Magister 6: Handleiding voor scholieren

Magister 6: Handleiding voor scholieren Magister 6 is een administratiesysteem dat op veel scholen gebruikt wordt door zowel leraren als leerlingen. De school kan zijn informatie hierin opslaan en de leerlingen kunnen dit bekijken via hun eigen account. Zo heeft Magister de mogelijkheid om cijfers of het rooster te bekijken of opdrachten in te leveren. Magister is zeer belangrijk voor de school en leerlingen gebruiken het bijna elke dag.

Een account maken op Magister

Een account maken hoef je zelf niet te doen, dit heeft de school namelijk al voor je gedaan. Elke school heeft zijn eigen URL om bij Magister te komen, deze ziet er altijd zo uit: www.naamschool.magister.net. Je komt dan op een inlogscherm. De school heeft je de gegevens gegeven om in te loggen, vaak is dit je leerlingnummer en je standaard wachtwoord op school.

Wanneer je voor de eerst keer inlogt, zul je een korte rondleiding krijgen. Hierdoor krijg je al een idee van wat je met Magister kan. Je kan ook de rondleiding overslaan.

Vandaagscherm Magister

Als je inlogt kom je op het vandaagscherm. Standaard zie je hier je laatste cijfers, berichten, notificaties en je rooster voor vandaag. Bij de notificaties zie je openstaande opdrachten (met deadline komende week), beoordeelde opdrachten en activiteiten. De indeling van het vandaagscherm kun je wijzigen door rechtsboven op de knop schermindeling te klikken. Je kunt widgets verwijderen of nieuwe toevoegen, als dit op jouw school is toegestaan. Ook kun je de plek en grootte van alle widgets veranderen. Zo kun je het vandaagscherm indelen zoals jij het het fijnst vindt.

Menu

Aan de linkerzijde is het menu te zien. Hier zie je verschillende iconen. Als je de menubalk uit klapt zie je ook waar het icoon voor staat. Deze iconen gebruik je om door Magister te navigeren. Jouw school heeft ook de mogelijkheid om nieuwe iconen toe te voegen, bijvoorbeeld een knop om in te schrijven voor een ouderavond.

Pagina's op Magister

Magister 6 heeft veel verschillende pagina's om alle mogelijkheden die Magister geeft te gebruiken.

Vandaag

De startpagina.

Agenda

Hier wordt het rooster voor zeven dagen weergegeven. Alle lessen worden weergegeven met lokaal en leraar. Ook kan hier het huiswerk worden bekeken. Achter de les staat een icoontje, dit geeft aan of er huiswerk of een toets is. Door op de les te klikken zie je het huiswerk en de details voor die les. Door dubbel te klikken op een les wordt deze les groot weergegeven en kunnen ingevoegde bijlages worden bekeken. Rechtsboven kun je klikken op huiswerk afronden. Dit huiswerk wordt dan met een groen vinkje aangegeven, zodat je kan zien welk huiswerk je nog moet doen en wat je al af hebt. Door rechts op weergave te klikken kan een andere dag worden gekozen of een selectie worden gemaakt van welke lessen weergegeven moeten worden.

Aanwezigheid

Hier wordt aangegeven wanneer de leerling niet aanwezig was op school. Ook kun je hier zien wanneer je boeken of huiswerk bent vergeten. In de rechterbalk kan een selectie worden gemaakt van wat er moet worden weergegeven. Zo kun je bijvoorbeeld alleen geoorloofde of alleen ongeoorloofde absenten bekijken.

Cijferoverzicht

Hier kun je al je cijfers bekijken. Standaard worden alleen de cijfers van de huidige periode weergegeven, maar ook hier kun je in de rechterbalk aangeven welke cijfers je wel en niet wilt zien, door op weergave te klikken. Door op een cijfer te klikken kun je rechts de details bekijken. Het gemiddelde cijfer wordt weergegeven in een andere kleur, door hier op te klikken en daarna rechts op berekening te klikken, zie je alle cijfers van dat vak.

Berichten

Hier kun je al je berichten lezen. Ook kun je hier zelf berichten sturen naar leerlingen of docenten. Het is ook mogelijk om een bijlage aan een bericht toe te voegen.

ELO

ELO staat voor Elektronische Leer Omgeving. De ELO bestaat uit vier pagina's.

Bronnen
Hier kun jij documenten beheren. Je kan documenten die door docenten zijn gedeeld bekijken of hier zelf documenten opslaan. Aan de linkerkant van het scherm zijn alle mappen met documenten te zien. Via de plus-knop kun je een nieuw bestand of een nieuwe map toevoegen. Met de puntjes-knop kun je, als je een bestand hebt geselecteerd, dit bestand downloaden, verwijderen of hernoemen.

