Hoe word je een fotomodel? Leer het hier!

Er zijn talloze meisjes en jongens die dromen van een baantje als modellenwerk, maar het komt echter niet aanwaaien en je moet er flink wat voor over hebben, mits je uiterlijk schoon natuurlijk ook mee werkt. Maar alleen mooi zijn is niet genoeg! Leer en lees hier alles wat je eerst moet weten en dan wensen we je veel succes in het harde maar leuke modellenwereldje! Kom erachter wat je echt moet hebben en doen om model te worden! Dus jij wilt model worden? En is het jouw droom om modelopdrachten te krijgen en over de hele wereld te vliegen? Dan moet je dit artikel aandachtig doorlezen! Hier de 12 must know tips om dat professionele model te worden waar jij naar verlangt! Een ding moeten we wel uit de lucht werken, je kan met doorzettingsvermogen wel degelijk leren model te worden! Er is een veelgemaakte fout dat mensen denken dat je of super sexy of super dun moet zijn. Dat is niet waar!

Zodra je zou letten op al die honderden billboards, televisie reclames, magazines en advertenties dan zou je waarschijnlijk wel opmerken dat ze heel wat verschillende personen gebruiken. En elk model een andere look over zicht heeft. De waarheid is dat elke consument en doelgroep per artikel betrokken moet worden tot het product. En iedereen is een consument! Er zijn nou eenmaal mensen die zijn als jou en denken en doen graag als jou. Die vallen dus in hetzelfde doelgroep als jij! Dat zijn dus de mensen die jij zou kunnen beïnvloeden met je werk. En helemaal nu zijn er veel variatie aan modellen, nu de vollere en de 'girl next door' typetjes steeds meer getolereerd worden in de modellenwereld. En natuurlijk is er altijd werk voor mensen die gewoon super sexy zijn. PS: sexy zijn is niet het uiterlijk schoon alleen, maar meer een uitstraling!

Je moet even doorhebben hoe de modellenbusiness werkt

Als je kleiner dan 1,75 bent is modellenwerk heus niet direct afgeschreven. Er zijn heel wat dames die onder deze lengte vallen en continu geboekt worden voor leuke opdrachten. Hetzelfde voor mannelijke modellen, zodra je in de gaten hebt hoe het wereldje werkt kun jij jezelf het beste categoriseren en werk vinden. Er zijn honderden opdrachten voor heel wat verschillende modellen ongeacht lengte, maten, kleur of schoonheid. Als dat zo is waarom is niet iedereen model?

Nou, het zit zo, denk even strictly business, denk als een agent of een cliënt. Je ziet wekelijks tientallen modellen voorbij voor go sees en castings. Uiteindelijk heb jij je voorkeur bij twee modellen die perfect in het paatje past van de opdrachtgever. Beide beschikken ze over een goed portfolio en ervaring! Op welke basis moet je dan je model kiezen? Dan kies je op basis van wie je het meest mag, het meest ligt en het meeste persoonlijkheid heeft! Dat is toch wel vrij logisch dan hè! Vaak worden modellen met minder uitgebreid portfolio geboekt die een heel leuk persoonlijkheid hebben dan een model met een groots portfolio zonder persoonlijkheid.

Model agents en cliënten kiezen eerder een model die ze stiekem leuker en aardig vinden!

Je moet jezelf zo likeable maken, dat niemand eromheen kan! Agents en cliënten zijn ook maar mensen en mensen zijn er om geïmponeerd te worden. Zij zullen iemand kiezen die hun dus persoonlijk meer ligt en als ze ook vol met zelfvertrouwen overkomt, zodat ze wel de bizz aan kan, zou zij de uitverkorene worden!

Herriner wel dat ze iemand graag willen zien die geen angsten heeft en vol vertrouwen van is dat ze het wel kan gaan maken. Dat is een Vibe dat ze aanvoelen. Ze houden absoluut niet van teveel babysitten, dat zou jij toch ook niet willen?

Slechts 1 kans...

Als jij in Milan bent voor een Armani Fashion show en ze vragen jou om je jouw loopje te gaan doen, en zou jou vluchtig bekritiseren. Je hebt zo'n 30 seconden tot een minuut en jou auditie is afgelopen. Dus realiseer dat je slechts 1 kans krijgt die je werk en leven zou kunnen veranderen. Je moet dus je uitstraling flink onder onder controle hebben en ook nog gloeien door je ontzettende leuke Charisma en positieve energy!

