Studeren in Estland

De kwaliteit van het onderwijs in Estland is erg hoog en de levensonderhoudskosten zijn er erg laag. Maar wat houdt studeren in Letland eigenlijk in?

Waarom in Estland studeren?

De kwaliteit van het onderwijs in Estland is erg hoog en de diploma’s worden internationaal erkend. In Estland zijn veel Engelstalige opleidingen te vinden. Bijna overal in Estland heb je toegang tot gratis internet. Het studentenleven in Estland is geweldig. Je krijgt in Estland waar voor je geld. Estland is een erg veilig land om te studeren.

Toelating en collegegeld

Als je wilt toegelaten worden tot een universiteit in Estland moet je over een vwo diploma beschikken. Je moet ook kunnen aantonen dat je over voldoende kennis van de Engelse taal beschikt. Je kunt je aanmelden voor een studie via DreamApply, bijna alle universiteiten in Estland maken gebruik van deze site voor het aanmelden. Het collegegeld in Estland bedraagt tussen de 1023 tot 7500 euro per jaar. Doctorale en postdoctorale opleidingen zijn meestal duurder. Uitwisselingsstudenten hoeven geen collegegeld te betalen.

Cijfersysteem Estland

  • 5 of A is suurepäran/ uitstekend
  • 4 of B is väga hea/heel goed
  • 3 of C is hea/goed
  • 2 of D rahuldav/voldoende
  • 1 of E kasin/matig
  • 0 of F puudulik/slecht

Structuur opleiding

Alle Estlandse universiteiten hebben een bachelor master systeem, net zoals in Nederland. Je kunt een bachelor in 3 jaar halen en een master kun je in 1 jaar halen. Het academisch jaar in Estland is in twee semesters verdeeld.

Reis naar Estland toe

Estland is een klein land dat in het noorden van Europa ligt. Je kunt Estland op verschillende manieren bereiken. De meeste internationale studenten gaan met het vliegtuig of met de boot. Tallinn is de hoofdstad van Estland, deze stad is gemakkelijk bereikbaar. Er gaan ongeveer dertig rechtstreekse vluchten naar Tallinn.

Accommodatie

Sommige universiteiten in Estland hebben studentenhuizen met een-, twee-, en driepersoonskamers, veel internationale studenten wonen in een studentenhuis. In een studentenhuis wonen kost je per maand tussen de 80 en 190 euro. In een privé appartement wonen kost je per maand tussen de 100 en 510 euro. Privé appartementen vind je in krantenadvertenties, op websites of bij makelaars. Het International Relations Office kan je ook helpen met het vinden van accommodatie, begin wel vroeg met het zoeken van accommodatie.

Kosten

De kosten van levensonderhoud in Estland zijn vele malen lager dan in Nederland. Het welvaartsniveau in Estland is vergelijkbaar met dat van Nederland. Studenten in Estland geven per maand ongeveer tussen de 200 en 250 euro uit aan voedsel. Elke universiteit heeft een cafetaria, hier kun je erg goedkoop eten. Het openbaar vervoer in Tallinn is gratis.

Werken in Letland

Internationale studenten in Estland hebben geen werkvergunning nodig om te werken tijdens hun studie. Als je op zoek bent naar een bijbaantje in Estland is het gewoon om je potentiële werkgever een e-mail te versturen. In deze e-mail zet je je CV en een motivatiebrief. Veel internationale studenten in Estland werken naast hun studie. In Estland kun je veel bijbaantjes vinden zonder dat je goed Estisch spreekt.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Informatie over Estland aan de Baltische ZeeInformatie over Estland aan de Baltische ZeeEstland is één van de drie Baltische Staten met als hoofdstad het mooie Tallinn aan de Baltische kust. Het land kent een…
Vlag van EstlandVlag van EstlandDeze vlag is iets minder bekend: de vlag van Estland. Het is een blauw-zwart-witte vlag. Deze Baltische staat heeft hier…
Studeren in LetlandDe kwaliteit van het onderwijs in Letland is erg hoog en de levensonderhoudskosten zijn er erg laag. Maar wat houdt stud…
Vrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Nederland-Estland live tv en livestreamOp vrijdag 23 oktober 2020 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wed…

Studeren in LitouwenEr studeren niet veel Nederlanders in Litouwen. Dat is eigenlijk heel apart omdat studeren in Litouwen veel goedkoper is…
Studeren in TurkijeTurkije is een populair vakantieland bij Nederlanders. Veel Nederlanders weten niet dat je er ook goed kunt studeren. Wa…
Bronnen en referenties
  • http://www.studyinestonia.ee/
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 04-03-2014
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Buitenlands
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.