Studiewijzers
Hier vind je alle studiewijzers of opdrachten met het vak dat erbij hoort. Door op een opdracht te klikken zie je de verschillende onderdelen van de opdracht. Deze kun je downloaden of hier kun je zelf bestanden inleveren.

Opdrachten
Hier kun je alle opdrachten bekijken. Erbij staat het vak, de opdracht, de inleverdatum, de status en de beoordeling. Aan de rechterkant kun je beheren welke opdrachten je wilt bekijken. Door op een opdracht te klikken zie je verdere informatie, bijvoorbeeld opmerkingen van de docent.

Inschrijven
Hier kun jij je inschrijven voor activiteiten. Op deze pagina kun je alleen iets doen als er openstaande activiteiten beschikbaar zijn. Door op een activiteit te klikken krijg je meer informatie over de activiteit, zoals het aantal beschikbare plaatsen of uitleg.

Leermiddelen

Hier vind je extra leermiddelen die door de school zijn toegevoegd. Door op een leermiddel te klikken, download je deze. Door rechts op weergave te klikken, kun je zelf selecteren welke leermiddelen je wilt bekijken. Door een leermiddel te selecteren en daarna rechts op details te klikken, vind je meer informatie over dit leermiddel.

Magister voor ouders

Ouders van de leerlingen krijgen ook een account voor Magister. Hierop kunnen zij alles zien wat hun kinderen ook kunnen zien. Ouders loggen in via dezelfde manier als de leerlingen. Als een ouder meer kinderen op dezelfde school heeft, kan hij/zij bovenaan het scherm switchen tussen de kinderen.

Magister-apps

De app Magister Meta is te downloaden in de App Store en de Play Store. In de app kun je ook inloggen met jouw eigen gegevens. De app heeft niet alle functies die de site heeft, maar de dingen die het meest worden gebruikt door leerlingen, het bekijken van het rooster, huiswerk en cijfers kunnen wel met de app.

Ook is de app Magister 6 te downloaden in de App Store en de Play Store. In de app stel je jouw school in. Vervolgens word je bij het opstarten van de app doorgestuurd naar je browser die Magister zal openen. Deze app is dus meer een ''opstart-app'' voor de site.

Sessie beëindigen

Na 20 minuten op desktop of tablet en na 30 dagen op telefoon is de sessie beëindigd. Je zult dan een pop-up te zien krijgen en je kunt niks meer doen op Magister. Je moet dan opnieuw inloggen, dit kan via de pop-up.

De nieuwste grote update van Magister in 2015 heeft geleid tot het programma Magister 6. Het uiterlijk van het programma is heel anders dan de eerdere versies. De indeling en werking van het programma is duidelijker en makkelijker in gebruik te nemen.
© 2016 - 2024 Vlasje24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studie- en studentenverenigingen Tilburg UniversityStudie- en studentenverenigingen Tilburg UniversityStudenten kunnen er voor kiezen om zich tijdens hun studietijd aan te sluiten bij een studie- of studentenvereniging. Wi…
Toscane; Siena en de Heilige CatharinaToscane; Siena en de Heilige CatharinaNiet alleen heeft Siena veel bezienswaardigheden als de marmeren dom, paleizen en musea. De stad heeft ook een heilige d…
Opnamelocaties van de televisieserie FlorisOpnamelocaties van de televisieserie FlorisEind jaren zestig werd de televisieserie Floris opgenomen. Deze serie speelt zich af aan het eind van de middeleeuwen en…
School doorheen de tijdSchool doorheen de tijdHoe raar het ook klink maar het woord school komt van het Grieks en betekent " vrije tijd". Je moest om naar school te g…

Hogescholen met hoger beroepsonderwijs (hbo) in Den HaagHogescholen met hoger beroepsonderwijs (hbo) in Den HaagHet kiezen van een hogeschool voor het volgen van een opleiding kan een levensbepalende aangelegenheid zijn. Elke toekom…
Wiskunde - radialenWiskunde - radialenWanneer je aan de slag gaat met cirkels wordt al snel met het begrip 'radialen' gewerkt. De radiaal is een maat om aan t…
Bronnen en referenties
  • Handleiding Magister: http://www.esdalcollege.nl/downloads/algemeen/Handleiding_Magister_6_voor_leerlingen.pdf
  • Het programma Magister 6
Vlasje24 (7 artikelen)
Laatste update: 21-01-2017
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.