De grote rede is waarom 99% van de modellen het niet redden is puur omdat ze er mentaal niet voor klaar zijn!

Maar goed, zolang jij jezelf blijft dan heeft eigenlijk iedereen een fantastisch persoonlijkheid! Alleen komt het zelde voor dat iemand de gehele tijd zichzelf kan blijven. De enige rede waarom mensen falen is dat ze niet genoeg in geloven in wat ze doen! We leggen de lat voor ons zelf vaak zo hoog en de waarde om het te moeten kunnen is veel te hoog. De resultaat daarvan is alleen maar dat we zo bng worden om niet te kunnen krijgen wat we zo graag willen, dat we het gewoon niet krijgen! Bijvoorbeeld: Je gaat naar een modellenbureau voor een screening en zodra je binnenstapt schieten de gedachtes al door je heen " wat als ze nee gaan zeggen" " dat ik niet in de smaak val?" Je vult jezelf vol met angsten. Met al deze gedachtes scheur je natuurlijk je zelf vertrouwen in stukken.

En let er op: Mensen geloven alleen in jou, zolang jij ook in jezelf gelooft!

Dus wanneer een agent in jou geen zelf vertrouwen ziet, hebben ze dus ook gen vertrouwen in jou! " Ik kan deze persoon echt niet naar de Go See sturen" " Ze heeft totaal geen persoonlijkheid" " ze is hartstikke preuts!" of dat echt daadwerkelijk bij jou van toepassing is, is natuurlijk niet zo! Je hebt een super persoonlijkheid, alleen was je niet in staat om het de hele tijd er open voor te staan en hun te laten zien wie je echt bent! En dat gebeurd wanneer jij je hersens en gedachtes het over laat nemen. En dat hebben vele (top)modellen ook gehad, alleen hebben ze een manier gevonden omdat te stoppen. En dat is waar deze pagina over gaat!

Het gaat over het overwinnen van je angsten en extreem vol met zelfvertrouwen te kweken. Hoe jij je modellen potentie in de strijd kan gooien en te worden wat je maar wilt! Het perfectioneren van je mentale weerstand en psychische belangen om en model te kunnen worden.

Weet dat modellenwerk (alles eigenlijk) eerst in je hoofd begint!

Jouw manier van denken zorgt ervoor of je succesvl wordt of niet. De volgende tips zal jou laten inzien hoe jij nu echt een getalenteerd model kan worden:

De 12 "Must Know" geheime tips van het modellenwerk

 • Secret#1

Je MOET verschrikkelijke mooie foto's maken!

Foto's zijn belangrijk voor portfolio en je portfolio is jouw CV. Zodra agents jouw portfolio bekijken dan beslissen ze of ze meer van je willen ja of nee. Je moet emoties in jouw foto's zien te krijgen! Deze skill heb jij jezelf zo aangeleerd. En deze skill zal verbeteren zodra jij ook in jezelf gelooft. Foto's houden je energy vast, de meer energy jij hebt (zelfvertrouwen, charisma, plezier) hoe sterker jouw foto zou overkomen.

 • Secret#2

Je MOET onweerstaanbaar zijn!

Een model moet iets over zich heen hebben dat mensen je willen blijven bekijken. Ongeacht hoe je eruit ziet, je kan altijd aantrekkingskracht en onweerstaanbaar zijn!

Het is veel gemakklijker dan jezelf denkt! Een paar basis principes maken het wat gemakkelijker. Het beste is om te leren at je echt geheel eerlijk bent tegenover jezelf. En als jij dat doet dan iedereen zou jou leuk vinden.

 • Secret#3

Je MOET weten hoe je op de catwalk moet lopen!

Als Fashion model is de catwalk een hele Belangrijke prestatie! Er is daar ook een flink wat geld te maken. Als je niet al kan lopen voor dat je model wilt worden, dan kan dat een hele lange procedure van teleurstellingen worden want je zou in het begin veel minder boekingen krijgen. D'r zijn 7 stappen om perfect op de catwalk te lopen, wat hier later nog ter sprake zou komen!

