder zijn er natuurlijk op de Universiteit Twente ook vele studieverenigingen en studentenverenigingen.

SV Archimedes

Archimedes is een studievereniging voor WB, IPO en Mechatronica. Deze vereniging bestaat sinds 2010. Inschrijven kan via hun eigen website en contributie bedraagt tien euro per jaar. Wanneer je lid bent van deze studievereniging krijg je bij de Studieboekencentrale 5% korting op Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op boeken van andere uitgeverijen. Verder organiseert deze vereniging regelmatig nuttige uitstapjes.

SV Balans

Dit is de studievereniging voor de academie Financiën, Economie en Management. Deze vereniging organiseert regelmatig leuke dagen en gezellige avonden. Ook organiseert deze vereniging "inhousedagen". Dit zijn momenten waarop een student de mogelijkheid krijgt om een dag mee te lopen in een bedrijf waarmee Balans samenwerkt. Inschrijven kan via hun eigen website.

Cementi

Cementi is de studievereniging van de academie Bestuur en recht en bestaat sinds 2002. Onder de academie Bestuur en recht vallen de volgende studies: Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) in Enschede, Bestuurskunde / Overheidsmanagement in Enschede, HBO Rechten in Enschede, Integrale Veiligheidskunde in Enschede en Deventer, Security Management in Apeldoorn, Sociaal Juridische Dienstverlening in Deventer. Ook door deze studievereniging worden regelmatig leerzame excursies en uitstapjes georganiseerd. Lidmaatschap bij Cementis is tien euro per jaar.

Connect ter zake

Dit is de studievereniging van de academie bedrijfskunde en ondernemen, waaronder de volgende studies vallen: Small business & Retail management, Bouwtechnische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfskunde. Het lidmaatschap bij deze vereniging is twaalf euro per jaar en hiervoor worden regelmatig leerzame uitstapjes of gezellige bijeenkomsten georganiseerd.

Deze studievereniging hoort bij de academie Creatieve Technologie. Hieronder vallen de opleidingen Kunst & Techniek, Media, Informatie en Communicatie en Technische Commerciële Textielkunde. De vereniging is in 2001 opgericht en telt maar liefst 1250 leden. Deze vereniging organiseert leuke, studie gerelateerde activiteiten en regelt kortingen op boeken en andere dingen die voor deze opleidingen nodig zijn. Kosten voor lidmaatschap zijn 12,50 per jaar.

SV Oxytoc

Op dit moment is deze vereniging nog niet officieel. Er is een fanatieke start gemaakt met deze vereniging voor de studenten van de studie Biologie en medisch laboratoriumonderzoek.

SV Sterck

Dit is de studievereniging van de opleiding Industrieel product ontwerpen. Voor meer informatie over deze vereniging kun je terecht bij de opleiding zelf of bij een van de studenten.

Syntaxis

De academie ACT heeft in Syntaxis al sinds 1982 zijn eigen studievereniging. Ook hier worden regelmatig studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld en leuke avonden georganiseerd. Lidmaatschap bij deze studievereniging is 7,50 per jaar.

SV Tabula Rasa

Tabula Rasa is de studievereniging voor Fysiotherapie en Podotherapie. Deze vereniging is in 1969 opzet en dus ook de oudste in dit lijstje. Deze vereniging organiseert regelmatig uitstapjes en cursussen voor studenten en elke dinsdag avond is er tijd voor iets te drinken in de eigen sociëteit van Tabula Rasa. Het lidmaatschap van deze studievereniging bedraagt twintig euro per jaar.

Trias Loci

Ook de opleiding Vastgoed & Makelaardij heeft sinds 2002 een eigen studievereniging, Trias Loci.

SV Watt

In 2005 is de studentenvereniging Watt opgericht voor de opleidingen Technische Natuurkunde, Nanotechnologie en Elektrotechniek.
© 2013 - 2024 Lotte90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studievereniging en/of studentenvereniging?Studievereniging en/of studentenvereniging?Wanneer je geslaagd bent voor de havo of het vwo en besluit te gaan studeren, krijg je ineens een hoop informatie op je…
StudentenverenigingenVeel studenten die naar de universiteit gaan, krijgen er mee te maken: studieverenigingen. Vaak willen mensen er wel lid…
Studie- en studentenverenigingen Tilburg UniversityStudie- en studentenverenigingen Tilburg UniversityStudenten kunnen er voor kiezen om zich tijdens hun studietijd aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging. Wi…

Loco leerspellen (Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi)Al meer dan 40 jaar geniet menig huishouden van de verschillende Loco leerspellen. Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi…
Typetopia typecursus: hoe werkt het?Tegenwoordig is blind typen een vaardigheid die bijna essentieel is om mee te kunnen draaien in het dagelijkse leven. Do…
Bronnen en referenties
  • http://saxion.nl/studeren/naast-je-studie/studentenlevenenschede/studieverenigingen/
Lotte90 (14 artikelen)
Laatste update: 21-10-2013
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.