Studeren in Engeland

Studeren in Engeland Engeland is een erg populair land bij Nederlandse studenten. Maar wat houdt studeren in Engeland eigenlijk in?

Feiten over Engeland

  • De hoofdstad van Engeland is Londen.
  • Er wonen 53 miljoen mensen in Engeland.
  • De officiële taal in Engeland is het Engels.
  • De munteenheid in Engeland is de pond.
  • Het belangrijkste geloof in Engeland is het christendom.
  • Engeland is een parlementaire democratie.

Waarom in Engeland studeren?

Door in Engeland te studeren verhoog je de kans op een baan. Veel Engelse universiteiten zijn wereldberoemd vanwege de goede onderwijskwaliteit. Het hoger onderwijs in Engeland is een voorbeeld voor veel andere landen. Engeland heeft meer dan 3000 onderwijsinstellingen. Door in Engeland te studeren zul je het Engels goed onder de knie gaan krijgen. Veel onderwijsinstellingen in Engeland helpen je bij het vinden van accommodatie. Elke universiteit in Engeland heeft een internationale studentenvereniging. De Engelse overheid geeft aan veel internationale studenten financiële steun.

Engelse onderwijssysteem

Je kunt in Engeland je bachelor in ongeveer drie jaar halen. Een master kun je in twee jaar halen. Met een havodiploma word je toegelaten tot een Engelse hogeschool. Met een vwo diploma word je toegelaten tot een Engelse universiteit.

Collegegeld

Gemiddeld is het collegegeld per jaar in Engeland 7000 euro. Onderwijsinstellingen in Engeland mogen zelf het collegegeld bepalen, maar het collegegeld mag maximaal 10.000 euro per jaar zijn. Boeken zitten niet bij het collegegeld inbegrepen. In Engeland zijn veel beurzen beschikbaar voor internationale studenten. Meer dan 10.000 internationale studenten per jaar krijgen financiële steun.

Kosten

De levensonderhoudskosten verschillen in Engeland sterk per regio. De levensonderhoudskosten kosten in Londen zijn veel hoger dan op het platteland in Engeland. Het is goedkoper om in Noord-Engeland te wonen in plaats van Zuid-Engeland. Een internationale student geeft gemiddeld per maand 500 euro uit aan accommodatie. Voor 65 euro per maand kun je onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Een internationale student is aan levensonderhoudskosten in Engeland ongeveer 1.000 per maand kwijt.

Accommodatie

Het is verstandig om vroeg te beginnen met het zoeken van accommodatie. Accommodatie in Engeland is veel duurder dan in Nederland. Het is belangrijk dat de accommodatie dicht bij je onderwijsinstelling ligt. Een ingerichte woning is meestal even duur als een niet ingerichte woning. Veel onderwijsinstellingen willen jou helpen met het vinden van accommodatie.

Gezondheidszorg in Engeland

Als je in Engeland gaat studeren is het aan te raden om een ziektekostenverzekering af te sluiten. De NHS is een organisatie in Engeland die bijna alle gezondheidszorg aanbiedt. Sommige medische behandelingen worden gratis aangeboden voor internationale studenten. Het alarmnummer in Engeland is 999.

Reizen door Engeland

Engeland is een prachtig land dat je gemakkelijk kun verkennen door middel van het openbaar vervoer. De treinen in Engeland zijn er duur maar je krijgt veel korting als je vroeg boekt. Als student krijg je ook korting. In Londen kun je het beste reizen met de metro. Als je met de bus gaat, moet je het kaartje bij de buschauffeur kopen. Er zijn 24 luchthavens in Engeland te vinden, je kunt Engeland dus gemakkelijk verkennen per vliegtuig. Overal in Engeland vindt je taxi’s.Taxi’s zijn erg handig maar kunnen erg duur zijn.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren: in Nederland of in het buitenlandStuderen: in Nederland of in het buitenlandStuderen in het buitenland: goede studenten gaan liever naar een topuniversiteit in het buitenland dan dat ze hier in Ne…
Verschillen Engeland, Groot-Brittannië, Verenigd KoninkrijkVerschillen Engeland, Groot-Brittannië, Verenigd KoninkrijkWanneer spreken we van Engeland en wanneer van Groot-Brittannië? Wat valt er onder het Verenigd Koninkrijk en valt Ierla…
Goedkope alternatieven studie in het buitenlandEr zijn bezuinigingen op het onderwijs in aantocht. Langstudeerders moeten op termijn waarschijnlijk 3000 euro extra col…
Groot-Brittannië: de natiesDe officiële naam is ‘Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland’. Toch is deze term voor Groot-Britt…

Studeren in CanadaStuderen in CanadaVeel Nederlanders emigreren naar Canada omdat het een erg mooi land is. In Canada kun je ook erg goed studeren. Maar wat…
Studeren in LitouwenEr studeren niet veel Nederlanders in Litouwen. Dat is eigenlijk heel apart omdat studeren in Litouwen veel goedkoper is…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • http://www.studying-in-england.org/
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 09-03-2014
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Buitenlands
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.