Kinderboek "Pien en Patrick gaan vliegen"

Kinderboek "Pien en Patrick gaan vliegen" Hoe kun je je peuter goed op een vliegreis voorbereiden? Door met hem of haar het boek "Pien en Patrick gaan vliegen" te lezen! Een zeer vrolijk geïllustreerd boek waarin wordt verteld wat er allemaal gebeurt als je met het vliegtuig op vakantie gaat. De incheckbalie, de douane, het lange wachten, het opstijgen en de daarbij horende druk op de oren komen allemaal voor in dit verhaal. Ga samen met Pien en Patrick op reis en beleef het allemaal!

Gegevens

Auteurs: Henriëtte Albregts en Liesbeth Rood
Illustraties: Tineke Meirink
Jaar van uitgave: 2009
ISBN: 978-90-488-0150-3

De auteurs: Henriëtte Albregts en Liesbeth Rood

Liesbeth Rood (1974) werkt in Amsterdam bij Helden & Boeven Kinderboeken. Zij werd daar gebeld door vriendin en schrijfster Henriette Albregts (1972) met de vraag of er er geen peuterboek over vliegen bestaat. Ze ging namelijk vliegen met haar twee kindjes en wilde daar een boek over hebben.
Liesbeth kon hier inderdaad geen boek over vinden en samen besloten ze dit boek dan maar zelf te schrijven. Uit eerdere samenwerking voor RTV West bleek dat ze elkaar goed konden aanvullen en een schrijversduo voor dit boek was geboren. Waar het eigenlijk begon met een grap, is het boek er uiteindelijk echt gekomen. Veel ouders zullen hier profijt van hebben!

Het verhaal

Het boek begint met twee extra pagina’s waar je kind zijn of haar naam kan invullen, waar de eerste vliegreis naartoe ging, hoe lang dit duurde en wat zij ervan vonden, waar ze de volgende keer heen willen en van wie ze het boek gekregen hebben.
Pien en Patrick gaan op reis naar Curaçao. Pien gaat met haar ouders op vakantie en Patrick gaat logeren bij zijn oma. Allebei pakken ze eerst hun koffer in en nemen ze hun knuffel mee. Ze moeten wachten om in te checken en in de rij ontmoeten ze elkaar.
Bij de douane doet Patrick zijn aap in het bakje en loopt dan door het poortje. Ze moeten wachten en wachten en wachten voordat ze het vliegtuig in kunnen. In het vliegtuig gaan ze op hun stoel zitten en maken ze de riem vast. Dan gaat het vliegtuig rijden en trillen en stijgt het op. Pien drinkt wat limonade zodat het gekke gevoel in haar oren weggaat. In het vliegtuig krijgen ze ook wat te eten en moeten ze slapen. Maar dat vinden ze wel een beetje moeilijk. De stewardess neemt Pien en Patrick mee en laat ze het uitzicht zien. Ze zijn bijna op Curaçao!
Als het vliegtuig is geland moeten ze allebei weer wachten in de rij en daarna ook weer wachten op hun koffers. Bij de bagageband nemen ze afscheid van elkaar en dan kan de vakantie beginnen!

Mijn mening over het boek

Ik vind het een erg leuk verhaal. De schrijfsters hebben goed beschreven wat er allemaal bij een vliegreis komt kijken: het vele wachten, het afgeven van je bagage en natuurlijk de vlucht. Ik gebruik het nu zelf als voorbereiding voor mijn peuter en hij vindt het verhaal erg leuk.
Daarnaast is het boek ook erg mooi geïllustreerd, elke pagina is één grote tekening met daartussen de tekst. Ik zou het iedereen aanraden die met een klein kind gaat vliegen.

Lees verder

© 2009 - 2020 Cato, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
'De kunstrijder' van Jan Terlouw: boekbespreking'De kunstrijder' van Jan Terlouw: boekbesprekingJan Terlouw, een van de beroemdste schrijvers van Nederland, schreef in 1989 het jeugdboek 'De kunstrijder'. Patrick en…
Boekverslag: Alex Kava 'Zwarte vrijdag' (Maggie O'Dell 7)Boekverslag: Alex Kava 'Zwarte vrijdag' (Maggie O'Dell 7)Zwarte vrijdag is het zevende deel van de reeks met Maggie O'Dell in de hoofdrol, geschreven door de Amerikaanse thrille…
Turks: Handige woordenAls u op vakantie bent in Turkije, kan het handig zijn als u de beschikking hebt over een aantal woorden in het Turks. Z…
SPW: het maken van een doelgroepanalyseAls je de opleiding SPW doet, moet je op een bepaald moment een doelgroepanalyse maken. Hoe doe je dat? Hieronder vind j…

De functies van psychologie, religie en theologieDe functies van psychologie, religie en theologieGodsdienstwetenschap is een fascinerend vakgebied en dat is een reden om het te bestuderen. In de media alleen al lezen…
Kinderboekenreeks "Boris de boswachter" van Nick ButterworthKinderboekenreeks "Boris de boswachter" van Nick ButterworthOp zoek naar een leuk kinderboek en wil je eens wat anders dan de meest bekende boekjes? Kies dan eens voor een boekje u…
Bronnen en referenties
  • Henriette Albregts & Liesbeth Rood (2009). Pien en Patrick gaan vliegen. Amsterdam: Moon uitgevers.
  • www.peuteren.nl

Reageer op het artikel "Kinderboek "Pien en Patrick gaan vliegen""

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Cato
Laatste update: Januari 2016
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Samenvattingen
Special: Kinderboeken
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!