Richter Opleidingen, MBA en Business school

Richter Opleidingen is een onderdeel van LOI. De Richtermethode gaat uit van vier belangrijke punten waardoor het studie aanbod perfect afgestemd kan worden op iedere deelnemer. De combinatie van werken en studeren wordt zo optimaal mogelijk neergezet. Richter heeft een uitgebreid opleidingen en trainingen aanbod, variërend van MBA opleidingen tot vaardigheidstrainingen. De studiegids is gratis aan te vragen en een proefles is mogelijk.

De visie van Richter Opleidingen

Richter gaat ervan uit dat studeren moet en zeer efficiënt kan. Dit is terug te vinden in het studie aanbod. De studie programma’s zijn zo ontworpen dat er een optimale mix is van klassikale bijeenkomsten, e-learning en intensieve tussentijdse coaching. Het studie aanbod bestaat uit een groot aanbod aan opleidingen en trainingen.

De Richter filosofie

De filosofie van Richter gaat ervan uit dat elke professional naast zijn werk een passende opleiding moet kunnen volgen. Er worden daarom studies aangeboden die goed aansluiten bij de opgedane werkervaring. Bovendien heb je zo grote zekerheid over een goed eindresultaat. Dat eindresultaat bestaat onder andere uit erkende diploma’s.

Trainingen voor professionals

Richter biedt zowel opleidingen als trainingen aan. De trainingen zijn gericht op professionals. Ze zijn uitdagend en sterk gericht op het verbeteren van vaardigheden. De meeste trainingen duren slechts enkele dagen.

Uitgangspunten van de Richtermethode

Richter Opleidingen is een onderdeel van LOI. LOI staat voor Leidse Onderwijsinstellingen. Dezelfde service die LOI biedt is ook terug te vinden bij Richter. Door de jarenlange ervaring met opleidingen en trainingen heeft Richter een methode ontwikkeld die bijdraagt aan een studie aanbod dat uitstekend aansluit. Deze methode bestaat uit de volgende vier richtpunten:

 • 2-3 wekelijkse bijeenkomsten
 • nieuwste e-learning tools
 • helder en doordacht lesmateriaal
 • intensieve studiecoaching

Opleidingenaanbod

Het opleidingenaanbod van Richter bestaat uit een kleine 40 opleidingen. Deze opleidingen bevinden zich in verschillende vakgebieden. Hierdoor is er een ruime keuze aan verschillende opleidingen op verschillende niveaus. De vakgebieden zijn:

 • Business school
 • Financiële administratie
 • Informatica, PC en internet
 • Juridisch
 • Management
 • Marketing en Sales
 • Ondernemerschap
 • Personeel en organisatie
 • Taal en communicatie

Bijeenkomsten

Op verschillende locaties in Nederland worden de opleidingen verzorgd. De plaatsen waar opleidingen kunnen worden gevolgd zijn: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. Als je ingeschreven staat dan geef je een 1e en 2e voorkeursplaats aan waar je de opleiding wilt volgen.

De trainingen van Richter

De trainingen staan in het teken van veel doen. Door te doen leer je het beste. Dit betekent dat er tijdens de trainingen veel wordt geoefend, gereflecteerd, grenzen worden verkend en over grenzen heen wordt gegaan. De trainers zijn hierop gericht om de deelnemers voldoende uit te dagen om ze nieuwe dingen te kunnen leren.

Gunstige fiscale regeling

Studiekosten zijn aftrekbaar bij de belastingaangifte. Onder bepaalde voorwaarden mag je als particulier kosten die je hebt gemaakt voor een opleiding aftrekken. Bedrijven kunnen meestal genieten van een 100% aftrekbaarheid. Over de trainingen van Richter hoeft geen BTW te worden betaald.

Studiegids en proefles

Bij Richter Opleidingen kun je een gratis studiegids aanvragen. Hierin staan de meest actuele opleidingen en trainingen. Per opleiding staat aangegeven wat de lesmethode en aanpak precies is. De studiegids wordt binnen enkele dagen bezorgd. Op de website staat het studie aanbod online. Daar is ook veel informatie te vinden.

Naast de gratis studiegids is het ook mogelijk om een proefles naar keuze aan te vragen. Dit kan van elke opleiding die wordt aangeboden. Door een proefles aan te vragen krijg je snel inzicht in de Richtermethode en de opzet van het lesmateriaal. Je mag het lesmateriaal inzien.
© 2011 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schaal van Mercalli en RichterSchaal van Mercalli en RichterSchaal van Mercalli en de schaal van Richter, beide geven ze aan hoe zwaar een aardbeving of zeebeving is. De schaal van…
Aardbevingen en de schaal van RichterAardbevingen en de schaal van RichterHoewel het noorden van Nederland regelmatig wordt geteisterd door lichte aardschokken blijven grote aardbevingen de bewo…
Aardbevingen in NederlandAardbevingen in NederlandDoordat zich onder Nederland weinig actieve breuklijnen in de aardkost bevinden, is het land niet erg gevoelig voor aard…
De schalen van de schaal van RichterEen aardbeving wordt uitgedrukt in de schaal van Richter. De schaal loopt van nul naar tien plus. De ergste aardbeving o…

Het tekenen van grafiekenHet tekenen van grafiekenHierin ga ik veel vertellen over grafieken, hoe je ze maakt. De verschillen van grafieken, welke soorten er zijn en nog…
Collegeverslagen kopen: Verstandig of niet?mijn kijk opCollegeverslagen kopen: Verstandig of niet?Vele studenten op de universiteit krijgen te maken met de luxe van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Bij de…
Bronnen en referenties
 • www.richter-opleidingen.nl
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 17-01-2011
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.