Hoe kan je je intelligentie verhogen?

Er wordt op school veel van je verwacht als leerling. Je zal in de jaren dat je naar school gaat veel nieuwe dingen leren, en zo een intelligent persoon worden. Gelukkig kan je zelf ook wat doen om je intelligentie te verhogen.

Drink cafeïne rijke drankjes

Als je iets wilt doen moet je natuurlijk fit zijn. Het heeft geen zin om ergens aan de werken als je eigenlijk in je bed zou willen liggen. Om ervoor te zorgen dat je fit bent, kan je natuurlijk een goede nachtrust nemen. Wat je daar nog bovenop kan doen, is door cafeïne rijke drankjes de drinken zoals koffie en thee. Ik raad het niet aan om energie drankjes te drinken. Dit komt omdat deze over het algemeen erg veel suiker bevatten. Suiker zal je niet helpen om meer dingen voor elkaar te krijgen. Zorg er dus ook voor dat je niet teveel suiker toevoegt aan je koffie of thee.

Eet breinsupplementen, geen suiker

Om intelligenter te worden is het essentieel dat je je hersenen constant voert met goede voedingstoffen. Denk hierbij aan voldoende vitamines en mineralen. Deze komen voor in verschillende soorten groente en fruit. Vergeet ook niet om genoeg brood en vlees te eten. Ook hier zitten essentiële voedingsstoffen in. De reden om niet te veel suiker te eten is als volgt. Suiker geeft een tijdelijke energie boost, maar als het is uitgewerkt voel je je weer slap.

Luister naar klassieke muziek

Het is aangetoond dat het luisteren naar klassieke muziek je intelligentie ten goede komt. Componisten zoals Mozart hebben een werking op je die er voor zorg dat je je beter kan concentreren. Als een muziekkant is het ook een genot om te luisteren naar verschillende klassiekers, zo leer je namelijk meer van muziek. Om van deze tip gebruik te maken is het wel belangrijk dat je een liefde hebt voor muziek, en er tegen kan als er muziek op de achtergrond wordt gespeeld. Als je hier niet van houdt is het verstandig om ook niet naar muziek te luisteren als je je wilt focussen.

Doe aan creatieve activiteiten

Het is erg verstandig om iets creatiefs te doen. Op deze manier leert je brein om op verschillende manieren naar een situatie te kijken. Als je bijvoorbeeld als kind erg veel met Lego hebt gespeeld, is de kans groot dat je daar later profijt van hebt. Je hebt in al de jaren dat je er meer hebt gespeeld een manier ontwikkeld om op een technische manier naar zaken te kijken. Wat ook werkt is het bespelen van een instrument zoals de piano. Als je de piano bespeelt moet je tegelijkertijd met drie zaken rekening houden. Als eerst moet je het instrument bespelen, luisteren naar de muziek en als laatste moet je de noten lezen.

Ga eens iets nieuws doen

Door nieuwe dingen te gaan doen, leren je hersenen weer iets nieuws. Zo kan je bijvoorbeeld als je erg veel van sporten houdt, het ook eens overwegen om een boek te lezen. Anders om werkt het natuurlijk ook. Als je deze techniek gebruikt kan het zijn dat je na verloop van tijd een nieuwe hobby hebt gekregen. Dat is hartstikke mooi, want nu weet je weer beter wat je wel en niet leuk vindt.

Deel je kennis met andere mensen

Het komt vaak voor dat jij iets weet wat een ander niet weet. Dit is een uitgewezen kans om deze persoon te helpen, door het hem/ haar uit te leggen. Als de persoon het nu dankzij jou begrijpt, krijgt deze meer respect voor je als persoon. En wie weet misschien heb je de persoon in de toekomst nodig om jou iets uit te leggen. Hoogst waarschijnlijk zal hij/zij het geen probleem vinden om jou nu iets uit te leggen.

Speel eens een spelletje

Het doen van spelletjes wordt al sinds de prehistorie door mensen gedaan, en de meeste mensen vinden het ook erg leuk om weleens een spel te spelen. Het spelen van een spel kan je ook slimmer maken, je leert immers om op een logische manier een probleem op te lossen. Een goed voorbeeld is natuurlijk de beroemde sudokupuzzel. Hier moet je de getallen één tot negen op een bepaalde manier invullen zodat de puzzel klopt.

Neem voldoende nachtrust

Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat je fit bent overdag. Als je vermoeid bent zal het erg moeilijk gaan om nieuwe dingen op te pakken. Een goede nachtrust heb je als je minstens acht uur per nacht hebt geslapen. Bij minder uren slaap zal je je moe voelen overdag. Als je er voor kiest om meer te slapen, is dat prima. Houd het alleen wel binnen de perken, ga dus niet twaalf uur per dag slapen.
© 2014 - 2024 Mrpromoteboy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is intelligentie?Er is veel discussie over individuele verschillen in cognitie en informatieverwerking zonder ten minste gebruik te maken…
Het meten van intelligentie met intelligentietestenHet meten van intelligentie met intelligentietestenIntelligentie is een vrij breed begrip, dat op verschillende manieren gemeten kan worden. Over het algemeen wordt onder…
SON-R: intelligentietest voor dove kinderenSON-R: intelligentietest voor dove kinderenDe SON-R is een intelligentietest voor dove kinderen welke nonverbaal van aard is. Veel mensen nemen onterecht aan dat d…
Hoogbegaafd of hoogintelligent?Hoogbegaafd of hoogintelligent?Veel mensen denken, dat iemand die intelligent is, hoogbegaafd is. Maar iemand die intelligent is, is eigenlijk hooginte…

Tien tips voor leerkrachten en school tegen pestenKinderen kunnen leren dat conflicten bij het leven horen maar ze kunnen ook leren dat het niet logisch is om na een onop…
Mrpromoteboy (40 artikelen)
Gepubliceerd: 23-01-2014
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.