Gebruikte boeken

Gebruikte boeken Boeken zijn over het algemeen niet goedkoop, en zeker voor bepaalde genres en boeken met veel gekleurd fotomateriaal zal men vaak diep in de buidel moeten tasten. Nu zijn er ook manieren om goedkoop aan boeken te komen, waarbij de keuze voor tweedehands boeken een belangrijke is. Welke mogelijkheden zijn er om tweedehands boeken te kopen en dan in het bijzonder studieboeken?

Naar de boekenbeurs

Op boekenbeurzen worden zowel nieuwe als tweedehands boeken aangeboden voor meestal zeer gunstige prijzen. Dergelijke beurzen worden door heel Nederland georganiseerd, en wellicht zal er ook een in uw omgeving plaatsvinden. Houd daarom de regionale kranten in de gaten, want hierin staat vaak aangegeven waar en wanneer er een boekenbeurs is. U kunt ook zoeken via het internet naar een boekenbeurs bij u in de buurt.

Het internet biedt hulp

Vaak is iemand op zoek naar dat ene speciale boek wat in geen winkel meer te vinden is. Zet dan gewoon een zoekopdracht op een tweedehands boekenwebsite. Dit kan overigens ook op bijvoorbeeld marktplaats.nl en tweedehands.net.

Boeken zoeken op de rommelmarkt

Rommelmarkten zijn vaak ook goede plekken waar men voordelig gebruikte en soms zelfs nieuwe boeken kan vinden. Hier kan men ook nog afdingen op de prijs, maar meestal zijn de prijzen van tweedehands boeken al heel reëel voor koper en verkoper. Misschien vindt u hier zelfs wel een lang vergeten, maar nu weer aantrekkelijk boek voor een leuk prijsje.

Boekhandel gespecialiseerd in gebruikte boeken

In iedere stad zijn er wel een of meerdere boekhandels die gespecialiseerd zijn in tweedehands boeken. Een bekende naam is De Slegte, die verspreid over Nederland meer dan twintig grote winkels heeft, die vooral gericht zijn op de verkoop van tweedehands boeken. Overigens koopt men ook voor hun interessante gebruikte boeken in.

Bol.com ook voor tweedehands boeken

In tegenstelling tot wat veel mensen zullen denken, kunt u bij bol.com ook terecht voor gebruikte tweedehands boeken. Het zoeken op hun website wordt vergemakkelijkt omdat u zelfs op categorie kunt gaan zoeken. Zo zijn de boeken ondergebracht in genres c.q. categorieën zoals computers, kunst&cultuur, stripboeken, studieboeken, thriller&fantasy en wonen & tuinieren.

Gebruikte studieboeken

Als u studeert heeft u natuurlijk ook boeken nodig. U kunt al uw studieboeken nieuw kopen, maar dit is natuurlijk erg kostbaar. Wat u dus ook zou kunnen doen is tweedehands studieboeken aanschaffen. Dit scheelt enorm in kosten, want vaak kosten ze maar de helft van wat ze nieuw kosten of zelfs nog minder! Meer informatie over hoe en waar u tweedehands studieboeken kunt kopen en verkopen, kunt u hier vinden.

Waar zijn tweedehandse studieboeken te koop

Tweedehandse studieboeken kunt u op boekenbeurzen kopen, bij sommige boekhandels of via het internet. Online kan men surfen naar de vele verschillende websites waar tweedehands studieboeken worden aangeboden. U kunt de tweedehands studieboeken die u nodig heeft zoeken via een zoekmachine, en dan komt u terecht op sites die tweedehands studieboeken specifiek in dat vakgebied verkopen, of op algemene tweedehands studieboeken websites waar men van meerdere of zelfs alle vakgebieden tweedehands studieboeken kan kopen. Meestal kunt u op de verkoopsites zelf zoeken op titel, auteur en/of ISBN nummer. Tip: voer zo veel mogelijk specifieke kenmerken in van het boek wat u zoekt, zo vindt u het boek het snelst. Het ISBN nummer is natuurlijk uniek. Als u dan het boek hebt gevonden wat u nodig hebt, kunt u met de verkoper in contact komen om verdere informatie te vragen of tot zaken te komen.

Uw eigen gebruikte studieboeken verkopen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u zelf een aantal tweedehands studieboeken te verkopen heeft. U kunt ze dan weer aan een boekhandel verkopen, maar u kunt ook zelf via het internet verkopen. Dit werkt dan als volgt: u moet zich bij sommige verkoopsites of advertentiesites eerst aanmelden voordat u uw tweedehands studieboeken aan kunt bieden. Aanmelden doet u via een aanmeldformulier, let er wel op dat in de voorwaarden vermeld staat dat uw gegevens niet aan derden worden verstrekt, anders zult u regelmatig reclame gaan ontvangen. Vervolgens krijgt u bij de meeste sites een mail toegestuurd om uw aanmelding te bevestigen en uw account te activeren. Daarna kunt u uw tweedehands studieboeken gaan aanbieden. Als u later nog eens kijkt op de website kunt u zich weer inloggen met de gegevens waarmee u zich hebt aangemeld. Als iemand interesse heeft in een van uw tweedehands studieboeken, dan kunt u een mailtje of eventueel naar wens een telefoontje ontvangen van een potentiële koper. Houd er wel rekening mee dat op de meeste verkoopsites uw boeken niet eeuwig op de site te koop blijven staan, vaak worden ze na drie maanden van de website verwijderd. Soms kan het ook zo zijn dat u voor een account of per verkooptransactie moet betalen. Dit kunt u allemaal terugvinden in de algemene voorwaarden van een verkoopsite of advertentiesite.

Studieboeken te koop gezocht

Als het boek wat u zoekt (tijdelijk) niet verkrijgbaar is, bieden sommige websites de mogelijkheid om een oproep te plaatsen, zodat zodra iemand het boek aanbiedt u meteen gewaarschuwd wordt. Ook bestaat de mogelijkheid om actief een boek te koop te vragen, waarop iemand die een dergelijk boek wil aanbieden, kan reageren.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Of u nu naar het MBO, het HBO of de universiteit gaat, u heeft altijd studieboeken nodig. Vaak kunt u via de school uw s…
Tips voor het kopen van tweedehands studieboekenTips voor het kopen van tweedehands studieboekenStudieboeken kunnen nogal duur zijn, als ze nieuw moeten worden aangekocht. Echter schrijft de opleiding soms studieboek…
Online tweedehands boeken kopen: De beste sitesOnline tweedehands boeken kopen: De beste sitesHoewel nieuwe boeken vrijwel overal verkrijgbaar zijn op internet, is het verkrijgen van boeken die niet meer uitgegeven…

Voor- en tegenstanders over de Cito kleutertoetsVoor- en tegenstanders over de Cito kleutertoetsVoor- en tegenstanders konden het maar niet eens worden over de Cito kleutertoets. Deze werd gehouden in de groepen 1 en…
Loco leerspellen (Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi)Al meer dan 40 jaar geniet menig huishouden van de verschillende Loco leerspellen. Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi…
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.