Kinderboek "Pien en Patrick gaan vliegen"

Kinderboek "Pien en Patrick gaan vliegen" Hoe kun je je peuter goed op een vliegreis voorbereiden? Door met hem of haar het boek "Pien en Patrick gaan vliegen" te lezen! Een zeer vrolijk geïllustreerd boek waarin wordt verteld wat er allemaal gebeurt als je met het vliegtuig op vakantie gaat. De incheckbalie, de douane, het lange wachten, het opstijgen en de daarbij horende druk op de oren komen allemaal voor in dit verhaal. Ga samen met Pien en Patrick op reis en beleef het allemaal!

Gegevens

Auteurs: Henriëtte Albregts en Liesbeth Rood
Illustraties: Tineke Meirink
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 978-90-488-0150-3

De auteurs: Henriëtte Albregts en Liesbeth Rood

Liesbeth Rood (1974) werkt in Amsterdam bij Helden & Boeven Kinderboeken. Zij werd daar gebeld door vriendin en schrijfster Henriette Albregts (1972) met de vraag of er er geen peuterboek over vliegen bestaat. Ze ging namelijk vliegen met haar twee kindjes en wilde daar een boek over hebben.
Liesbeth kon hier inderdaad geen boek over vinden en samen besloten ze dit boek dan maar zelf te schrijven. Uit eerdere samenwerking voor RTV West bleek dat ze elkaar goed konden aanvullen en een schrijversduo voor dit boek was geboren. Waar het eigenlijk begon met een grap, is het boek er uiteindelijk echt gekomen. Veel ouders zullen hier profijt van hebben!

Het verhaal

Het boek begint met twee extra pagina’s waar je kind zijn of haar naam kan invullen, waar de eerste vliegreis naartoe ging, hoe lang dit duurde en wat zij ervan vonden, waar ze de volgende keer heen willen en van wie ze het boek gekregen hebben.
Pien en Patrick gaan op reis naar Curaçao. Pien gaat met haar ouders op vakantie en Patrick gaat logeren bij zijn oma. Allebei pakken ze eerst hun koffer in en nemen ze hun knuffel mee. Ze moeten wachten om in te checken en in de rij ontmoeten ze elkaar.
Bij de douane doet Patrick zijn aap in het bakje en loopt dan door het poortje. Ze moeten wachten en wachten en wachten voordat ze het vliegtuig in kunnen. In het vliegtuig gaan ze op hun stoel zitten en maken ze de riem vast. Dan gaat het vliegtuig rijden en trillen en stijgt het op. Pien drinkt wat limonade zodat het gekke gevoel in haar oren weggaat. In het vliegtuig krijgen ze ook wat te eten en moeten ze slapen. Maar dat vinden ze wel een beetje moeilijk. De stewardess neemt Pien en Patrick mee en laat ze het uitzicht zien. Ze zijn bijna op Curaçao!
Als het vliegtuig is geland moeten ze allebei weer wachten in de rij en daarna ook weer wachten op hun koffers. Bij de bagageband nemen ze afscheid van elkaar en dan kan de vakantie beginnen!

Mijn mening over het boek

Ik vind het een erg leuk verhaal. De schrijfsters hebben goed beschreven wat er allemaal bij een vliegreis komt kijken: het vele wachten, het afgeven van je bagage en natuurlijk de vlucht. Ik gebruik het nu zelf als voorbereiding voor mijn peuter en hij vindt het verhaal erg leuk.
Daarnaast is het boek ook erg mooi geïllustreerd, elke pagina is één grote tekening met daartussen de tekst. Ik zou het iedereen aanraden die met een klein kind gaat vliegen.
© 2009 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekrecensie: Circus Pientje (één groot circusavontuur)recensieBoekrecensie: Circus Pientje (één groot circusavontuur)Pien, een klein meisje, wil bij het circus. Ze probeert allerlei circusacts uit, geholpen door haar vader, haar moeder,…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…
Aviofobie / vliegangstVliegangst oftewel aviofobie is een fobie waarbij mensen angst hebben om te vliegen. Indien men wel een vliegtuig neemt…
Saint Patrick's Day of Paddy's Day in Ierland en eldersSaint Patrick's Day of Paddy's Day in Ierland en eldersIerland, het land van veertig tinten groen, heeft een feestdag waarbij het groen de hoofdkleur is. Saint Patrick's Day i…

De functies van psychologie, religie en theologieDe functies van psychologie, religie en theologieGodsdienstwetenschap is een fascinerend vakgebied omdat veel conflicten in de wereld een godsdienstig of religieus motie…
Kinderboekenreeks "Boris de boswachter" van Nick ButterworthKinderboekenreeks "Boris de boswachter" van Nick ButterworthOp zoek naar een leuk kinderboek en wil je eens wat anders dan de meest bekende boekjes? Kies dan eens voor een boekje u…
Bronnen en referenties
  • Henriette Albregts & Liesbeth Rood (2009). Pien en Patrick gaan vliegen. Amsterdam: Moon uitgevers.
  • www.peuteren.nl
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 15-01-2016
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.