Studentensupport en Bookboon: gratis je studieboeken

Studentensupport en Bookboon: gratis je studieboeken Studentensupport heet in 2020 Bookboon. Bookboon is de plaats om gratis studieboeken en compendia van het internet te downloaden. Ja, zo is er op internet een prima support voor de leergierige student die niet hoeft te betalen voor deze kennis. Er zijn ebooks over onder meer bedrijfskunde, economie en wiskunde. Dus Bookboon is de manier om goedkoop digitaal aan boeken te komen.

Inhoud


Boeken zijn duur

Boeken zijn duur en studieboeken helemaal. Om deze reden, en om er wat aan te verdienen, brengt de Deense uitgeverij Ventus Publishing sinds kort gratis studieboeken op de markt. Dit als eerste uitgeverij in de wereld. Ventus ziet zeker brood in deze verspreiding van kennis: de uitgever heeft vergelijkbare sites in Denemarken, Zweden en Duitsland.

Goedkope boeken

Goedkoop boeken kopen kan bijvoorbeeld bij De Slegte of Bol.com. De Slegte is bekend om het grote aanbod van tweedehands studieboeken, die ook nog eens van en van goede kwaliteit zijn. Denk anders aan Bol.com, waar je online tweede hands boeken kunt kopen. Maar je kunt ook allerlei interessante boeken gratis krijgen bij studentensupport. Het succes van studentensupport is tot nu toe overweldigend. De interesse in ons land is enorm. Er was gerekend op 120.000 hits per jaar, aldus uitgever Kristian Buus van Ventus Publishing. Het is nu al het veelvoudige. Zeker in het begin van je studie kun je veel aan de boeken hebben.

Het keuzeaanbod van goedkope studieboeken

Je hebt inmiddels keuze uit uiterst interessante studieboeken voor economie, bedrijfskunde, enkele exacte vakken (wiskunde, natuurkunde en scheikunde) en fiscale aangelegenheden. Aan een verdere uitbreiding wordt gewerkt. Dat het niet zo eenvoudig is om het huidige aanbod uit te breiden met verplichte studieboeken is wel duidelijk als je beseft dat nogal wat bekende auteurs al aangesloten zijn bij grote (buitenlandse) uitgeverijen. De inkomsten worden verkregen door in de e-books reclames te verwerken, maar mijn ervaring is dat deze reclames volstrekt niet storend zijn. Het is zeker de moeite waard om de support-site eens uit te proberen.

Compendia

De uitgever is bezig, om in overleg met enkele studentenverenigingen, de site verder te verbeteren. Dit leidt ook tot meer producten en een fraaie lay-out. Zo kun je nu ook compendia krijgen. Je weet wel, de relatief eenvoudige samenvattingen van de leerstof als voorbereiding op je examen. Verder is de homepage verder verfraaid met actuele ontwikkelingen en aanbiedingen. De Nederlandse site heet studentensupport.

Bookboon als studentensupport in 2020

Bij Bookboon vind je vele gratis boeken in pdf formaat. Vele vakken en domeinen van studie komen hier aan bod:
  • Accounting;
  • Carrière & Studieadvies;
  • Economie & Finance;
  • Engineering;
  • IT & Programmeren;
  • Marketing & Rechten;
  • Natuurwetenschappen;
  • Statistiek & Wiskunde;
  • Strategie & Management;
  • Diverse talen.

Zo kun je snel en eenvoudig maar liefst 1000 gratis ebooks downloaden zonder dat je je bij Bookboon hoeft te registreren. Er zijn boeken in zeven talen. Dat veel mensen hiervan gebruik maken blijkt wel uit het feit dat meer dan 75 miljoen mensen over de hele wereld in een jaartijd hier hun boeken downloaden. Dat wil niet zeggen dat het boek van uw studielijst er per se bij hoeft te staan, maar wel dat je op een goedkope manier veel informatie over een bepaald studievak kunt bemachtigen. Dit helpt ook veel studenten om de juiste studiekeuze te maken.

Franse boeken

Als je meer wilt weten over een ander vak, zoals Frans, dan is er goed nieuws. Op bookboon vind je veel over die mooie Franse taal.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jouw boek in de iBookstore?Jouw boek in de iBookstore?Je hebt een boek geschreven! Of een kort verhaal of een gedichtenbundel. Zelf lees je graag op je iPad. In de iBookstore…
Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Of u nu naar het MBO, het HBO of de universiteit gaat, u heeft altijd studieboeken nodig. Vaak kunt u via de school uw s…
Gratis en legaal e-books downloadenDigitaal lezen wordt steeds populairder en dat zorgt ervoor dat het aanbod van e-books steeds groter wordt. Dat is natuu…
Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Studieboeken zijn duur in aanschaf. U kunt geld besparen door deze boeken tweedehands te kopen. Deze boeken zijn kwalita…

Het Nieuwe LerenHet Nieuwe Leren is in het leven geroepen in een poging leerlingen te betrekken en te motiveren bij hun studieproces. Er…
Het schrijven van een goede scriptieEen van de interessantste, maar ook moeilijkste dingen die een student aan het hoger onderwijs moet doen is het schrijve…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 25-04-2020
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.