Joodse opvoeding: Kinderen geen zin in huiswerk. Wat nu?

Joodse opvoeding: Kinderen geen zin in huiswerk. Wat nu? Veel ouders hebben er mee te maken: kinderen die hun huiswerk niet willen doen. Probeer voorzichtig het onderwerp met uw kind te bespreken. U kunt dit ook doen met de leraar en probeer uit te vinden hoe dit op te lossen. Eén van de redenen kan zijn dat uw kind teveel druk voelt en dat het voelt dat het overal de beste in moet zijn. Probeer deze stress te vermijden.

Concurrentie

Tegenwoordig bestaat er veel concurrentie. Veel ouders verwachten veel van hun kinderen. Ze willen dat ze de beste zijn op school. Kinderen voelen die wens van hun ouders aan en proberen dan ook te streven naar om de beste te zijn. De kinderen moeten echter niet er naar streven om de beste te zijn ten opzichte van anderen, maar meer ten opzichte van zichzelf.

Adam alleen geschapen

Eén van de redenen waarom Adam alleen werd geschapen, dit in tegenstelling tot dieren die in groepen werden geschapen, is om de grootsheid van de Heilige over te brengen. God schiep elke persoon vanuit de eerste mens en niet één is dezelfde.

Adam was uniek en God wilde dat iedere persoon uniek zou zijn. Elke persoon is een zeldzaamheid, elke persoon is speciaal en er zal nooit iemand zijn die dezelfde is als u. Elke persoon werd geschapen door God als een individu en is één in zijn soort. Dat is de basis van ons zelf waardering.

Competitie met onszelf

Het leven gaat niet over competitie met anderen, maar over competitie met onszelf. Hoe kan ik de beste persoon worden die ik kan zijn? Hoe kan ik een betere persoon zijn vandaag dan gisteren?

Als je de beste wilt zijn is het beter om net niet de beste te zijn. Want wat gebeurt er als je een keer niet de beste bent? Het is beter om tegen uw kind te zeggen dat hij/zij waardevol is. Laat uw kind weten dat u en God van hem/haar houdt. Het is belangrijk dat u dat steeds herhaalt. En u moet er ook in geloven. Wanneer u gelooft dat uw kind speciaal is, zal uw kind in zichzelf gaan geloven.

Geloof in uzelf

Het is belangrijk dat u als ouder in uzelf gelooft. Bouw uw eigenwaarde op in waar u goed in bent. Ontdekt uw sterke punten, zodat u de sterke punten in uw kind kunt vinden.

Laat uw kind ontdekken wie hij/zij is

Help uw kind te ontdekken wie hij/zij is. Wanneer uw kind belangstelling heeft voor tekenen, verschaf uw kind dan tekengerei. Als uw kind van dansen en muziek houdt, geef uw kind de mogelijkheid zich op dat gebied te ontwikkelen. Het is belangrijk het kind binnenshuis verantwoordelijkheden te geven die bij zijn/haar leeftijd passen. Het is geweldig wanneer kinderen hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en dat ouders hen kunnen aanmoedigen.

Wanneer een persoon niet weet wat hem/haar ontbreekt, dan weet het zich ook niet te verbeteren. Maar als een persoon zijn waarden niet kent, weet hij niet de kennis om zich te verbeteren. De juiste manier is iemands karakter te weten, te erkennen waar het aan ontbreekt en waar de goede kwaliteiten zijn.

Wanneer een kind weet wie hij is, heeft het geen behoefte zichzelf te bewijzen of indruk te maken op anderen. Hij is niet de slimste en hoeft het ook niet te zijn. Iedereen is perfect en het beste op zijn/haar eigen manier. Het is een waardevol kind in Gods ogen. Het kan bereiken wat niemand anders kan bereiken omdat het kind uniek is.
© 2009 - 2021 Jehoeda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huiswerkbegeleiding: je kind helpen met het huiswerkHuiswerkbegeleiding: je kind helpen met het huiswerkVoordat men huiswerkbegeleiding overweegt is er al veel nagedacht over het al dan niet geven van huiswerk aan kinderen d…
Motiveer jezelf om je huiswerk te makenMotiveer jezelf om je huiswerk te makenHet is niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren tot het maken van je huiswerk. Natuurlijk wil je over en wil je dat…
Huiswerk maken, de rol van ouders en huiswerkbegeleidingHuiswerk maken, de rol van ouders en huiswerkbegeleidingOnenigheid over het maken van huiswerk, het onderwerp staat in de top vijf van zaken waarover ouders en kinderen ruzie m…
mijn kijk opMultitasking door jongeren, voordeel of nadeelJongeren verschuilen zich onder het motto; “ik kan alles tegelijk” De kinderen van tegenwoordig kunnen alles tegelijk, o…

Tips bij je leerwerkIedere scholier moet er elke keer weer aan geloven, het leren. Soms wordt dit als moeilijk ervaren, vooral de talen word…
Huiswerk: Hoe help je jouw kind succesvol aan de slag?Huiswerk is helemaal niet leuk. Dat vond jij vroeger ook niet. Kinderen kunnen dan ook soms erg ongevoelig zijn voor de…
Jehoeda (1.615 artikelen)
Laatste update: 09-06-2021
Rubriek: Educatie en School
Subrubriek: Huiswerk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.