 • Secret#4

Nogmaals wees zelfverzekerd!

Iemand die geen ervaring heeft kan leuke opdrachten binnehale omdat mensen zien en erin geloven! Een model zonder deze skill kan gewoon simpelweg niet model worden. Reinig je geest en denkpositief over andere en jezelf, werk aan je ego en je ontzettend leuke persoonlijkheid!

 • Secret#5

Een mooie huid is een pre'

Modellen hebben eenmaal een mooie huid en agents eisen dat dan ook! Het is ook makkelijk om een mooie huid te creeeren maar dan moet je wel weten hoe. Ga eens langs een schoonheidspecialist en die weten wel je raad te geven hoe jij je huid het beste kan behandelen. Fotografen vinden photoshoppen nou eenmaal minder leuk als er veel te fiksen valt.

 • Secret#6

Je MOET weten waar en hoe je ontdekt moet worden!

Om een model te wordenheb je een model agent of een scout nodig om ontdekt te worden. Je moet goed nagaan met wie je in zee gaat. Doe wat researce!

 • Secret#7

Je Hebt een sterke wil nodig!

Meeste mensen worden simpelweg door deze rede geen goede model. In deze wereldje is je competitie groot en je moet sterk zijn om een goed en geslaag model te worden en vooral te blijven. Iedereen kan stress en angsten laten verdwijnen, stress en angsten zijn slechts dingen die jij zo aanziet. Bekijk dingen anders en je hebt geen stress!

 • Secret#8

Je lichaam en conditie MOETEN in vorm zijn!

Dit eist sport en conditietraining. Elk ander (top)model sport en dat moet jij dus ook gewoon. En het is het echt waard, je voelt je ook goed als je sport.

 • Secret#9

Weet wat je eet!

Als model moet je gezond eten maar je moet aan of afvallen snel zonder dat je er ongezond uitziet. Met gezond voedsel kan iedereen er gezond uitzien! Uithongeren is geen optie!

 • Secret#10

Je moet je angsten verbannen en ook je negatieve gedachtes!

Meeste gewilde en hoopvolle modellen kwamen er niet vanwege angst. Voordat jij je stap in dat bureau binnen zet moet je er van zeker zijn dat er bij jou geen angsten de rol kunnen overnemen. Wees gewoon Fearless, je hebt immers niks te verliezen. Helaas is het wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar met de tijd beheers je het steeds bter, its je eraan werkt natuurlijk!

 • Secret#11

Je moet doelen voor jezelf maken!

Succesvolle modellen die maken goals voor hen zelf. Doelen stellen houdt je gemotiveerd en gefocused.

 • Secret#12

Je moet weten waar je look gewillig is om te weten waar jij je geld kan verdienen!

Elk model heeft een specifieke look en elk agency zoekt een ander look! Zodra jij weet waar jij in thuis hoort dan bespaart dat je veel energy, tijd en geld. Voorbeeld: Veel commerciele modellen worden oneindig vaak afgewezen omdat ze simpelweg een high fashion bureau binnen lopen. daar is een plek voor commerciele modellen.
© 2008 - 2024 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Model worden Hoe doe je dat?Model worden Hoe doe je dat?Model worden is een droom van veel meisjes. Vooral tienermeiden willen er net zoals de beroemde topmodellen uitzien die…
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…
De beste mannelijke modellen: fashion modellenDe beste mannelijke modellen: fashion modellenDe modellenwereld is altijd op zoek naar goede en knappe modellen. Niet alleen vrouwen zijn erg geliefd bij fashion desi…
Model worden: de eisenModel worden: de eisenHeel veel jonge meiden dromen ervan: fotomodel worden. Het lijkt ze geweldig om modeshows te lopen, op de cover van een…

Het Grade Point Average (GPA)Het Grade Point Average (GPA)Vanaf september 2007 is het Grade Point Average (GPA) een begrip in Nederland en geleidelijk aan ingevoerd op de meeste…
Wat is stage,hoe werkt het en wat komt erbij kijken?Dit artikel gaat over STAGE, alles met betrekking tot stage lopen. Van informatie over stage tot manieren van zoeken naa…
Glam (16 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2008
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.