De truc voor uitstel van je deadline!

De truc voor uitstel van je deadline! Problemen met het halen van de deadline voor je paper, werkstuk of scriptie? En wil je niet bij je docent aankomen met de smoes dat je computer vastliep of dat je een overlijdensgeval had in de familie of iets dergelijks? Stuur dan een beschadigd document naar je docent, deze zal dat document niet kunnen openen en zal je vragen het nogmaals te sturen, wat je net die extra tijd geeft die je nodig hebt om de laatste puntjes op de "i" te zetten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Dit idee komt van de site corrupted-files.com, waar beschadigde documenten aangeboden worden. Een beschadigd document is een document dat een foutmelding veroorzaakt wanneer iemand het wil openen. Er staan onnavolgbare en onherstelbare gegevens in die normaliter te wijten zijn aan hardware of software storingen. Bestanden kunnen bijvoorbeeld worden beschadigd wanneer er iets mis gaat terwijl er een bestand wordt opgeslagen, zo kan een programma bij het opslaan van een bestand crashen. Bestanden kunnen ook beschadigd raken als ze worden verzonden via e-mail. Het perfecte excuus om je die extra tijd te geven die je nodig hebt om je scriptie, paper of werkstuk af te krijgen! Indien je een dergelijk document aan je docent stuurt, zal deze het niet kunnen openen en je dus door middel van een reply vragen om je werk alsnog op te sturen. Ondertussen werk je gewoon verder aan je daadwerkelijke werkstuk, scriptie etc. en in de ogen van je docent heb je je deadline gewoon gehaald, want je hebt immers je werk gewoon ingeleverd. De reply van je docent zie je natuurlijk pas na een dag of twee (want je checkt je school- of student-mail niet dagelijks) en dan stuur je je werk alsnog op, nu je echte document, dat wel te openen is. Op deze manier kun je je deadline dus een aantal dagen opschuiven.

Over de site

Corrupted-files.com biedt een breed scala van beschadigde Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden die gegarandeerd niet zijn te openen op een Mac of Pc. Deze bestanden zijn in verschillende omvang te krijgen (variërend van 2 tot bijvoorbeeld wel 50 paginas, sheets of slides). Op deze manier is het mogelijk een bestand te versturen van een realistische grootte, zodat een paper van 10 pagina’s niet plotseling een bestand van 1kb is geworden. Naast de gangbare documentformaten voor werkstukken, presentaties e.d (denk hierbij aan Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden), worden beschadigde documenten in zeer veel andere formats beschikbaar gesteld, hieronder vind je het overzicht:

.doc.txt.zip
.ppt.psd .pdf
.gif .htm .rtf
.swf.sit.eps
.mpg .mp3.mov
.png.fla.pps
.img .xls .jpg
.mdb

Voorbeeld

Het opsturen van een beschadigd Word-bestand (dit werkt hetzelfde voor andere documenten, zorg wel dat je het goede bestand download van de site!)

  • Stap 1: Na de aankoop van een beschadigd bestand op de site, moet je de naam van het bestand even veranderen, bijvoorbeeld in “Sportler_paper_definitief.doc” of iets dergelijks.
  • Stap 2: E-mail het bestand naar je docent, zorg er wel voor dat het realistisch lijkt en schrijf een begeleidende e-mail, zoals je normaalgesproken ook zou doen.
  • Stap 3: Het zal enkele uren of soms misschien zelfs dagen duren voor je docent opmerkt dat je bestand "helaas" is beschadigd. Deze tijd kun je gebruiken om je paper af te krijgen (let wel op dat je uiteindelijke bestand dezelfde naam heeft als je beschadigde bestand, dus in dit geval weer “Sportler_paper_definitief.doc”).

Plagiaat en pakkans?

Hoewel dit eigenlijk natuurlijk valsspelen is en je oneerlijk voordeel oplevert, is het geen plagiaat. Plagiaat is namelijk gedfinieerd als: “Het gebruik maken van een werk zonder toestemming en vermelding van de oorspronkelijke auteur, waarbij de pleger doet voorkomen alsof dit eigen werk is”. Aangezien je uiteindelijk gewoon je eigen werk inlevert, is dit geen plagiaat. Verder zal je docent het bestand niet terug kunnen traceren naar corrupted-files.com. Zij gaan er prat op kwaliteit te leveren en niet zomaar wat documenten in een ander format te zetten en te verkopen.

Tot slot

Deze vorm van uitstel verkrijgen is geen plagiaat en zal niet kunnen worden bewezen door docenten. Het is en blijft echter oneerlijk, tegenover je docent, je medestudenten, maar ook jezelf. Vraag altijd eerst om uitstel en verlenging bij je docent, krijg je dit niet, dan kun je deze truc één keer als allerlaatste redmiddel gebruiken. Doe dit echter niet te vaak, je zult toch je verantwoordelijkheid moeten nemen en zorgen dat je je werk op tijd af hebt!
© 2009 - 2024 Sportler, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorwoord & nawoord schrijvenVoorwoord & nawoord schrijvenEen voorwoord of nawoord schrijven is niet verplicht, maar komt wel vaak naar voren bij het schrijven van een werkstuk,…
Conclusie schrijvenConclusie schrijvenEen scriptie, werkstuk of rapport sluit je af met het schrijven van een conclusie. Het is niet eenvoudig om een duidelij…
Inleiding schrijvenInleiding schrijvenOf je nu een boek, werkstuk, paper, scriptie of rapport schrijft: kennis over het schrijven van een inleiding is van bel…
Werken met OfficeWerken met OfficeIedereen kent het programma Office, en ook heel veel mensen gebruik het programma thuis, op school of op het werk. Offic…

Telefonisch solliciteren, enkele tipsWe geven je graag enkele tips over hoe je het best een telefonisch sollicitatiegesprek kan voorbereiden. Met een beetje…
De Franse Revolutie: Hoe het allemaal begonDe Franse Revolutie: Hoe het allemaal begonHet begon natuurlijk allemaal met de Franse revolutie, de mensen in Frankrijk waren niet tevreden over de gang van zaken…
Bronnen en referenties
  • www.corrupted-files.com
Sportler (57 artikelen)
Laatste update: 04-08-2009
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.